Grand Cherokee 2.7 Crdi En Sorunsuz Modeli Hangisi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Emirhan K?nata? Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,582
Ynt: Grand Cherokee 2.7 Crdi En Sorunsuz Modeli Hangisi ?

Ben halen temiz bir tane bulamadım aramaya devam :smiley:
Siz ne yaptınız buldunuzmu ?

Etiketler

Merhaba 2005 model cerokhe 2.8 crd Limited vergisi ne kadar?

ACİLEN SATILIKTIR!!!
İlan No: 209497114
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-acilen-satiliktir-209497114/detay
Arkadaşlar bu araç ile ilgili düşüncelerinizi alabilirmiyim bu aracı alıp yapmaya değermi ? Yoksa başka araç mı bakıyım ? Şimdiden teşekkür ederim herkese

tricky' Alıntı:
grand cherokeelerde kullanılan 4 tip dizel motor var. ilk dizel motor olan (wj) 3.1 lt hacimli motoru italyan vm motori firması üretmiş. fakat özellikle silindir kapaklarında çıkan sorunlar nedeniyle bu motoru taşıyan bir gc'yi ustaya ekspertize goturdugunuzde 'ben bakmam buna, pas geç' bile diyebiliyor. sıkıntı cıkarmayanları da elbette vardır. daha sonra mercedes'ten alınan 2.7 lt'lik motor kullanılmaya başlanmış. 2.7 lt'lik motoru mercedes e,ml gibi serilerine 270 ve 280 kodlarıyla kullandı. düzenli bakımı yapılıp, bazı ufak detaylara dikkat edilirse milyon kilometreyi devirebilecek bir motor. bildiğim kadarıyla wj kasada (1999-2004) 3.0 motor kullanılmadı. ülkemizde 2005 olarak geçen black pearl, vision gibi avrupa için üretilmi seriler aslında 2004 modeldir,wj kasasının sonu olan araçlardır ve bazı yerlerde isimleri wg olarak geçer.
daha sonra wk ile 2005 yılında 3.0 litrelik, yine mercedes'ten alınma motor kullanıldı. (mercedes'in 300, 320 kodlu araclarındaki motor) wk2'de ise vm motori'nin ürettiği motorlara geri dönüş yapıldı. aslında 3.1 litrelik motoru sıkıntılı olsa da jeep ile vm motori arasında verimli bir ortaklık var: cherokee'lerde kullanılan 2.8 litrelik motorlar da vm motori üretimi ve sorunsuzca yıllardır hizmet ediyor.
sorunuza gelince, galiba siz bir wj düşünüyorsunuz. daha sorunsuz olan dizel wj motoru 2.7 litrelik mercedes motorudur.
yaklaşık bir buçuk yıldır wj 2004 model 2.7 crd ve wk 2011 model 3.0 crd'nin ikisine birden sahibim. bu segmentte başka bir marka almayı da düşünmem. diğerleri daha iyi olmadığından ya da beğenmediğimden değil, gc'lerin bence sorunsuz olmalarından. 50 bin km'de aldığım 2004 gc şu anda 115 bin km'de. rutin bakımlar haricinde (yağ, filtre vs) aldığımdan beri balata, lastik ve amortisor değişimi dışında vida bile sıktırmadım. çalışmayan hiç bir aksamı yok ve tüketimi de bahsettiğiniz değerlerde değil, daha düşük. şehir içi kullanımda bile 12.4 litreyi geçmedim. iyi bakılmış, temiz bir crd'de sorun yaşamaz ve yıllarca kullanırsınız. wk'ya gelince; elbette daha keyifli, daha kuvvetli. jenerasyon farkını kullanmaya başladığınızda cok rahat hisediyorsunuz. vibrasyon kıyaslanmayacak kadar az. keza performans da öyle. fakat tüketimi daha yüksek. 26 bin km'de olmasına rağmen uzun yolda bile (100-130km ortalama hız ile) 10.6 litrenin altına inmeyi başaramadım. şehir içinde ise 13.5 litreyi görüyorum, 15 litreye ulaşanları biliyorum. yine de bahsettiğiniz 70 kuruşluk değerin altında kalacağınızdan emin olun. wk'nin yol tutuşu, konforu vs wj'den cok daha iyi ama iç mekandaki malzeme kalitesi wj'nin yanına bile yaklaşamaz. jeep'in wk serisinde bu konuda geriye gitmiş olmasını aklım almıyor. ama hala jeep'ten çok memnunum. tek beğenmediğim yanları var : bir türlü yıldızımın barışmadığı otomatik klima. bence havayı homojen dağtamıyor, istendiği şekilde sıcaklığı ayarlayamıyor.
wj'i satılığa çıkardım ve modeli yükseltmek için onun yerine bir wk ya da commander alacağım.
neticede gönül rahatlığıyla 2.7 crd olduğu sürece 2001 modelini de, 2004 modelini de alabilirsiniz.

Hocam merhaba, konuyu hortlattım ama hem WK hem de WJ kullandığınız için size sorayım dedim... Ben önümüzdeki bir yıl içerisinde bunlardan birini almayı düşünüyorum. WJ daha nostaljik geliyor ve iç mekan kalitesi çok daha iyi diyorsunuz. İkisini de alacak gücü olan birisi için sizin tavsiyeniz ne olur (Bugünün hesabı ile 80 bine kadar çıkabilirim, ama ilk etapta o kadar uçmak yerine WJ belki daha mantıllı olabilir diye düşünüyorum)? WJ mi WK mı? Her durumda dizel otomatik olacak. Aşırı arazi durumum yok, daha çok aile ile yurtiçi geziler için uzun yol olarak düşünüyorum. Elektronik sorunsuzluğu ve güvenlik benim için önemli olacak. Mesela WK lar daha hassas gibi bir durum var mı? Genel kıyaslarsanız sevinirim...

Hocam merhaba, konuyu hortlattım ama hem WK hem de WJ kullandığınız için size sorayım dedim... Ben önümüzdeki bir yıl içerisinde bunlardan birini almayı düşünüyorum. WJ daha nostaljik geliyor ve iç mekan kalitesi çok daha iyi diyorsunuz. İkisini de alacak gücü olan birisi için sizin tavsiyeniz ne olur (Bugünün hesabı ile 80 bine kadar çıkabilirim, ama ilk etapta o kadar uçmak yerine WJ belki daha mantıllı olabilir diye düşünüyorum)? WJ mi WK mı? Her durumda dizel otomatik olacak. Aşırı arazi durumum yok, daha çok aile ile yurtiçi geziler için uzun yol olarak düşünüyorum. Elektronik sorunsuzluğu ve güvenlik benim için önemli olacak. Mesela WK lar daha hassas gibi bir durum var mı? Genel kıyaslarsanız sevinirim...

Selamlar,
Siteye çok giriş yapamadığım için mesajnızı 6 ay geç cevaplayabiliyorum; kusura bakmayın.
O donemde WJ'i sattım ve bir WK daha aldım.
Elbette WK, WJ'den çok daha konforlu ve güçlü. Eğer bütçeniz uygun olacaksa WK alın. Dediğim gibi her şeyden önce aralarında jenerasyon farkı var. 3 litrelik motor diğerinden yüzde 30 daha güçlü(163 hp / 218 hp), asfaltta gidişi çok farkli. Arada WK'ların birini satıp 1 yıl kadar BMW 4.20 dizel kullandım. 4.20, 1350 kg ağırlığa 184 beygir ve 400 kusur Nm torka sahipti. Şöyle bir örnek vereyim : WK'daki süratin değil ama çekişin 4.20'den bile daha tatmin edici, torkun daha doyurucu olduğunu söyleyebilirim.
WK sesi, gücü, yol tutuşuyla, konforuyla, özellikle motoruyla uzak ara WJ'den önde. Geri görüş kamerası, dvd çalar vb aksesuarlarıyla daha rahat olsa da iç mekan kalitesi WJ'den daha geride. Öte yandan bence WK gelmiş geçmiş en çirkin Grand Cherokee.
WK'nın yanlış bilmiyorsam 4.7 motorlu bir benzinli serisi çok az sayılarda ithal edildi. Tek tük de SRT var. Onun dışında hepsi 3.0 dizel motorlu ve otomatik şanzımanlı. Dizel alacaksaniz zaten WK olsun, WJ olsun otomatik olacak. Benim WK'larımdan birinde 18 inc jant vardı (s-limited modeli) , diğerinde ise 17 ya da 16 var. 18 inc olanın bozuk yollarda rahatsız ettiğini söyleyebilirim.
Başka yanıtını bildiğim sorunuz varsa seve seve yanıtlarım. Bu aralar başka bir başlık için sık sık siteye gireceğim.

Test edin, kullanın. Hangisi aklınıza yatıyorsa onu alın. Neticede ikisinden de memnun kalacaksınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR