Grand Cherokee 2001 Wj Lastik Basıncı Ne Olmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueplane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,451

blueplane

V8 4.7 WJ
Merhaba,Grand cherokee 2001 WJ 4.7 v8 aracımın ön sağ lastiği biraz inmiş,orjinal ölçülerinde yani 235/65/ R17 Goodyear lastik kullanıyorum.Acaba lastik basınçları fabrika ölcüleri kaç olmalı?Şoför kapısının iç kısmında bi etiket var fakat lastik basıncıyla ilgili birşeyler göremedim, farklı numaralar vardı,e4 vb.. ve rakamlar.Aracımı asfaltta kullanıyorum cok nadir toprak yola giriyorum,cok sert olmasını istemiyorum,tabi cok yumuşakta olmamalı,konforu bozmadan optimum değerler kaçtır?Bu arada önceden lastiklere nitrojen basılmış,şimdide eger basınç düşükse yine nitrojen bastırmayı düşünüyorum,nitrojen basılınca basınç ölçümünde bi degişme olur mu?Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Grand Cherokee 2001 Wj Lastik Basıncı Ne Olmalı?

oguzhan3434' Alıntı:
hic mi lastikci yok arkadasim :smiley:? nitrojen basarken ki lastikci arkadas saglikli bilgi verebilir belki ;)

Lastikçi fabrikasyon ölçülerini nerden bilecek?Lastikçi varda sorun o degil ;) Fabrikasyon basınç ölçülerini bilirsek ona göre daha güvenli olur kanaatindeyim.

Aynı soruyu ben de sormuş olayım. Ayda 1 kontrol yaparım. 4.7 aracımın lastik basınçları için kış ve yaz olmak üzere ne tavsiye edersiniz?

Kullanım kitapçığında 33 psi yazıyor. Ben 34 psi yaptım ve memnunum...

ask' Alıntı:

Çok teşekkürler. Lastik ebatlarım 255/65/16 Orjinali bu değil sanırım. Kapıdaki etiketten de birşey anlamadım ölçü konusunda.

Benim bildiğim orjinal lastik ölçüsü 235/65/17 ....

17 değil 16 olması lazım. 2001 de 17 mi oldu jantlar? orijinal kalınlık 245 çünkü.

Burakbekar' Alıntı:
Çok teşekkürler. Lastik ebatlarım 255/65/16 Orjinali bu değil sanırım. Kapıdaki etiketten de birşey anlamadım ölçü konusunda.

KLL' Alıntı:
17 değil 16 olması lazım. 2001 de 17 mi oldu jantlar? orijinal kalınlık 245 çünkü.
1999 ve 2000 modeller 16 jant,tam ölcülerini bilmiyorum ama 16 jant oldugunu biliyorum,2001 modelde 17 janta geçtiler,2001 model 235/65/R17 , tahminimce 2001-2004 arası lastik ebatları aynı fakat 1999-2000 modellerde farklılık var.Örnegin 1999 ve 2000 modellerin yere basan kısmı 245 diye duymustum ama yine de fabrikasyon ölcülerini isteyenler internetten arastırırır.
Vites geçisinde örnegin dısarda duran biri arac N den D ye veya hangi vitese taktıysa,dısardaki kişi sessiz ortamda vızz diye elektronik bi ses duyar diye biri soylemişti benim aracımda da kalkısta vitese geciste vız diye bi ses geliyor,elektronik kontrollü şanzıman oldugu icin elektronik sesin gelmesi normal dediler.Bu anlattıklarımda arac arazi vitesinde degildi,normal otomatik vitesteydi.Arazi vitesini zaten cok az kullandım,muhtemelen o da elektronik kontrollüdür.

ask' Alıntı:
Kullanım kitapçığı türkçe olarak bende var fakat psi olarak deger göremedim,lastik basınclarından bahsediyor fakat deger vermemişti,kaçıncı sayfa biliyor musunuz?Sizinki türkçe mi?Kaç model?Lastikçiye gittim,daha oncedende lastiklere nitrojen bastırılmıstı,ilave nitrojen bastırttım,lastikci soför kapısının iç yanına baktı,bende oraya bakmıstım fakat degerlerden birsey anlamadım,lastikçide o etikete baktı fakat farklı yerde belki yazıyordur dedi ama aracın birkaç yerine baktık ama bulamadık,örnegin benzin deposu kapağı ve torpidoda bulamadım,neyse sonucta 33 psi bastırttım,cok sertte sevmiyorum,lastik zaten yumusakta degil cok sertte degil,bana uygun geldi,aracı agır yüklemiyorum,yolcu sayısı bile genelde 2,3 :smiley:33psi sizinde dediginiz gibi iyi,yalnız dogru basınc degerlkeri alınması icin bazı yerlerde 1 saat, bazı yerlerde 2,3 saat aracın beklemesi gerekir diyor,eger yoıldan gelirtseniz lastik basıncı normal degerinden yüksek cıkar lastik ısındıgı icin,yukarda yazılan zaman aralıgında bekledikten sonra 1,6 kmyi gecmeyecek mesafe gidilincede lastik basıncında degişme olmazmıs,ayrıca yine beklemeye gerek yokmus diye anladım,bazı lastikçiler yoldan arac geldiyse ona göre belki tolerans koyar lastikler sıcak diye,yani beklemedende lastik sisirebilirler ama o kadar ayrıntısını bimiyorum,en dogrusu beklemiş aracta basınc degerinin dogru cıkacagı.Diger lastiklerinde basınclarını ölctürdüm 29 a düsmüş,onlarıda nitrojenle 33psi 'ye tamamlattım.Cok uzunda yazdım ama yanlıs yazdıgım yerler varsa düzeltin arkadaşlar.Zaten aracımda boya kodunuda bulamadım,su etiket yerlerini bir türlü bulamıyorum acaba 2001 model diye mi anlamadım.

Benim araç 2004 model, lastik ölçüsü 235/65/17 standart...
Bende aracın herhangi bir yerinde lastik basıncının ne olması gerektiği ile ilgili bilgi bulamadım.
Türkçe kullanım kitapçığının 89. sayfasında 33 psi olarak vermiş.....

torpidonun içinde yazıyor genelde lastik bilgisi.

Lastik basinci 33 psi boya kodu bagaj da yaziyor

huseyin brc' Alıntı:
Lastik basinci 33 psi boya kodu bagaj da yaziyor
cok teşekkürler,bende 33 psi lastiklere hava bastırdım tahminim dogru cıkmış.Boya kodubagajda istepneyi almak icin kaldırdıgımız kapagın oralarda mı yazıyor ?aracın yüklü,yüksüz agırlıgı filan kg degerini filan görmüstümde boya kodunu görememiştim

Rica ederim...Aynen stepneyi almak icin kaldirdigimiz parcanin altinda...

Benim lastiklerin üzerinde max psi 51 yazıyor. Ama kaç basmam gerekli bilmiyorum. Lastikler 255/65/16

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR