Grand Cheeroke 2.7 Crd Overland Vision Paket

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OğuzhanZer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,611

OğuzhanZer

Yeni Üye
Arkadaşlar abiler herkese iyi günler diliyorum buradan sormak istediğim soru şu
Biz ailecek Grand cherokee 2.7 crd almayı düşünüyoruz. Fakat Grand vitara 1.9 dizel (didis) almakta aklımızın bir tarafında var. Polo 1.4 tdı yi satıp bu araçların ikisinden birisini almaı düşünüyoruz. Off road yapacakmısınız sorusunun cevabı şu: Zaten yapılı bir Suzuki samuraimiz var. Off road yapıyoruz fakat ailecek 3 kişi gidemiyoruz. Gidebilmekiçin de ideal araç hangisidir. Hangisini seçersek annem şehir içinde mutlu olur biz(babamla) arazide mutlu oluruz. Yorumlarınızı bekliyorum.

Grand Cheeroke 2.7 CRD overland vision pkaet 2003- 2005 arası
Grand Vitara 1.9 dizel yada 2.0 otomatik vites (2008- 2010 arası

EK OLARAK VİSİON PAKET OVERLAND LİMETED FARKLARI NELERDİR YARDIMCI OLABİLİRMSİNİZ.

Ynt: Grand Cheeroke 2.7 Crd Overland Vision Paket

Suzukinin tek sıkıntısı çok güçsüz kalıyor, arada da fiyat farkı olmadığını hatta 1.9 Suzukinin biraz daha pahalı bile olduğunu da göz önüne alırsak 2.7 ideal. Ama bu araç offroad için çok uygun değil,zorladığınız zaman enjektör kaçağı veriyor bunun da tamiri işçilik olarak yüksek. Eğer ailecek gitmek için araç arıyorsanız bana sorarsanız XJ 4.0 almanız daha ideal olur Suzukiyi de satıp.Eğer o eski derseniz ZJ 5.2 hiç olmadı WJ 4.7 derim. Dizel ve offroad pek mantıklı değil, ancak doğa gezisine gidilir onlarla.

Annem şuanda polo 1.4 kullanıyor ve şuanda sürdüğü araçtan daha konforsuz bir araca binmez. xj ler dediğiniz gibi eski kalıyor benzin bir yere kadar yetişebilir. 5.2 de güçlü bir araç temizini alına bilir aslında oda eski kaçıyor ama onun benzini ile baş edebileceğimizi düşünmüyorum. 4.7 aslında ben onu istiyorum :smiley: babam benzinden azrailmiş gibicesine korkuyor :smiley: ama gücün 4.7 de oldğunuda biliyor. Biz ağır offroada zaten samurai ile giremediğimiz çıkamadığımız yer yok güçsüz fakat mütiş işler yaptığını gördüm. o araçla ladalar(*) l 200 ler çektik. 2.7 crd ' i yi sadece kar için offroad olarak kullanacağız çamur ve ağır arazi koşullarında sürülmeyecek. Onun arabası ayrı. ama gelmek istediğim hem annem için (şehir içi) hemde ailecek dağa ailecek kara gitmek için sizce vitara mı yoksa cherokee mi. işin aslıın 4.7 olduğunu biliyorum ama babam faktörü var. siz 2.7 crd dediniz gibi duruyor. Bende onu istiyordum sadece birde işi bilen abilerden kendimi onaylayayım istiyorum :smiley:

Yakıt diyorsanız 2.7 dizel yakar şehir için 15 lt altına zor düşüyor. Suzuki 1.9 dizel 10 lt dir. Eğer Samurai ile her yere giriyorsan bu iki araç ile de rahatlıkla girersin. Size uygun olan Suzuki, Jeep sizi fazla gelir boşu boşuna almayın.

tenekekutu' Alıntı:
Yakıt diyorsanız 2.7 dizel yakar şehir için 15 lt altına zor düşüyor. Suzuki 1.9 dizel 10 lt dir. Eğer Samurai ile her yere giriyorsan bu iki araç ile de rahatlıkla girersin. Size uygun olan Suzuki, Jeep sizi fazla gelir boşu boşuna almayın.
yorum için teşekkürler burda yazılanları tek tek not edip oylama yapmayı düşünüyorum :smiley:

aylık ortalama 300 liraya yakın polo yakıyor zaten yakıt 2. hatta 3. sırada bence 4.7 benzinli alınmalı ama deidğim gibi babam almaz gibime geliyor burdaki arkadaşlar benzinin dizele yakın yakdığına ikna edebilirlerse babamı 4.7 alıp suzukiyi düşünmeyeceğim bile. Arazi olarak wj yi görmedim ama vitara samsunun dağlarındaki kara boyu yetmiyor alçak kalıyor o yüzden vitaradan soğuğum biraz. wj daha yüksek daha iyi iş yapabilir. ama şehir içi ve konfor kısmı nedir onu bilemiyorum.

4.7 uzun yolda birşey yakmaz, LPG ile yakacağı en fazla 15-20 lt ,benzinde de 10-15 lt arası ama şehir içi çok yakıyor iki katı diyebilirim. Bu araç kısa mesafe veya yoğun trafikte kullanmaya uygun değil. Buna göre karar verin. Ama aynı şartlarda 2.7 de çok yakıyor bir de işin o kısmı var. Kısa mesafe şehir içinde çok rahat 15 lt üstünü görüyor.Bu işin her yere giden aracı yok maalesef. Şehir içi yüksek hacim motor maalesef sıkıntıdır, o yüzden ya iki araç alacaksınız yine ya da Suzuki türü bir araca razı geleceksiniz.

işin aslı bizde biz zaten 2.7 yi arazi için almayacağız. ilk yazdığım yerde söyledim ağır arazi şartları için samuraimiz var biz özellikle şehir içi aile aracı ve samurai ile araziye gidemediğimiz için (3 kişi) ailecek gidilecek gezilerde büyük bir arazi aracı gerekiyor bu yüzden % 60 - 70 oranla şehir içi performans olarak araziyede gidebileceğimiz araç 2.7 olabilirmi acaba bunun yanına vitara koydum fakat siz benim ekonomik durumumu göz önünde bulundurmanıza gerek yok :smiley: araçları kıyasladığınızda 2.7 mi vitaramı konfor ve arazi olarak. bu sorunun cevabı nedir hocam sana sormak istediğim bu.

Ben sizin ekonomik durumunuzu değerlendirmiyorum arabaların ekonomik durumunu değerlendiriyorum. Buna göre karar verecek olan sizsiniz. Hiç kimse size nokta atışı şu araç tavsiyesinde bulunamaz zaten,verilere göre kararı siz vereceksiniz.

yorumlar için teşekkürler

bilgin varsa overland ve limited arasındaki farkları vision paketin black pearl ün ne olduğunu açıklaya bilirmisiniz?

Pek bilgim yok ama kayda değer bir fark olmadığını biliyorum aralarında. Jeep firması sever böyle birçok versiyon isimlendirmesi yapmasını.

tenekekutu' Alıntı:
Pek bilgim yok ama kayda değer bir fark olmadığını biliyorum aralarında. Jeep firması sever böyle birçok versiyon isimlendirmesi yapmasını.

teşekkürler.

Overland olduğuna dikkat etmemişim, diğer Vision,BlackPearl vs gibi serilerde pek fark yok dediğim gibi ama Overland'da önemli bir fark var motor gücü High Output denilen 265 HP gücünde, diğerileri 235 HP. Pratikte ne kadar fark eder bilmiyorum bu güç farkı. Model olarak da 2004 de makyaj oldu, 2004 ve sonrasının sis farları yuvarlak, öncesinin ise dikdörtgen şeklindedir.

Peki bu dizel benzinli fark ediyormu yoksa her ikisinde hp farkı varmı?

Teşekkürler

dizel ve benzinlinin bariz performans ve tüketim farkı var. benzilinin highoutput olması motorun farklı olduğunu gösteriyor. yoksa, jeep lerde laredo limited overlans summit donanım seviyesini ifade eder sadece.
amerikadan ithal edilmiş olup overland olup highoutput olmayan bir araç bile olabilir.
dizel lerin ise hepsi aynı.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR