Grand Cherokee 2.7 Crdi En Sorunsuz Modeli Hangisi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Emirhan K?nata? Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,583

Emirhan K?nata?

Yeni Üye
Yer
istanbul
S.A arkadaşlar. 96 Dohc motorlu vip Ford Transitimizi satıp babamın isteği doğrultusunda yerden yüksek bir araç almaya karar verdik. Amacımız arazi değil .Ama arazi aracının konforunu istiyoruz. Bunun için 2.7 crd motorlu GrandCherokee'e bakıyoruz. Şu ana kadar öğrendiklerimize göre 3.1 lik versiyon çok sıkıntılı , 2.7 daha iyi ama 2004'e kadar yine sıkıntılı. Bu doğrumudur 2002-2003 model GC ler bizi üzermi ? Yakıt çok önemli değil.Zaten lpg'li transitimiz 50 kuruş yakıyor.GC'de varsın 70 kuruş yaksın.

Not: Diğer forumlarda sorduğumda focus tavsiyesi bile aldım. Bunun için arazi aracının değerini bilen sizlere sormak istiyorum...

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 2.7 Crdi En Sorunsuz Modeli Hangisi ?

Bu arada aracı tanımamıza ve sevmemize vesile olan bir tanıdığımızın GC 'sinin 10 dakika önce yolda giderken su hortumu patlamış.Tam detayını bilmiyorum ama 2 saat önce bindiğimiz sağlam aracın yolda kalmasıbir mesajmıdır ?

SELAMLAR 10 YAŞ VE ÜZERİ ARAÇ ALACAKSINIZ VE ALACAĞIN ARAÇ OFF ROAD ARACI İSE ŞANSINA MASRAF ÇIKARA DA BİLİR ÇIKARMAYA DA BİLİR 2.7 DİZEL ARAÇDIR YAKLAŞIK 100 KM DE 12-13 LİTRE MAZOT YAKAR MERCEDES MOTOR ŞANZIMANI VARDIR ÇOK ELEKTRONİK PARÇASI VAR BU YÜZDEN BİRAZ SIKINTILI ÖNDE VE ARKADA DEFRANSİYEL KİLİDİ VAR KONFORLU Bİ ARAÇ PİYASADA 2.7 TUTULAN BİR MODEL NE DİYELİM HAYIRLISI OLSUN

benim 2005 model grand cherokee 125.000 de black pearl üm var çok memnunum :smiley:
fiyat ve konfor endeksi yaparsak 2.7 crdi grand cherokee bence piyasada ki en güzel ve sağlam arabalardan biri
ilk olarak motor ve şanzımanı mercedes
yakıt tüketimi gayet uygun bu araçlara göre (benim aracım 10 litre civarı yakıyo)
kullanımı keyifli ve konforlu
yani alınabilecek uzun süre kullanılabilecek bi araç ama şunu bilmek lazım bu araçlar yeni araçlar değil o yüzden servislerini aksatmıycaksın yağına suyuna dikkat ediceksin
illa ki ufağı tefeği çıkar onuda bilerek alıcaksın
eğer bunlara dikkat edersen gönül rahatlığıyla al derim kardeş...

10 litre çok iyimiş ya :smiley: Bizim 2.0 transit 20 litrelerde geziniyor :smiley: Ufak tefek sorun derken neleri kastediyorsunuz ? Servisteki elemanları tanımaya başlarmıyız ?

ufak tefek sorun dediğim mesela benim yaşadığım sorun değilde deformasyonlar desek daha doğru olur
plastik aksamlarda eskimeler oluyo haliyle fitiller filan
direksiyon simidi deri olduğu aşınmıştı kaplama yapıldı
koltuk ısıtma pedleri değişti
amatsisörler değişti
ama bak bu saydığım şeylerin hepsi zamanla yıpranan ve değişmesi normal parçalar ve aksamlar
onun dışında kronik problem yok die biliyorum

grand cherokeelerde kullanılan 4 tip dizel motor var. ilk dizel motor olan (wj) 3.1 lt hacimli motoru italyan vm motori firması üretmiş. fakat özellikle silindir kapaklarında çıkan sorunlar nedeniyle bu motoru taşıyan bir gc'yi ustaya ekspertize goturdugunuzde 'ben bakmam buna, pas geç' bile diyebiliyor. sıkıntı cıkarmayanları da elbette vardır. daha sonra mercedes'ten alınan 2.7 lt'lik motor kullanılmaya başlanmış. 2.7 lt'lik motoru mercedes e,ml gibi serilerine 270 ve 280 kodlarıyla kullandı. düzenli bakımı yapılıp, bazı ufak detaylara dikkat edilirse milyon kilometreyi devirebilecek bir motor. bildiğim kadarıyla wj kasada (1999-2004) 3.0 motor kullanılmadı. ülkemizde 2005 olarak geçen black pearl, vision gibi avrupa için üretilmi seriler aslında 2004 modeldir,wj kasasının sonu olan araçlardır ve bazı yerlerde isimleri wg olarak geçer.
daha sonra wk ile 2005 yılında 3.0 litrelik, yine mercedes'ten alınma motor kullanıldı. (mercedes'in 300, 320 kodlu araclarındaki motor) wk2'de ise vm motori'nin ürettiği motorlara geri dönüş yapıldı. aslında 3.1 litrelik motoru sıkıntılı olsa da jeep ile vm motori arasında verimli bir ortaklık var: cherokee'lerde kullanılan 2.8 litrelik motorlar da vm motori üretimi ve sorunsuzca yıllardır hizmet ediyor.
sorunuza gelince, galiba siz bir wj düşünüyorsunuz. daha sorunsuz olan dizel wj motoru 2.7 litrelik mercedes motorudur.
yaklaşık bir buçuk yıldır wj 2004 model 2.7 crd ve wk 2011 model 3.0 crd'nin ikisine birden sahibim. bu segmentte başka bir marka almayı da düşünmem. diğerleri daha iyi olmadığından ya da beğenmediğimden değil, gc'lerin bence sorunsuz olmalarından. 50 bin km'de aldığım 2004 gc şu anda 115 bin km'de. rutin bakımlar haricinde (yağ, filtre vs) aldığımdan beri balata, lastik ve amortisor değişimi dışında vida bile sıktırmadım. çalışmayan hiç bir aksamı yok ve tüketimi de bahsettiğiniz değerlerde değil, daha düşük. şehir içi kullanımda bile 12.4 litreyi geçmedim. iyi bakılmış, temiz bir crd'de sorun yaşamaz ve yıllarca kullanırsınız. wk'ya gelince; elbette daha keyifli, daha kuvvetli. jenerasyon farkını kullanmaya başladığınızda cok rahat hisediyorsunuz. vibrasyon kıyaslanmayacak kadar az. keza performans da öyle. fakat tüketimi daha yüksek. 26 bin km'de olmasına rağmen uzun yolda bile (100-130km ortalama hız ile) 10.6 litrenin altına inmeyi başaramadım. şehir içinde ise 13.5 litreyi görüyorum, 15 litreye ulaşanları biliyorum. yine de bahsettiğiniz 70 kuruşluk değerin altında kalacağınızdan emin olun. wk'nin yol tutuşu, konforu vs wj'den cok daha iyi ama iç mekandaki malzeme kalitesi wj'nin yanına bile yaklaşamaz. jeep'in wk serisinde bu konuda geriye gitmiş olmasını aklım almıyor. ama hala jeep'ten çok memnunum. tek beğenmediğim yanları var : bir türlü yıldızımın barışmadığı otomatik klima. bence havayı homojen dağtamıyor, istendiği şekilde sıcaklığı ayarlayamıyor.
wj'i satılığa çıkardım ve modeli yükseltmek için onun yerine bir wk ya da commander alacağım.
neticede gönül rahatlığıyla 2.7 crd olduğu sürece 2001 modelini de, 2004 modelini de alabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar adım Serkan İstanbul'da yaşıyorum,Bende kımset olursa bir GC 2.7 almak niyetindeyim,sizin gibi bu aracı kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacaktı.Ben alacağım aracı 70 % yolda 30 % arazide kullanıcam,yaylara gitmeyi seviyorum Karadenizli olduğum için senede 1 kere memlekete giderim.Sizce doğru bir araçmı seçtim yoksa LR Discovery mi ? WJ tam bana göre diye düşünüyorum sizlere sorum alacağımız araçta nelere dikkat etmek lazım ? Km kaçta olmalı ? Satan kişiye neler sormalıyım ? Tricky Bey siz bu aracı kullanıyorsunuz ve 2. aracınızda gene GC :smiley: bu modelin 2003 yoksa 2004 modelinimi almalıyım birde satan bir bey var araç antalyada sizin fikriniz nedir ? Tabi aynı zamanda sizede soruyorum Hazer8,ben jeep ten anlamadığım için sizlere danışmak istedim,şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim,eğer kısmet olurda alabilirsem 1 tane sizlerle tanışmak isterim belki gittiğiniz şehir turları varsa onlarada gelmek isterim :smiley:
araçlar bunlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-grand-cherokee-2.7-crd-160-bin-km-piril-piril-142974561/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-2003-model-jeep-grand-cherokee-2-7-crd-overland-151102171/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-2004-model-2.7crd-jeep-grand-cherokee-overland-150289700/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-turker-oto-borsa-dan-jeep-grand-cherokee-2,7-crd-over-land-149565189/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-orjinal-muayyer-jeep-fiyati-dusurdum-131409822/detay
Bu araçlara değerli vaktinizi ayırıp bakarsanız çok memnun olurum yada sizlerin bana önerebileceği başka bir araçta olabilir.Teşekkür ederim herkese

archway kardeş ben arabayı alırken çok araştırdım bu arabaları yakıt,konfor ve performans dikkate alındığında kendi standartlarında ki arabların hepsinden çok üstün hem arazi performansı hemde normal yol koşullarında
bagajı geniş,deri koltukları,koltuk ısıtması,güçlü motoru,yakıtı gayet güzel aklıma gelmeyen daha bir sürü özellik....
bide sana son olarak bi tavsiyem olucak bu araçları tercih ederken hem ucuz olsun hem düşük kilometreli olsun kazasız olsun diye düşünürsen çok ararsın ama temiz olsun dersen 2 bin 3 bin lira fazla olsun ama kafan rahat olsun derim.
ankarada akgün&aydın servis var hem showroom ları mevcut hemde servis hizmeti veriyorlar
amerikan araç dedin mi akgün ustanın üstüne tanımam eğer beğendiğin yada göstermek istediğin bi araç varsa götür sana a dan z ye kadar herşeyini döksün hem alırken kafan rahat eder
sahibinden de sayfaları var linki http://akgunaydinotomotiv.sahibinden.com/
kolay gelsin kardeş

Hazer kardeşim cevap yazdığın için teşekkür ederim,evet dediğin gibi bu araç gerçekten iyi bende o yüzden GC seçtim bakalım kısmet olursa nasipte hangisi varsa o olacak artık,Ankarada otursam dediğin gibi oraya götürürüm ama maalesef İstanbul'da ikamet ediyorum Ankara'ya araba baktırmam biraz zor olacak açıkçası,birde temizini bulmak zor oluyor benim gönderdiğim linkler de bilmiyorum bakalım İstanbul'da araç bulabilirsem olur...
Tekrar teşekkür eder size aracınızla kazasız belasız sürüşler dilerim

Alacaginiz araci gidip gormeden once detayli fotograflarini inceleyin. LR'ler servise daha sık girmesi gereken araclar. Ben GC'de parca ve servis acisindan hic sikinti yasamadim. Durum LR icin nasildir bilemiyorum. Istanbul'da 100 bin km kullanilmis arac yerine, daha kucuk bir sehirde 150 bin km kullanilmis bir araci tercih ederdim. GC'yi satiyorum cunku daha yenisini alacagim. Ama araziye girmedim, girmeyecegim. O yuzden arazi performanslarini kiyaslayamam. 2003 ile 2004 arasinda bildigim kadariyla donanim secenekleri disinda motor, sanziman vs acisindan fark yok.

SERKAN BEY BENDE Bİ GC ALMAYI DÜŞÜNÜYORU SİZİN BAKDIĞINIZ İKİ ARAÇADA BENDE BAKTIM BAKTIM DERKEN TELDE GÖRÜŞTÜM BENCE İYİ BİR GC İNİN 42 48 TL Yİ GÖZDEN CIKARMAK LAZIM BENDE ARIYORUM ŞU AN İYİBİR ARAÇ BULURSAM ALACAGIM HERŞEYİN HAYIRLSI

hazer8' Alıntı:
archway kardeş ben arabayı alırken çok araştırdım bu arabaları yakıt,konfor ve performans dikkate alındığında kendi standartlarında ki arabların hepsinden çok üstün hem arazi performansı hemde normal yol koşullarında
bagajı geniş,deri koltukları,koltuk ısıtması,güçlü motoru,yakıtı gayet güzel aklıma gelmeyen daha bir sürü özellik....
bide sana son olarak bi tavsiyem olucak bu araçları tercih ederken hem ucuz olsun hem düşük kilometreli olsun kazasız olsun diye düşünürsen çok ararsın ama temiz olsun dersen 2 bin 3 bin lira fazla olsun ama kafan rahat olsun derim.
ankarada akgün&aydın servis var hem showroom ları mevcut hemde servis hizmeti veriyorlar
amerikan araç dedin mi akgün ustanın üstüne tanımam eğer beğendiğin yada göstermek istediğin bi araç varsa götür sana a dan z ye kadar herşeyini döksün hem alırken kafan rahat eder
sahibinden de sayfaları var linki http://akgunaydinotomotiv.sahibinden.com/
kolay gelsin kardeş
HAZER08 ARKADAŞIM VERDİĞİZ BİLGİ İÇİN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM BANA GERÇEKDEN YARDIMCI OLDU AKGUNAYDIN OTOYLA GÖŞÜDÜM AKLIMDAKİ SORU İŞARETLERİNİN ÇOĞUNU GİDERDİM ÇOK TEŞEKKÜRLER

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR