ZulfikarSonmez
Yeni Üye
Herkeze hoş sohbetler. Burayı daha yeni keşfettim ve açıkcası çok güzel bir yer. Neyse konuya gelelim. Ben çocukluğumdan beri hep bir Cherokee hayal ederdim ve sanırım o hayali gerçekleştirecek zaman yaklaşdı. Grand cherokee ZJ nin internetten izlemedik videosu kalmadı şu son 4 yılda . Yakından gidip gördüm ve bu aracı sürmek bir kaç kere nasip oldu arakdaşlardan. O saatten sonra beni artık hiçbir engel tutamayacağını anladım. Size sormak istediğim sorular var. Pahalı bir cherokee alıcak durumum fazla yok. Bütçem 15 - 20 bin tl arası. İnternetten bu fiyata nadirde olsa 4.0 silindirlik ZJ ler buldum ama 3-4 tane. Çoğunlukla 5.2 ler var. Burda merak ettiğim 4.0 km kaç kuruş yakar 5.2 ne kadar yakar LPG yalnız. Arasında çok fark varmıdır yokmudur. Ben sürekli araç kullanan biri değilim. Bu yüzden beni bu aracın yakıtı zorlamaz. Arada cumatresi pazar günleri zevki gezmelik kullanıcam. 95 modele kadar olanların vergilerinin 375 tl olduğunu 95 üzerinin ise 700 tl civarı olduğunu öğrendim. 700 tl üzeri vergi beni biraz zorlasada 375 rahat öderim. Bir 95 model zj nin iç tasarımı ile 95 üstünün arasında fark var. Siz hangisini önerirsiniz. İçinde olduğu gibi motorunda vs. farklılık varmıdır yoksa sadece iç tasarımımı farklı ? . En önemlisi bir zj almaya gittiğimde nelere dikkat etmeliyim ?. Ben offroad için aramıyorum. Sade görünümlü , şehir içinde kullanıcağım ZJ. Araç görmeye gittiğimde offroad da kullanılıp kullanılmadığını anlayabilirmiyim ?. Son birşey daha bu araçların elektronik aksamı bozulursa masrafı çokmu olur ? İlginiz için şimdiden teşekkürler.