grand cherokee 4.7 off road a uygunmudur.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 3mm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,560

3mm

yılmaz
Yer
gaziantep
sevgili gezenbilir üyesi arkadaşlarım.kırmızı laredomu kahraman maraşa çok değerli insanlara gelin verdim.daha önce 2 defa 5.2 aldım,birde suzuki jimny denedim. artık bir üst kasaya geçmek istiyorum.favori araç olarakda 4.7 yi görüyorum.bu araç off road a uygunmudur.avantajları ve dezavantajları nelerdir.ne gibi konularda sıkıntı yaşarım.şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

IMG_1824.jpg

IMG_0970.jpg

IMG_0440.jpg

IMG_0453.jpg

IMG_2314.jpg

Etiketler
Ynt: grand cherokee 4.7 off road a uygunmudur.

WJ kasanın off road uygunluğu hakkında bende çok araştırma yapmıştım.
Kullananlar ve ustalardan bilgiler aldım. Ne yazık ki kesin bir kanıya varamadım. Resmen ikiye ayrıldı gelen yorumlar...

Ancak çok güçlü ve diri bir araç. Daha önce kullandığım için konforunuda biliyorum.
Tek sorun su geçişi ve ağır parkurlarda başarılı olsada; etap sonrası çıkaracağı arızaların boyutu hakkında bir bilgiye ulaşamadım o yüzden vazgeçtim.
Forumda WJ'yi off road için kullanan arkadaşlarımız var onlar size daha iyi yardımcı olacaktır...

WJ ni burcu mekanik parçası vs yurtdışında zor bulunuyor. burada da aynı sorun yaşanacaktır. ZJ çok kolay bir araba.

uygundur...
neden;
alt yapısı biçok muadilinden daha iyidir...
buna zj de dahil...zj ye ilaveten ön de arkada ve arazi şanzumanında lsd kilitleri sayesinde kolay kolay arazi vitesine bile almanıza gerek yoktur...zj güçlü bir araç olmasına rağmen wj çok daha atiktir, gaz tepkimelerine çok daha çabuk yanıt verir...
bu iş para işi paran varsa iyi araçtır...paran kadar engel aşar, paran kadar zorlar, paran kadar off-road yapar, paran kadar kırmaya çalışrısın...tr de yeni gelişen bir faaliyet olduğu için 30 lira verip araziye sokan insan sayısı fazla değil..
bu kadar iyide neden arazide pek kullanılmıyor bakınız bir üst satır...
yedek parçası zj den bile daha kolay bulunur...çünkü hala servise giden araçtır...ve öyle tahmin edildiği gibi pahalı değil aksine bi çok muadilinden çok daha ucuzdur...
1999 model almıyoruz sadece 2000 ve üstünü alıyoruz....şanzuman, lsd, gibi etmenlerden dolayı...

bu kadar net ve güzel bir açıklama için teşekkür ederim.alıp hazırladığımda size resimlerini yollayacağım.saygılar...

ebay de parçası zj den kolay değil. ebay jeep sahibinin en iyi dostu oysaki.

997799' Alıntı:
uygundur...
neden;
buna zj de dahil...zj ye ilaveten ön de arkada ve arazi şanzumanında lsd kilitleri sayesinde kolay kolay arazi vitesine bile almanıza gerek yoktur...zj güçlü bir araç olmasına rağmen wj çok daha atiktir, gaz tepkimelerine çok daha çabuk yanıt verir...
bu iş para işi paran varsa iyi araçtır...paran kadar engel aşar, paran kadar zorlar, paran kadar off-road yapar, paran kadar kırmaya çalışrısın...tr de yeni gelişen bir faaliyet olduğu için 30 lira verip araziye sokan insan sayısı fazla değil..
yedek parçası zj den bile daha kolay bulunur...çünkü hala servise giden araçtır...ve öyle tahmin edildiği gibi pahalı değil aksine bi çok muadilinden çok daha ucuzdur...
1999 model almıyoruz sadece 2000 ve üstünü alıyoruz....şanzuman, lsd, gibi etmenlerden dolayı...
Levent Bey Selamlar,
Şanzıman ve lsd gibi nedenlerle 1999 bakmıyoruz demişsiniz.Ben çok fazla anlamam bu araçlardan ama çok da heveslisiyim o yüzden sizin fikrinizi öğrenmek isterim. Bugün baktığım bir araç için 1999 ikinci yarısı üretilmiş, avrupa versiyonu o yüzden diğer 99'lar gibi düşünmeyin ,şanzıman 2000'lerdeki gibi ,arkada da lsd var denildi.Ne derece doğrudur?Araç 1999 model ,ilk sahibinden ,uzun süre yatmış bu nedenle de satışa çıkarken 7000 tl'lik ağır bir bakım yapılmış,135000KM'de 28000 TL .LPG hiç takılmamış.Çok şey yazmışsınız bu konularda ama yinede fikrinizi almak istedim.Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.

arkada da lsd var denildi.Ne derece doğrudur

Sorunun bu kısmına cevap vereyim.
Aracı sanayide yerden kaldırın. Arka tekerleklerden birini çevirin. Diğeri ters yöne dönüyorsa lsd yoktur ya da varsa da bozuktur. Aynı yöne dönüyorsa vardır ve çalışıyordur.
Bu testi vites boştayken yapmanız lazım.

olasiliksiz' Alıntı:
Sorunun bu kısmına cevap vereyim.
Aracı sanayide yerden kaldırın. Arka tekerleklerden birini çevirin. Diğeri ters yöne dönüyorsa lsd yoktur ya da varsa da bozuktur. Aynı yöne dönüyorsa vardır ve çalışıyordur.
Bu testi vites boştayken yapmanız lazım.

Teşekkürler yanıtınız için.Sanayiye gitmeden doğruluğunu öğrenmek istedim.Boşu boşuna gitmemek için .Ama yazdığınızı not ettim bir kenara.Nihai kararı verirken mutlaka yetkili servise sokacağım zaten.

sync' Alıntı:
Levent Bey Selamlar,
Şanzıman ve lsd gibi nedenlerle 1999 bakmıyoruz demişsiniz.Ben çok fazla anlamam bu araçlardan ama çok da heveslisiyim o yüzden sizin fikrinizi öğrenmek isterim. Bugün baktığım bir araç için 1999 ikinci yarısı üretilmiş, avrupa versiyonu o yüzden diğer 99'lar gibi düşünmeyin ,şanzıman 2000'lerdeki gibi ,arkada da lsd var denildi.Ne derece doğrudur?Araç 1999 model ,ilk sahibinden ,uzun süre yatmış bu nedenle de satışa çıkarken 7000 tl'lik ağır bir bakım yapılmış,135000KM'de 28000 TL .LPG hiç takılmamış.Çok şey yazmışsınız bu konularda ama yinede fikrinizi almak istedim.Şimdiden teşekkürler.
Saygılar.

ilanı varsa ekleyin bi bakalım, nedir....
aracı satmak istiyenler bu tarz guccük eksik söylemlerde bulunabiliyor...
2000 lerde sadece arkada değil önde de lsd vardır...

997799' Alıntı:
ilanı varsa ekleyin bi bakalım, nedir....
aracı satmak istiyenler bu tarz guccük eksik söylemlerde bulunabiliyor...
2000 lerde sadece arkada değil önde de lsd vardır...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-1999-4-7-grand-cherokee-45525806/detay

Çok fazla detay yok ilanda.Bu arada yanlış yazmışım ön arka lsd var denildi.

Teşekkürler.

Bu arada ben ilanı yeni buldum tesadüfen.Ben galeride baktım araca,ilandan değil.Fiyat ondan farklı olabilir.

997799' Alıntı:
uygundur...
neden;

wj atiktir?? komik olmayın lütfen 2260 kglik boş agırlıyla wj 4.7 ler , zj 5.2 lerin bakımlılarından daima agır bir araçtır.
Arazide lsd?? çok işe yaramadığını hemen herkes bilir. Takarsınız öne benimki gibi detroit locker arkada lsd , o zaman olur.
ARAZİDE ZARAR GÖRECEK PARÇALARI ; ZJ den daha pahalıdır , bulunurluğu aynıdır. WJ motorunu dagıtırsanız kolay kolayda yapamazsınız. zira fatura kabarık çıkar biraz.
Alt yapısı muadillerinden iyidir , zj den daha teknolojiktir ancak asla daha dayanıklı değildir.

ZJ gibi motoru 4 5 şanzımanı 2 2.5 milyara çıkacak başka araç getirin ve bu kadar özellikli olsun , bende ikna olayım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri