Gps Mi, Akıllı Telefon Mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,232

canaydemir

Ana Kamp
Yer
Izmir
Merhaba,

Bir yıl civarı sürecek bir yurt dışı gezisine çıkıyorum. Daha önce ihtiyacım olmamıştı ama GPS ile ilgili birkaç sorum olacak, cehaletimi bağışlayın:

1. Gezi, sırtçantalı ve otostop ağırlıklı olacağı için yol-iz göstermesi önemli. Gezeceğim şehirlerde de harita olarak kullanmak istiyorum.

2. GPS daha önce hiç kullanmadım, yeni başlayanlar için kullanımı kolay mıdır? Aldıktan sonra nasıl kullanılıyor? Sim kart gibi bir şeyle mi çalışıyor, yıllık ücret vs. ödeniyor mu?

3. Bir arkadaşım "ona vereceğim paraya akıllı telefon almamın daha mantıklı" olduğunu söyledi. Siz ne dersiniz. Aylık yurtdışı internet paketi vs. almam gerekeceği için ve her yerde sinyal çekmeyeceği için akıllı telefon düşünmüyordum. GPS ile kıyaslayacak olursanız siz ne dersiniz?

Vereceğiniz cevaplar önümüzdeki sene için hayatımı inanılmaz kolaylaştıracak, belki de kurtaracak. :D

Şimdiden teşekkür ederim,

Can

Etiketler
Ynt: Gps Mi, Akıllı Telefon Mu?

GPS kullanmak kolaydır sıkıntı yaşamazsınız.
Planladığınız gezinin benzerini bir kaç yıl önce araçlı yapmıştık ve o zaman telefonun GPS'i yeterli olmuştu. Hatta telefonun internete bağlanabilmesi sayesinde yakın bölgelerdeki müze, kafe, otel gibi şeyleri de kolayca bulabiliyorduk. Haritalarınız güncel olursa akıllı telefonla pek sıkıntı yaşamazsınız. Ancak orman vs. gibi doğa gezilerinde de kullanmayı düşünüyorsanız telefon yetersiz kalabilir. Bir de hem telefon, hem bilgisayar hem de GPS olarak birden fazla fonksiyonla kullanacağınız için akıllı telefonda şarj problemi ile karşılaşabilir ve telefonu veya enerji kaynağınızı her an şarj edebileceğiniz bir ortam bulamayabilirsiniz.

iphone aldığımdan beri Garmin Oregon GPS'imi hiç kullanmadım. İhtiyacım kalmadı çünkü iphone ve GPSKit adlı program aynı işi yapıyor.

akıllı telefonunuz için avrupa ülkelerini kapsayan bir navigasyon programı alıp yolda navigasyon ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ücretsiz 1 aylık deneme sürümü olanlar bile var ancak ülke sınırı oluyor genelde. Ücretli olanların fiyatları da eskisi gibi uçuk seviyelerde değil.

Bunun yanında, google-earth gibi uydu haritası kaynaklarından uydu görüntülerini veya topografik haritaları telefonunuza indirerek internet bağlantısına ihtiyaç duymadan cep telefonunuzu yol olmayan veya yol haritasında görünmeyen yerlerde de GPS olarak kullanabilirsiniz. Hatta uydu görüntülerinden oluşan haritanın üzerinde hareketlerinizi takip edebilir, izinizi kaydedebilir, işaretler noktalar koyabilir, sonrasında da bu kaydettiğiniz izleri mail yoluyla paylaşabilirsiniz, bilgisayara atabilirsiniz vs.... ben offroad gezilerimde 2 yıldır bu kombinasyonu kullanıyorum. ipad ile de benzer uygulama mümkün.

benim iphone 4'ün şarjı gps hep açık olduğu durumda 8 saat civarında bitiyor, bu sürede ekran hep açık değil tabi ki, ihtiyaç oldukça açıp bakıyorum. Yanımda ek bir şarj unitesi taşıyorum, bu da günü kurtarmaya yetiyor.

yukarıda bahsettiğim uygulama ile ilgili detay bilgi isterseniz memnuniyetle yardımcı olurum. özellikle navigasyon program ve haritalarının yetersiz kaldığı ortamlarda cidden hayat kurtarıyor...

Merhaba,

Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Gezeceğim ülkeler Uzakdoğu ve Güney Amerika ülkeleri. GPS alırsam buralardaki ülkelerin haritaları için ayrı ayrı para ödemem mi gerekiyor. Onun dışında ucuz bir akıllı telefon da (Huawei veya HTC, Sony'nin ucuz modelleri gibi) işimi görür mü?

genelde navigasyon haritalarını ücretli satarlar.. ücretsiz edinmenin yasal olmayan yolları mevcut.. ya da GPS'inizi gideceğiniz bölgeden alırsanız içinde o bölgenin haritasının olması ihtimali yüksek, ek ücret ödemek zorunda kalmazsınız ancak uzak doğu ve güney amerikayı aynı cihazda bulmak biraz zor olur.. mesela Türkiye'de bir GPS aldığınızda artık çoğunun içinde tüm Avrupa'nın haritası bulunuyor. Ancak Türkiye'de hiç uzakdoğu haritası ile gelen bir GPS duymadım, araştırmak lazım, belki de vardır.

içinde GPS modülü olan, yani konumunuzu belirleyebilmesi için şebeke sinyaline ihtiyaç duymayan android veya ios tabanlı her akıllı telefonu gps olarak kullanabilirsiniz. Yine de doğru tercihi yapmak için, almadan önce araştırıp kullanıcı yorumlarını okumakta fayda var.

Çok teşekkür ederim, işimi görecek bir Android telefon almam mantıklı olacak o zaman...

biraz geç kaldım ama :smiley: akıllı telefona sygic programı var googleden bulabilirsin full versiyonuda var ama şarj çok yiyo 3 saat açık kalsa bitiriyo şarjı ama tarihi yerler olsun kamp alanları olsun hepsi mevcut

ben amerikada navıgon programını ıphone a yukledim süperdi tüm amerikayı bununla gezdim şiddetle öneririm,,araç yada yaya modu var otoyolda araç seçiyordum şehir içinde gezerken yaya modunu seçiyordum ,,ayrıca yakınlardaki tüm restoran benzin hastane banka atm ıvır zıvır ne varsa buluyor ,50 tl ye apple store dan aldım alırken gördüm tüm dünya ayrı ayrı var,,navigon avrupa,navigon hindistan,navıgon kuzey güney amerika gibi ayrı ayrı var yani, birde türkçe menusu ve turkçe konuşan modu var

Nokia Lumia 625 kullanıyorum. (Windows Phone) 300-400 TL arası fiyatı ile, araç şarj cihazı takviyesi ile ve rakipsiz Here Drive+ navigasyonu ile tek geçerim. Üstelik ücretsiz. Lumia'lar bu konuda rakipsizler. Elimde 2 android tablet, 1 de telefon var. Hepsi çöplük. Kullanmıyorum.

Kuzay' Alıntı:
Nokia Lumia 625 kullanıyorum. (Windows Phone) 300-400 TL arası fiyatı ile, araç şarj cihazı takviyesi ile ve rakipsiz Here Drive+ navigasyonu ile tek geçerim. Üstelik ücretsiz. Lumia'lar bu konuda rakipsizler. Elimde 2 android tablet, 1 de telefon var. Hepsi çöplük. Kullanmıyorum.

yol olmayan yerde, ormanda, dağda, patikada, işe yarıyor mu bu HereDrive+ ve Lumia kombinasyonu?

Bendeki telefon sadece konuşma için. Yani sıfırı 75 lira olan cinsten. Benim için önemli olan cihaz şarjını yaklaşık 1 hafta koruyabilsin. Onu da sadece bu tür eski telefonlar sağlayabildiğinden başka telefon edinmiyorum ( yıllardır abonesi olduğum kurumun bir bayisine uğradığımda bedava akıllı telefon hakkınız var dedilerdi geçen yıllarda, almadım. Onların şarjıyla uğraşmak zor.)

Aracımda yol bulmaya yardımcı bir aletim yok ( navigasyon denilenden yani). Ancak olmasını arzu ediyorum böyle bir yardımcı aletin.

Bu başlık bu konu için açılmış. Sade ama iş gören bir sistem veya alet için bana da yardımcı olabilirmisiniz. Fiyat konusunda bir sınırlamam yok yeterki karışık olmasın alet.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri