Grand Cherokee 5.2 Direksiyon Gicirtisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,641

acemix

Ana Kamp
Yer
antalya
merhaba arkadaslar 97 gc 5.2 min direksiyonu cevirirken bir gicirti ve sanki sinyal kolu atarken ki gibi bir tikirti sesi duyuluyor on duzen sifir direksiyon ve rot ayari yeni bosluk yok suruste direksiyon ip gibi ses ic kisimdan geliyor wd 40 ile biraz mudahale ettim ancak fazla degismedi sizce ne olabilir.

direksiyon kutusu atf yağını tam pompalamıyor olabilir kasnakta sorun olabilir kasnakta sızıntı çatlak olabilir hortumlarında kaçırma olabilir bendede oluyordu o şekilde çözdüm ben sorunun ama direksiyon kuttusunda olduğuna emin oalbilirsin kronik bişey bu çünkü

yazın yaklaşık 30 ml kadar yağ kaçağı oldu tamamladık sonra yağ katkısı koyduk ondan sonra hiç yağ kaçağı olmadı seviye tam olması gerektiği yerde yağı değiştirsek dedik yağın rengi kıvamı gayet yerinde ama kasnak vs bilemiyorum
yağı şanzımanda kullandığımız atf 4 olarak değiştirsek uygunmu bizim araçlarda kutuyu açtırmak istemiyorum pek 600 tl istediler sadece sök tak bakım keçe için

atf yağ ile değiştrsen olur uygun aynı yağ zaten fakat şöyle bi sorun var söylemiş oldukları alt keçe oluyor 150 tl civarı bişey sök tak için de sana hadi yağ da alsın diyelim 200 250 dedik diyelim geri el emeği yazmış ama imkanın varsa bir an önce o işlemi yapmanı tavsiye ederim bende senin gibi 600 tl yi çok buldum ama sonrasında direksiyon kutum gitti 1700 + işçilik :smiley: o sebeble bir an önce yaptır kafan rahat olsun olası şeyleri şimdi sana yazıyım değiştirmessen o keçe akıta akıta sende yağ ekliye ekliye bi yere kadar gidersin olaki bir araziye girdin toprak çamur biyere gittin diyelim hevesin kursağoında kalır yada herhangi bi anda belki virajh dönerken belki araba park ederken tur sayısından dolayı keçeyi patlatıp tamamen atf boşalabilir bende öyle oldu ve yağ eklesemde geri dökülüyordu sen onu kuru kuru kullanırsın birde direksiyon kutusundan olursun zaten kimse tmair demiyor giderler kasnak değişecek derler yazarlar sana 2 bin tl belkide çıkma kasnak takarlar o sebeble keçeni yaptır rahatına bak elinde sonunda ustanın eline düşeceksin çünkü yok yakınken masraf az iken yaptır sendeki olayın aynısı başıma 3 kez geldi çünkü :smiley:

3 aydır 1 damla bile yağ akmadı direksiyon kutusundan hiç eklemede yapmadım ama dediklerin başımıza gelmeden ustaya bırakalım aracı

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.