Grand Cherokee 4.7 Tavsiye Edilirmi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mein_Kampf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,391

Mein_Kampf

Yeni Üye
Merhaba aranıza yeni katıldım
Grand Cherokee 4.7 almayı düşünüyorum merak ettiğim konuları sormak istedim

199-2001 arası almak istiyorum Alırken herhangi bir servise götürdüğümde aracın hangi donanımlarını özellikle kontrol ettirmem gerekiyor? yani bana en çok masraf çıkarabilecek sıkıntılar ne olabilir? Çevremdeki herkes uyarıyor sanayiden çıkamazsın çok masraf çıkarır gibi bahanelerle biraz gözüm kortu ama V8 hazzınıda yaşamak istiyorum
Sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Grand Cherokee 4.7 Tavsiye Edilirmi

Mein_Kampf' Alıntı:
Merhaba aranıza yeni katıldım
Grand Cherokee 4.7 almayı düşünüyorum merak ettiğim konuları sormak istedim

199-2001 arası almak istiyorum Alırken herhangi bir servise götürdüğümde aracın hangi donanımlarını özellikle kontrol ettirmem gerekiyor? yani bana en çok masraf çıkarabilecek sıkıntılar ne olabilir? Çevremdeki herkes uyarıyor sanayiden çıkamazsın çok masraf çıkarır gibi bahanelerle biraz gözüm kortu ama V8 hazzınıda yaşamak istiyorum
Sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.
Bende Yaklaşık 1 aydır 4.7 kullanıcısı olarak ne demek istediğinşzi anlıyorum.Banada almadan önce yorumlarda sanayıden çıkmazsın,çok yakar vs.. gibi yazılarla aklımı karıştırmışlardı.Ama şu anda iyiki bu aracı almışım diyorum..
Zaten servise götürdüğünüzde bakılacak yerlere bakılır ..Ama benım kendı aracımdan öğrendığım kadarıyla;
şanzımana
difransıyellere
çift bölgelı klımanın çalışıp çalışılmadıgına
alt takım kontrolu
motor zincirli oldugu için trıger gibi bi olay yok ama zincir kontrolune
dikkat ederseniz pek sıkıntı çıkarmaz araç..
V8 hazzını kesinlikle yaşamanızı tavsiye ederim :smiley:

Beni anlayan birinden cevap almak çok iyi çok teşekkür ederim Pişman olsamda alıcam bu makinayı kararlıyım :smiley: Umarım sorunsuz bir araç bulabilirim

Bu çevreye hastayım zaten, motor büyük olunca otomatikman yakar diye mantıkta ayrı bir konu. Bu araçların kmleri ve modelleri yüksek haliyle eskiyen parçaları siz değiştirmeniz gerekebiliyor. Şimdi 20 yaşında araç alınca bazen ardı ardına sanayiye gitmeniz gerekebilir ki bu da normal.

Bugün sıfır Linea,Symbol gibi araçlar 50 bin TL'nin üstünde, sanayiye para harcasanız bile bu araçlar yine maliyet olarak onlardan aşağı geliyor. Adam alıyor 100 bin'e araç, sen alıyorsun 30 bine, o hiç sanayiye gitmiyor sen gidiyorsun hadi diyelim maliyet oldu 50 bin,hangisi daha karlı?

Bütçe sorun ise Cherokee 4.0 lt benzinli, bütçe biraz daha varsa 4.7 veya 5.2 V8 benzinliler forumda her zaman tavsiye edilir. Eğer köy yollarından hallice yerlerde kullanacaksanız ve daha çok araç şehiriçi yapacaksa yani binek tarzı da kullanacaksanız 2.7 dizel Jeep kategorisinde sürekli tavsiye edilen araçlardır.

Mein_Kampf' Alıntı:
Beni anlayan birinden cevap almak çok iyi çok teşekkür ederim Pişman olsamda alıcam bu makinayı kararlıyım :smiley: Umarım sorunsuz bir araç bulabilirim
Almadan önce yazdığım gibi bende çok şey okudum ama bu araç aklımda kalacagına altımda kalsın dedim.Şu an için ne kadar doğru bi karar verdiğimi V8 in sesini duyunca daha iyi anlıyorum.Ve bu aracın sesi 4,0 ve 5,9 lar gibi değil kendine has bi sesi var :smiley:

erolkan' Alıntı:
Almadan önce yazdığım gibi bende çok şey okudum ama bu araç aklımda kalacagına altımda kalsın dedim.Şu an için ne kadar doğru bi karar verdiğimi V8 in sesini duyunca daha iyi anlıyorum.Ve bu aracın sesi 4,0 ve 5,9 lar gibi değil kendine has bi sesi var :smiley:

Birde prins marka LPG taktırsak aracın sesi değişirmi acaba :smiley:
Tabiki gülü seven dikenine katlanıcak Benim tek korkum 30 bin TL lik araç alıp bir yıl içerisinde 10-15 bin sanayi masrafı ödemek yoksa tabiki değişmesi gereken parçaları değiştiricez Umarım temizini bulabilirim İstanbulda yaşıyorum Kayseride çok diri duran bir araç gördüm tereddütteyim ta oraya gitmek konusunda Bakalım artık hafta içi karar vericem

tenekekutu' Alıntı:
Bu çevreye hastayım zaten, motor büyük olunca otomatikman yakar diye mantıkta ayrı bir konu. Bu araçların kmleri ve modelleri yüksek haliyle eskiyen parçaları siz değiştirmeniz gerekebiliyor. Şimdi 20 yaşında araç alınca bazen ardı ardına sanayiye gitmeniz gerekebilir ki bu da normal.

Bugün sıfır Linea,Symbol gibi araçlar 50 bin TL'nin üstünde, sanayiye para harcasanız bile bu araçlar yine maliyet olarak onlardan aşağı geliyor. Adam alıyor 100 bin'e araç, sen alıyorsun 30 bine, o hiç sanayiye gitmiyor sen gidiyorsun hadi diyelim maliyet oldu 50 bin,hangisi daha karlı?

Bütçe sorun ise Cherokee 4.0 lt benzinli, bütçe biraz daha varsa 4.7 veya 5.2 V8 benzinliler forumda her zaman tavsiye edilir. Eğer köy yollarından hallice yerlerde kullanacaksanız ve daha çok araç şehiriçi yapacaksa yani binek tarzı da kullanacaksanız 2.7 dizel Jeep kategorisinde sürekli tavsiye edilen araçlardır.

Önce 2.7 CRD lere bakıyordum ancak bu forumda o seri ile ilgili motor arıza lambası sorununu görünce soğudum biraz Genelde herkes 4.7 tavsiye ediyor Şanzuman enjektör v.s sağlam olduktan sonra bu tarz amerikan araçlarını kolay öldüremezsin zaten Sonuç olarak arazi taşıtı yapmış adamlar kolay eskiyecek bozulacak hali yok Sonu ne olursa olsun bu aracın tadına bakıcam :smiley:

Ben atiker gold serisi taktırdım gayet iyi şu an için..Prinsle arasında nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı var :smiley:

erolkan' Alıntı:
Ben atiker gold serisi taktırdım gayet iyi şu an için..Prinsle arasında nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı var :smiley:

pratiğe dökülmemiş hiçbir bilginin doğruluğu kesin değildir diye düşünüyorum Bana burdan ve çevreden kesinlikle atikerli alma kaldırmaz o arabanın motorunu dediler. Aslında tecrübe etmeden bilmek mümkün değil ama çevreden bu şekilde duyduğumuz için çekindim bende :S
1999 model bakıyorum vergiden dolayı (16 yaşta vergi düşüyormuş) O yaşta araba alınırmı sanayiden çıkamıycaksın falan Bi alsamda baskıdan kurtulsam artık :smiley:

Bence çevreyi hiç takmayım. Atiker gold serisindeki enjektorlerin hızı prınsın kein enjektorlerine çok yakın. O yüzden sıkıntı yok..

2000 model de kasko bedelinden dolayı düşüyor vergiden. Bence almışken quadradrive olan 2000 model ve sonrasına bakın..

erolkan' Alıntı:
2000 model de kasko bedelinden dolayı düşüyor vergiden. Bence almışken quadradrive olan 2000 model ve sonrasına bakın..
2000 ile 1999 arasında motor açısından fark varmı? Bunu bilmiyodum İyice araştırmam lazım bu işi

blacklotus' Alıntı:
2000 model sonrası quadradrive öncesi selectrac çekiş sistemine sahiptir. 2000 model sonrası tavsiye edilir.
anladım ozaman 2000 model bakmaya başlıyım İnternette MTV hesaplamaya girdiğimde 16 yaş ve üzerinde vergi bir hayli düşüyor görünüyordu 1999 model 2015 te 16 yaşına geldiğinden dolayı 99 lara bakmıştım ben 2000 lerdede MTV düşükse sorun yok tabi Çünkü bir yıl model arasında 1400 TL den 3400 TL ye çıkıyor MTV ciddi birfark...
Birde Tartarini LPG li bir araç buldum bu markayı hiç duymamıştım Sizce iş görürmü bu araçlarda?

Bu arabayı alana kadar bir hayli başınızı ağrıtacağım hakkınızı helal edin :smiley:

2000 model cherokenin kasko bedeli 29000 tl. Yıllık vergisi bunun %5 ini geçemez

İnanılır gibi değil günde 8-10 kere ilanlara bakıyorum Benzinli ve prince 1-2 tane ilan var onlarda da araba ben öldüm gömmeyi unuttular der gibi duruyor Al beni diye bağıran arabaların hepsi ya atikerli ya brc falan Çok kararsız kaldım

Mavituna17 hocam mesajına özel mesaj gönderme yetkim olmadığından cevap veremedim Ama tabiki elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım Ben bu forumdan anladığım genel kanı 4.7 alınacaksa ya benzinli ya prins deniliyor Bu araçlarda çok nadir bulunuyor Diğer gaz sistemlerinin uzun vadede motoru yorduğu bu motorun gücünü kaldıramadığı ve sorun çıkardığı kanısına vardım Ama dediğim gibi piyasada diri benzinli yada prins takılmış araç bulmaz oldukça zor Ben istanbuldayım ama bütün Türkiyedeki araçlara bakıyorum Kayseride bitane prins marka LPG li 200 binde 2000 model 38.000 TL şuan bunu değerlenidiriyorum bakalım Temizini bulduktan sonra heryere gider alırım :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR