Merhabalar, aracımın servis zamanı yaklaştı, motor yağının ve filtrelerin vs değişme zamanı geliyor. Servise götürmeden önce motor yağlarını biraz araştırmak istedim forumda da bolca gezdim yorumları okudum. Kafam biraz karıştı konu hakkında fikirlerinizi duymak istedim. Castrol ve Mobil1 sitelerinde aracıma uygun farklı değerlerde yağ sonuçları çıkıyor. "MAGNATEC Stop-Start 5W-30 A5" ve "Mobil 1™ FS x1 5W-50". Mobil 1 100.bin km üzeri araçlar için geliştirildiğini söylüyor aracım 116 binde, Castrol forumda da okuduğum üzere genelde kullanılan değerlerde sonuç çıkarıyor. İki yağ arasında 100 tl üzerinde fark var, serviste hangi yağı kullanıyorlardır, hangi değer aracım için en iyisi anlayamadım. Bugüne kadar motor ile ilgili hiç sıkıntı yaşamadım böyle devam etsin istiyorum.
Aracım Grand Cherokee 3.1 dizel 2000 model 116 bin km'de. Tecrübesi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.
Aracım Grand Cherokee 3.1 dizel 2000 model 116 bin km'de. Tecrübesi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.