grand cheroke 4.7 hakkında bilgi paylaşımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fxlarge Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,878

fxlarge

Kamp I
merhaba arkadaşlar. 2001 cheroke 4.7 aldım. araç hakkında tecrübeli arkadaşların tecrübe ve bilgilerine ihtiyacım var.

öncelikle bu qatro drive özelliğinin ön arka kilit olarak arazideki performasın konusu.

diğer bir konuda vites kolundaki ufak düğme.. sanırım off road kullanımı için bunu seçiyorsun. bu düğmeye basınca ekranda sarı yazı çıkıyor. bir daha basınca kayboluyor. arazide kullanırken hang modda olmalı?

başlangıç olarak bu iki soru önemli sabah arkadaşlarla araziye çıkacağız?

konu ve araç hakkında tüm bilgilere ihtiyacım var.

Etiketler
Ynt: grand cheroke 4.7 hakkında bilgi paylaşımı

Merhaba,
yeni aracınız hayırlı olsun. Araçta bulunan QuadraDrive teknolojisi normal kullanımda %20 ön %80 arka güç dağılımı yapan bir sistem. Ancak 4 lo konumuna geçerseniz difransiyel kilidini aktif hale getiriyor ve güç dağılımını %50-%50 olarak yapıyor.
Vitesin üzerindeki O/D tuşunun da offroad ile bir alakası yok aksine uzun yolda son vitese geçmemesi için kullanılıyor. yani 4. vitesteyken basınca 3. vitese düşüyor ve 4 e geçmiyor gibi...

öncelikle fxlarge aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

benimde bu araçlar hakkında merak attiğim bir kaç şey var

1999 4.7 ile 2000 4.7 ve 2001 4.7 arasında herhangi bir fark varmı yani çekiş sistemi vb mekanik aksam olarak

birkaç araç baktım ama bu jeep cheroke konusunda pek bilgi sahibi değilim siteden bir çok bilgi edindim fakat model olarak wj ler arasında fark farmı varsa aranması gereken özellik nedir

şimdiden teşekkürler

yaman06' Alıntı:

1999 4.7 ile 2000 4.7 ve 2001 4.7 arasında herhangi bir fark varmı yani çekiş sistemi vb mekanik aksam olarak

birkaç araç baktım ama bu jeep cheroke konusunda pek bilgi sahibi değilim siteden bir çok bilgi edindim fakat model olarak wj ler arasında fark farmı varsa aranması gereken özellik nedir

şimdiden teşekkürler

biraz jeep başlığını gezin forumda, emin olun o farkların neler olduğunu yazan bir çok başlığa rastlayacaksınız : ))) hoş geldiniz bu vesile ile.....

yaman06' Alıntı:

şimdiden teşekkürler

şükrü bey benimde ilk 4.7 deneyimim. 1999 mdelleri değilde 2000 20001 qatro drive özelliği olanlar tercih ediliyor.
ben aynı zamanda alıp satarım bu sayede değişik araçlara binme şansı yakalıyorum. ama ağır off road tecrübem ve böyle bir ekibe dahilliğim henüz yok. nacizane benim gibi acemi bir off roadcı gözüyle aracın arazideki performansı gayet başarılı. bunun yanında hafta sonu uzun yolda kullandım yakıt sarfiyatı çok hoşuma gitti. gerçi araca çok yüklenmeden kullandım. şansıma aracın üzerinde çok kaliteli ve özenle tizizlikle hazırlanmış arazi donanımları var.

yakında resimlerini paylaşırım.

Arkadaşlar herkese mrb

ben zj 5.2 96 model ve son olarak wj 4.7 99 model kullanıcısıyım. araçlarımın fotoları fotofraf paylaşımında en son yüklenenler. (81 dr 880 - 06 dh 4242)

Jeep kullanıcısı olarak aracımın tüm özelliklerini ve verdiği keyfi biliyorum. Sormak istediğim 2006 model 3 kapı suzuki grand vitara bu araçtan sonra binilir mi? araziye çıkmıyorum en zor kullandığım şartlar malum karda ve keyfi olarak derelerden geçiyorum.

ccnmt' Alıntı:
Arkadaşlar herkese mrb

ben zj 5.2 96 model ve son olarak wj 4.7 99 model kullanıcısıyım. araçlarımın fotoları fotofraf paylaşımında en son yüklenenler. (81 dr 880 - 06 dh 4242)

Jeep kullanıcısı olarak aracımın tüm özelliklerini ve verdiği keyfi biliyorum. Sormak istediğim 2006 model 3 kapı suzuki grand vitara bu araçtan sonra binilir mi? araziye çıkmıyorum en zor kullandığım şartlar malum karda ve keyfi olarak derelerden geçiyorum.

büyük motorlu araçtan sonra küçük motorlu araçlar sizi biraz gerecektir ancak samimiyet ile bir şey ifade etmek gerekirki 2006 suzukilerin motoruna göre çekiş sisteminin de artıları ile arazideki kabiliyeti hiç ama hiç ybana atılır cinsten değil, şu an çok yakın bir iş arkadaşımda var, bir kere alıp derin karlı alanda denedim, bana inanılmaz yetenekli ve keyifli geldi... Ancak siz kimsiniz? derseniz, bendeniz yılın 6 ayı karlı veya çoğu zaman buzlu zeminde 4X4 kullanan (freelanderden defendere, 5.2 ZJ'den 4.7 WJ'ye, arasıra toyota VX80 Dizel olmak üzere tüm bu araçlatrla her türlü iklim ve zemin koşulunda arazideyim) ve Kars'ta yaşayan, işi gereği de durmadan araziye çıkan (veteriner Fakültesinde öğretim üyesi ve "Yaban Hayatı Hekimi" olup devamlı offroad aktivitesi yaşayan bir vatandaşım derim : )), kısacası sadece sizi asfaltta sollayanlara canınız biraz sıkılacaktır, bence hepsi o : )))

selamlar

euzlu' Alıntı:
biraz jeep başlığını gezin forumda, emin olun o farkların neler olduğunu yazan bir çok başlığa rastlayacaksınız : ))) hoş geldiniz bu vesile ile.....

teşekkürler hoş bulduk yaklaşık iki yıldır forumu takip ediyor ve bir çok faydalı bilgi edindim fakat jeep başlığını yeni incelemeye başladım malumunuz çok yazı ve konu var ve ne aradığını bilmeyen biri için işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor ama yinede pes etmeden incelemek lazım teşekkürler

fxlarge' Alıntı:
şükrü bey benimde ilk 4.7 deneyimim. 1999 mdelleri değilde 2000 20001 qatro drive özelliği olanlar tercih ediliyor.
ben aynı zamanda alıp satarım bu sayede değişik araçlara binme şansı yakalıyorum. ama ağır off road tecrübem ve böyle bir ekibe dahilliğim henüz yok. nacizane benim gibi acemi bir off roadcı gözüyle aracın arazideki performansı gayet başarılı. bunun yanında hafta sonu uzun yolda kullandım yakıt sarfiyatı çok hoşuma gitti. gerçi araca çok yüklenmeden kullandım. şansıma aracın üzerinde çok kaliteli ve özenle tizizlikle hazırlanmış arazi donanımları var.

yakında resimlerini paylaşırım.

teşekkürler fxlarge

Erdoğan Bey tanıştığımıza sevindim. Anlaşılan o ki sürüş keyfi almışsınız araçtan. ben denemek istiyorum değişklik olsun bakarsınız tekrar dönüş yaparım Cherokee ye. ama dediğim gibi 1.6 motor çok düşük. tek avantajı 4x4 gibi geliyor bana.. bakalım binince bilgilerimi sizin gibi paylaşırım ne sonuç alıcam:smiley:

Konuyla alakası yok özür dilerim ama bir sorum olacak.2 hafta kadar evvel aldığım 2000 model 3,0 motor BMW X5 aracımın lpg şehir içi krş bazında sarfiyatı ne kadar olmalı? Defalarca denememe rağmen 50 tl ile 88 km civarı gidebiliyoırum ve lpg bitiyor.İşi iyi bilen ustalara baktırıp 2 kere ayar yaptırdım.lpg sistemim de atiker fast .Yani bu araca uyumlu.

outlaw06' Alıntı:
Konuyla alakası yok özür dilerim ama bir sorum olacak.2 hafta kadar evvel aldığım 2000 model 3,0 motor BMW X5 aracımın lpg şehir içi krş bazında sarfiyatı ne kadar olmalı? Defalarca denememe rağmen 50 tl ile 88 km civarı gidebiliyoırum ve lpg bitiyor.İşi iyi bilen ustalara baktırıp 2 kere ayar yaptırdım.lpg sistemim de atiker fast .Yani bu araca uyumlu.

2009 da bende dıeseli vardı. ve yanlış hatırlamıyorsam o zaman da bu oranda dizel sarfiyatı olduğunu hatırlıyorum. bana normal gibi geldi. yinede en iyisi BMW başlığında sormak gibi...

Ynt: Yeniden aranızdayım!

Araciniz hayirli olsun ii gunlerde kullanin... Bende de ayni aractan var cok memnunum o O/D tusu sanzimani 3 e boluyor vites 4 e gecmiyor arac cekerken veyahut arazi kosullarnda rahatlikla kullanabilirsiniz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR