GPS Alacağım Yardım İstiyorum?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cakkoyun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,926

cakkoyun

Yeni Üye
gps hakkında çok fazla bilgim yok.daha önce hiç kullanmadım. biraz araştırdım, anlayamadığım bir çok şey var. mesela magellan ve garmin GPS lerin ucuz modellerinde harita var mı? "gittiğiniz yoldan geri dönmenize yardımcı olur" gibi ifadeler kafamı karıştırdı. benim istediğim şu: yanımda taşıdığım bir google earth olsun(her özelliğiyle: yer işaretleme, rota belirleme falan) ve benim nerede olduğumu göstersin. deniz seviyesinden yüksekliğimi belirtsin. gideceğim yol yokuş mu değil mi anlayayım. istanbul, izmir, ankara detaylı bilgisi olsun. istanbulda bisikletimle sokak sokak gezeceğim. arada sırada ormanlık veya dağlık arazide de işime yarasın. bu özellikleri bulabileceğim en ucuz garmin veya magellan modeli hangisidir? yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: GPS Alacağım Yardım İstiyorum?

Selamlar,
elimden geldigince cevap vermeye calisayim.. Genelde Garmin icin, zira Magellan cihazlar hakkinda biraz cehalet soz konusu...

1) GPS cihazinin Harita gosterebilme yetenegi olmasi gerekir.. Bu da modelin adinda genelde bellidir.. Mesela Garmin GPSMap diye gecer adi.. ama en dogrusu web sitesinden kontrol etmek

2) Gittiginiz yolun izini GPS ekranında izleyebildiginiz icin, aynı izi takip ederek geri donebilirsiniz..
3) "Yanımda taşıdığım bir google earth olsun" ifadesini anlayamadım
4) Yer isaretleme butun cihazlarda vardır, Rota belirleme hem cihazın hem de yuklenen haritanın yetenegini gerektirir
5) Nerede bulındugunuzun koordinatlarını hepsi gosteriri, nerede oldugunuzu "eger harita yuklu ise" haritada da gorursunuz
6) Deniz seviyesinden yuksekligi hepsi gosterir, ama yolun yokus oldugunu ancak 3D harita destekli cihazda gorebilirsiniz
7) Sehir haritasi icin "hairta destegi" olan bir model ve "harita" satinalmalisiniz
8) Ormanlık ve dağlık arazide işinize yaramasından ne kast ettiğinizi anlayamadım
sanirim aramanız gereken cihaz ozellikleri hakkında fikir verebilmisimdir, iyi gunler dilerim..reha

yanımda taşıdığım google earth olsun: yani cihazda harita olsun demek istemişim ben de zor anladım :smiley: GARMIN GPSMAP 60 CSX veya MAGELLAN eXplorist 500 alsam sanırım işimi görecek. fakat fiyatı çok fazla :( bu modellerden birini alsam ayrıca harita satın almam gerekiyor mu? bu haritalarda şehirler arası yollarda benziklerin yerini görebilirmiyim? veya hangi ilçede olduğumu veya köyün adını? çok saçma sorular soruyor olabilirim kusura bakmayın.

Selam,
60Csx cok guzel bir model ama haklisiniz fiyatlari maalesef yuksek.. Trex serisini de haritali ve renkli modelleri de var.. Harita ayrıca satılır.. Ama cihazi turkiyeden aldiginiz da esantiyon gibi de yukleyen dukkanlar oluyor galiba.. normal fiyati 120€ + KDV galiba.. Garmin icin olan Navcity haritasında hem cogu sehirin butun sokak haritalari hem de koy yollari ile tabi ki koyle isaretli oluyor.. rica ederim, sorular nicin sacma olsun? paylaşmak için buradayız.. iyi gunler dilerim, reha

ikisi arasında kaldım. garmin map 60 cx' in, garmin e trex legend hcx' ten ne gibi bir üstünlüğü var. aradaki fiyat farkına değer mi sizce?

Selamlar,

Geçen hafta garminin oregon 300 modelini satın aldım, www.hizlial.com da çeşitli modeller için 81 il haritası ve topografik haritayıda içeren cazip fiyatlar var. Böylece ekstradan haritada satın almana gerek kalmaz. İncelemeni tavsiye ederim

evet ben de o sitede bakıyodum. teknomarketim' de de fiyatları uygun. pişman olacağım bir şey almak istemiyorum.

legend hcx 128 mb hafıza kartıyla geliyo. dahili hafızası olmaması ne gibi sorun teşkil eder? vista hcx' e mi baksam? bu arada fiyat olarak en çok aklıma yatan legend hcx.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR