GPS Anteni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,175
Ynt: GPS Anteni

Selam Mert,
gorunus o ki, daha bir sure gorusemeyecegiz ( zira yine seyahata cikacagim icin haftasonlarimi ailem ile gecirmeyi tercih ediyorum ) .. Bu nedenle, istersen sana anteni kurye ile ulastirayim.. selamlar, reha

Çok sağol Reha abi, çok acelesi yok zaten ben de çok yoğunum bu aralar pek bi aktiviteye gidebileceğimi sanmıyorum, artık görüştüğümüzde alırım senden

Meridyen serisinde antene ihtiyaç hiç olmuyor , şu anda evin çatı katındayım ve üzerim tamamen kapalı (ahşap+yalıtım+kiremit) 50x50 2 adet pencere buzlu camla kaplı odanın tam ortasındayım 3 uyduyu net olarak alabiliyorum , ağaç vadi falan kesmez magellanı. :D

Ayrıca araç yüzeyini uydu antenine çeviren kablosuz GPS antemimde var ama 1 kere bile kullanmama gerek kalmadı.

Selamlar

Arkadaslar,
marka reklamlarini bir kenara birakacak olursa (!) GPS'in 3 adet uydu almasi size AZ kesinlikle bilgi verir.. Malum, onemli olan mumkun en fazla sayida uyduyu almasi.. Bu da normalde ormanda algilanan uydu sayisinin dusmesi anlamina geliyor ve olcuk keskinligi dusuyor. External anten bu konuda ise yariyor. selamlar, reha

Ormanda garmin gps ve dış anten olmasına rağmen gece yolu bulmaya çalışırken pek çok kez sinyali kaybettik.
Reha beyin söylediği gibi external anten ne yazık ki ormanlık arazide şart .

Rehacım çatıdaki pencerenin büyüklüğünü 5x5 demişim bu nası pencereyse :D 50cmx 50 cm olacak , ve tamaen kapalı mekan gps takır takır çalışıyor bilginize :D

iyi de reha abi, çatıda çeken veya benim safranboluda pansiyon odasında çeken bir gps, üstü ağaçlarla kapalı da olsa ormanda da performansını pek kaybedeceğini sanmıyorum ;) tabi ormana girmeden önce uydulara bağlanmasını beklemekte fayda var.

Arkadaslar,
1. Yavuzun evi (tabii dogal olarak catisi da) cok yuksek ve acik bir mevkide
2. Evin odasinda sinyal alma Garminde ( hatta 60CS'de bile) problem olmuyor (bkz. bizim ev)
3. degil agac, havadaki bulunlanma bile alisi etkiliyor (bkz. documentation)

zaten konu alip almama degil, mumkun oldugunca keskin almak, bu da ormanlık alanda ciddi
problem olabiliyor. Zira, sik agacli ormanda 10-20m. lik yanilma yolu kaybetmenize neden
oluyor..

sonuc, sartlariniza uygun onlem alin ( ornegin evinizin catisinda yolunuzu kaybederseniz, harita
kullanin)

selamlar, reha

reha' Alıntı:
Arkadaslar,
1. Yavuzun evi (tabii dogal olarak catisi da) cok yuksek ve acik bir mevkide
2. Evin odasinda sinyal alma Garminde ( hatta 60CS'de bile) problem olmuyor (bkz. bizim ev)
3. degil agac, havadaki bulunlanma bile alisi etkiliyor (bkz. documentation)

zaten konu alip almama degil, mumkun oldugunca keskin almak, bu da ormanlık alanda ciddi
problem olabiliyor. Zira, sik agacli ormanda 10-20m. lik yanilma yolu kaybetmenize neden
oluyor..

sonuc, sartlariniza uygun onlem alin ( ornegin evinizin catisinda yolunuzu kaybederseniz, harita
kullanin)

selamlar, reha

;D

discovery-V8' Alıntı:
Ayrıca araç yüzeyini uydu antenine çeviren kablosuz GPS antemimde var ama 1 kere bile kullanmama gerek kalmadı.

abı bu nası oluyo acaba senın magellanın orjınal aksesuarı mı yoksa baska biseymı? nerden nası bulabılırız? bı bılgı verebılırmısın abı cok ılgımı cektı??...

berk' Alıntı:
abı bu nası oluyo acaba senın magellanın orjınal aksesuarı mı yoksa baska biseymı? nerden nası bulabılırız? bı bılgı verebılırmısın abı cok ılgımı cektı??...

GPS antenleri temelde ikiye ayrılıyor ,

birisi direk markanın özel anteni direk o marka ya ait ve GPS in araç kitine veya GPS in kendisine monte ediliyor.

birde , RE-Radiating antenler var bunlar markadan bagımsız ve direk olarak GPS e bağlanmıyor , 3 parçası var biri araç dışına tercihen tavana monte ediliyor yapıştığı yüzeyide anten olark kullanıyor, ikinci parca içerden cama yapışıyor üçüncü parca 1ve 2. parçayı besleyen elektrik kısmı .

wide_rerad.jpg

Bu antenin çalışma prensibi dış antenle uydudan topladığı sinyalleri güçlendirerek içeride cama bağlı olan iç anten vasıtasıyla güçlenmiş sinyalleri 10 m çapındaki bir alanda tekrar daha güçlü bir şekilde yayıyor, yani 10 metre çapındaki tüm GPS ler bu sinyallerden yararlanıyor marka ve modeli ne olursa olsun.

tri_m_superad.jpg

Selamlar

phobios' Alıntı:
uzun vadede sağlığa zararlı bir durum sözkonusu olabilir mi acaba diye bir soru geliyor aklıma...

Zannetmiyorum radiating kelimesine takıldıysan radyasyonla ilgisi yok , (radius) yarı çap anlamında, uydulardan gelen sinyallerin insan sağlığına direk etkisi yok.

Not: fotoları koyan arkadaşımıza ayrıca teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,931
Kaydolan Son Üyemiz
mcmehmet

Çevrimiçi üyeler

Geri