Grand Cheroke Zj Alıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ZulfikarSonmez Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,411

ZulfikarSonmez

Yeni Üye
Yer
Zonguldak
Herkeze hoş sohbetler. Burayı daha yeni keşfettim ve açıkcası çok güzel bir yer. Neyse konuya gelelim. Ben çocukluğumdan beri hep bir Cherokee hayal ederdim ve sanırım o hayali gerçekleştirecek zaman yaklaşdı. Grand cherokee ZJ nin internetten izlemedik videosu kalmadı şu son 4 yılda :smiley:. Yakından gidip gördüm ve bu aracı sürmek bir kaç kere nasip oldu arakdaşlardan. O saatten sonra beni artık hiçbir engel tutamayacağını anladım. Size sormak istediğim sorular var. Pahalı bir cherokee alıcak durumum fazla yok. Bütçem 15 - 20 bin tl arası. İnternetten bu fiyata nadirde olsa 4.0 silindirlik ZJ ler buldum ama 3-4 tane. Çoğunlukla 5.2 ler var. Burda merak ettiğim 4.0 km kaç kuruş yakar 5.2 ne kadar yakar LPG yalnız. Arasında çok fark varmıdır yokmudur. Ben sürekli araç kullanan biri değilim. Bu yüzden beni bu aracın yakıtı zorlamaz. Arada cumatresi pazar günleri zevki gezmelik kullanıcam. 95 modele kadar olanların vergilerinin 375 tl olduğunu 95 üzerinin ise 700 tl civarı olduğunu öğrendim. 700 tl üzeri vergi beni biraz zorlasada 375 rahat öderim. Bir 95 model zj nin iç tasarımı ile 95 üstünün arasında fark var. Siz hangisini önerirsiniz. İçinde olduğu gibi motorunda vs. farklılık varmıdır yoksa sadece iç tasarımımı farklı ? . En önemlisi bir zj almaya gittiğimde nelere dikkat etmeliyim ?. Ben offroad için aramıyorum. Sade görünümlü , şehir içinde kullanıcağım ZJ. Araç görmeye gittiğimde offroad da kullanılıp kullanılmadığını anlayabilirmiyim ?. Son birşey daha bu araçların elektronik aksamı bozulursa masrafı çokmu olur ? İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Grand Cheroke Zj Alıyorum

Bu araç çok temiz benim arkadaş satıyo bak değerlendir olur dersen yardımcı olurum sana.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-beyaz-guvercinimi-satiyorum-159974387/detay

Ynt: Grand Cheroke Zj Alıyorum

4.0 ile 5.2 nin yakıtları arasında öyle çok büyük bir fark yok, yapman gereken 96 model ve üstü, mümkünse Avrupa versiyon bir alet almak (ön çamurluklarda yan sinyal olanlar Avrupa versiyondur, mil değil, Km olarak göstergeleri mevcuttur) 96 ve üstünde iç tasarım yenilenmiştir, alacağın araçta nelere bakman gerektiği ile ilgili bir çok yazı forumlarda mevcut, onlarada bir göz at ve keyifli zaman geçir : )) hayatımda 3 tane ZJ kasa cherokeem oldu, satıp satıpiki kere WJ kasa aldım ama inan o ZJ denen kasanın keyfi hiç bir şeyde yoktur, hala WJ kullanıyorum ancak her an satıp 5.9 ZJ Cherokee alabilirim : )) kısacası hastalıktır ZJ kasa Cherokee : ))

Yedek parçası boldu, nispeten bu bolluktan dolayı az bişey ucuz sayılabilir ama aldığın aracın ne olduğunu bilirsen bunun yürüme masrafını da göğüsleyebilirsin... Km olarak yürümüşlüğü seni korkutmasın, bakımlı bir Jeep cherokee nin motoru kolay kolay bitmez, yürüyen öenmli, kaportada sunroof'U aç ve tavanda çürümüşlük varmı ona bak, tamiri zor bir halttır o sunroof : )), kapı kollarının tutma yerlerinni hemen arka köşeler genelde kopmaya, şoför koltuğunun kapıya doğru olan kısımlarıda yırtılmaya elverişlidir... TAvan döşemeleri kapı kenarlarının üstteki birleşme yerlerinden atar, çok atmamışsa ve tavanın başka yerlerinde çökme yoksa can sıkmaya değmez... Yürüyeni bakacak adamın yoksa kendin komtrol et, vites geçişlerinde vuruntu olmaması iy bişeydir, hafif rampada dur, ana vitesi N'ye al, araz vitesini 4L 'ye çek, ana bvitesi D ye al ve hızlanmada yürü, aynı testi burnu rampa aşağı çevirerek ve geri viteste de dene, birde burun rampa aşağı arazi şanzıman 4H' de iken ana vitesi R'ye alıp ayağın frende 30 sn bekle yani hareket ettirme, arka tekerlerden, akstan bir inleme geliyormu ona bak, son olarakta temiz bir asfalta çık, camları ve teybi kapa, 70 ve 120 arası aracın altını dinle, uğuldama varmı bir kontorl et, özellikle ön veya ortadan... bunun haricinde tüm noktalar forumda zaten var : ))

Her ne alırsan al kazasız, belasız günlerde kullanman dileği ile...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri