Grand Cherokee 3.1 Dizel Görüşleriniz ? Yakıt, performans..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hotr1de Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,859

hotr1de

Yeni Üye
Tam bir Grand Cherokee hayranıyım diyebilirim 94 model 5.2 motorlu var şuan elimde ve artık beni fakirleştiriyor. Lpg ile 650 bin yakıyor şehir içi.. ( 500 bin civarı yaktığı söyleniyor ama durum bu ),

Üstüne para koyup 2000 model 3.1 dizel almayı düşünüyorum bunun yakıt masrafı nedir ? ( bir yerde 450 bin diye duydum ama o kadar fazla yakacağını düşünmediğimden size danışayım dedim )

Bu arada motorununda berbat italyan motoru olduğu söyleniyor bu konudada fikir almak istiyorum, bazı kullananlarda biraz hantal ve sesli ama problem olmuyor diyor, zamanında bakımını v.s yaptırıldığında sorun olurmu motoru aracın ?

Ynt: Grand Cherokee 3.1 Dizel Görüşleriniz ? Yakıt, performans..

hotr1de' Alıntı:
Tam bir Grand Cherokee hayranıyım diyebilirim 94 model 5.2 motorlu var şuan elimde ve artık beni fakirleştiriyor. Lpg ile 650 bin yakıyor şehir içi.. ( 500 bin civarı yaktığı söyleniyor ama durum bu ),

Üstüne para koyup 2000 model 3.1 dizel almayı düşünüyorum bunun yakıt masrafı nedir ? ( bir yerde 450 bin diye duydum ama o kadar fazla yakacağını düşünmediğimden size danışayım dedim )

Bu arada motorununda berbat italyan motoru olduğu söyleniyor bu konudada fikir almak istiyorum, bazı kullananlarda biraz hantal ve sesli ama problem olmuyor diyor, zamanında bakımını v.s yaptırıldığında sorun olurmu motoru aracın ?

bence motoru kontrol ettirin 650kuruş çok fazla...

300-400 arası yakar o motorlar lpg ile diye biliyorum...

Benim önerim de yine motoru kontrol ettirip , gaz ayarı yaptırmanız olacak... 3.1 Cherokeeler içinse forumu da araştırırsanız sizin de görebileceğiniz gibi pek olumlu yorum yok açıkçası... Geçen 3.1 grand kullandım , doğrusu benim 4.0 lt lpg li zj o araçtan daha az vibrasyonlu ve gürültüsüz... ancak yine de eğer 3.1 alacak olursanız iyi bir ustayada ihtiyacınız olacağı kesin, çünkü her ne kadar bakımını zamanında da yaptırsanız , titiz de kullansanız sonuç itibariyle maalesef italyanlar sorunlu bir motor yapmışlar... imkanlarınız doğrultusunda tabiki size önerim 2.7 mersedes motorlu grand cherokee...

Merhaba ,

Ben 3.1. dizel kullanıyorum ( 1 yıldır ) . Şehiriçi köprü trafiğinde max. 14-15 lt/100 km mazot yakıyor.
Benim aracımda ben aldığımda motor sıfırlanmıştı (130.000 km ' de , hararet problemi dolayısıyla ) Şu anda 145.000 km ' de.
Aracın gürültülü çalışması dışında bir şikayetim yok .. Şayet bütçenize uyuyorsa 2.7 CRD motorlu olan 2002 ve üstü modellere de
bakabilirsiniz , bunlar Mercedes motorlu , daha sessiz ve yakıt safiyatı daha ekonomik ...

Bundan önceki aracım 5.2 (1996 ) idi . 4 sene kadar kullandım . Son 1 yılı LPG ile . Yakıt sarfiyatı şehiriçinde 20 -22 lt / 100 km gibiydi.
LPG aldığınız yere dikkat edin , ben SHELL ve OPET(AYGAZ ) tercih ediyordum..

V8 motordan sonra dizel elbette aynı sürüş keyfini vermiyor.

Alacağınız araç ( dizel ) için mutlaka güvendiğiniz bir servise baktırın ..

Selamlar,

Kıvanç DÜNDAR

bende 2.7 crd 2003 chorekee var 100 km de 1.5 lıtre yakıyor ve ben cok memnunum chorekee nın en ıyısı 2.7 crd sıdır.3.1 tdi ler 14 lıtre yakar onlar hem kucuk sanjımanlıdır hemde ıtalyan motordur.bır depo yanı 80 lıtre ıle 780 km yol yapıyor

arac alma asamasında oldugum icin haftalardır turlu satıcı, galerici , kullanıcı ile gorustum bir kacınıda kullandım.
bilgileri suzgecten gecirdikten sonra sonuc su cıktı.

3.1 dizel alınmaz, motor sorunlu. bir kac yıl icinde 4-5 bin tl lik bir hasar illa acar.
4,7 ve 5,2 yada 5,9 sehir icinde 75 tl lik gaz ile 270 km gidiyor. arazide 220 , uzun yolda 330 gibi.
3,7 liberty hem fazla mulayım hem 3500-4000 cc grubu yuzuden diger modelerde de oldugu gibi vergi cok yuksek. su kasa 2400 dizel falan olsaymıs mercedes motorlu tam benim aracım olacakmıs.
2,7 crd lerde hic sorun duymadım, ancak 2000 gibi eski modellerde sanırm bu motor yok gorduklerim pahalı idi butcemi astı... butceniz uygunsa 2,7 crd derim.

hakikatten ne arac alırsam alayım, sehir ici konforu, ic mekandaki o genislik koltuklar 9-10 yasındaki arabaya gore fazlası ile ozellik, aynı zamanda da arazideki yeterli durumu her zaman aklımda kalacak.

yıne dıyorum arkadaslar chorekenın degerlısı 2.7 mercedes motorlu ve mercedes sanjımanlı ustelık buyuk sanjıman 4 kademelı yanı sıze bunu tavsıye ederım yakıtı dedıgım gıbı 100 km de 10.5 lt mazot yakıyor hem serı hemde guclu

Bu konuda daha önce de görüşlerimi yazmıştım.
Bütçeniz uygunsa , 2.7 CRD alın .MERCEDES motor ve şanzıman çok dayanıklıdır.
Ancak bütçenize uymuyorsa , 3.1 TDI alabilirsiniz.
Ben aracımı (2001 3.1 TDI ) yaklaşık 35000 kmdir kullanıyorum. ( araç 165.000 km 'de ancak 130.000 km de motor sıfılranmış)
Tüketim olarak şehir içi 13- 15 lt/100 km, şehirdışı 11 lt/100 km değerleri var.
Araçta motor sesi var ( 2.7 de de var ) ..

Istanbul'daysanız , Bostancı PERFORMANS SERVIS ' i tavsiye ederim .
Alacağınız aracı gösterip , fikir alabilirsiniz.

Benzinli modellerin vergisi çok fazla idi , gaz kullanımı ile tüketim makul olabilr ama bence dizel alın..
Kolay gelsin..

Kıvanç DUNDAR

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
cekmeceli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR