Grand Cherokee 2.7 Crd Yardim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan marslan212 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,728

marslan212

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, ben arazide yani av ve kamp yapmak için çekme belgeli bir araç aldım. Araçta hasar olarak sağ kapı ve marşpiyel sıkıntılı idi . kapı ve marşpiyeli hallettikten sonra vites geçişlerinde bir silkeleme ve duraksama oluyordu.
İstanbul Atatürk oto sanayide met edilen bir ustaya teslim etmiştik arabayı, Araçta bakım adı altında bir çok parça değişti sonra vites ile alakalı sadece beyinde sorun var dendi beyin değişti, şimdi beyin değiştikten sonra vites sistemini kontrol eden bir kart daha varmış oda değişmesi gerekiyormuş ( ben pek araba tamirinden anlamadığım için siz üstadlara sorma gereği duydum ) Sizlere sormak istediğim beyin ile alakalı değişim olunca bu kartta değişmek zorunluluğu varmış, bu doğrumudur ? Yoksa ustalar kendince bizi öpmeyemi çalışıyorlar.
Birde İstanbul da gerçekten tavsiye edebileceğiniz esnaf iyi bir jeep ustası varmı?
Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.
Mustafa

Etiketler
beyin çok
şanzuman ağırlık bir arıza olduğu için öncelikle Yıldız Jip Yusuf Usta derim.
Sefaköy de iş yeri

diğer yandan aygün jip bostancı
nascar ikitelli.

benim tavsiyem Yusuf ustaya telefon açın sorunu anlatın, o yardımcı olur

Selam Mauvais, hızlı dönüşünüz için çok teşekkür ederim.
Yusuf ustanın irtibat bilgilerini verebilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Mustafa ARSLAN

Merhaba,
Aracınızın şanzıman beyninin neden değiştiğini anlayamadım. Zira bu beyin kolay kolay sıkıntı çıkarmaz. (Kabin içerisinde yolcu tarafında Siemens markadır). OBD ile kontrol sırasında p0702 arızası veriyorsa, ki bu vites kontrol kartının direk adresidir, vites kolunun hemen altındaki kartın değişmesi gerekir. 702 arızası dışında bu kartın arızasına rastlamadım.
Selamlar.

Merhaba araç geri vitese takılırken gaz verdikten bir müddet sonra devreye giriyordu ve normalde ileri konumda otomatikte sarsarak viteslere geçiyordu.
Beyin dendi değiştirdiler fakat beyin değiştirildiğinde vites kolunun altındaki kartıda değiştirmek gerekiyormuş.
Beyin değiştiğinde eski kart hiç çalışmamış. 1250 tl sıkışmış dediler ve kartıda değiştirdiler. Araç şuan düzelmiş durumda.
Hatta kartalda bir yerde yaptırmışlar kartıda ( Bu arada kartta tamirli kart yeni değil yani )
Birde ben arabayı av ve kamp için kullanacağımdan dolayı 4" veya 4,5 " yükseltmeyi düşünüyorum.
Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Mustafa arslan

merhaba,

yükseltme konusu baya uzun ve sorunlu.
4" kit ile yükseltmenin maliyeti lastik + şaft ile beraber 10.000 TL yi geçiyor
usta bulmaksa en önemli kısmı.
bostancı sanayi de Aygün jip i öneririm bu işlem için.
daha detaylı bilgi isterseniz özelden yazabilirim

Yurt dışındaki bir kaç yerden bulduğum 1000 usd civarı fiyatlar var, lakin bu kitleri montaj yaptıracak ustada çok önemli olduğu kanaatindeyim.
Lastik konusunda sıkıntı yok elimde pert bir aynı model jeep ten çıkma lastikler var, jant ve lastikleri kontrol ettirdim sıkıntı yok görünüyor.
Aygün jip bu konuda yardımcı olabilirmi ?
Yani kiti getirtsem takma konusunda .

Şimdiden vermiş olduğunuz cevaplardan ve yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Mustafa ARSLAN

tabi ki yardımcı olur.
sonuçta onlar kit satmıyor sadece montaj yapıyor, gördüğüm kadarı ile de en usta isimlerden biri onlar.
kitin linikini paylaşır mısınız?
kitlerin fiyatı da burada o fiyatlarda başlıyor, yurt dışında buşlacağınız kit o fiyata daha özellikli olmalı, tek sorun ağırlığından dolayı getirtebilmek.
diğer yandan şaft da gerekiyor. ve aslında en önemlisi kit montajı öncesi aracın yürüyen aksamında (ön ve arka takımlarda) sorun olmaması gerekiyor.

Avrupa yakası, İkitelli Nascar Jeep, Anadolu Bostancı Davut Usta esnaftırlar işlerini hallederler.4-4,5 inç yükseltmeye gelince 1000 $ bu işler olmaz,kit en önemli şey kaliteli birşey almak lazım ki o da 1500$ eder. Bunun jantı,lastiği ek masrafları derken arkadaşın dediği gibi bir bakmışsınız 10 bin TL olmuş. Uydur kaydır daha ucuza yapılır mı yapılır tabi ama her gezide sorun yaşarsınız,bir de değiştirmek istediğiniz bunlar çöp olur,böyle yapan arkadaşlar oldu çok zarar ettiler,ucuz etin yahnisi çok pahalıya mal oluyor mekanik işlerde.

Bütçeyi aşar derseniz hazır yükseltilmiş araçlara bakın,WJ bulamasanız bile ZJ 5.2 de baya satılık var. Doların yükselmesiyle bu işleri hazırı varken kendiniz yapmak mantık dahilinden çıktı bana sorarsanız.

Çok teşekkürler sanırım jeep' i bir süre böyle kullanacağım,
ama mecburen süreç içerisinde yapmam gerekecek.

İlginiz için teşekkürler

Mustafa ARSLAN

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR