Google Earth İle Garmin Koordinat Uyuşmazlığı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan forester Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,697
Ynt: Google Earth İle Garmin Koordinat Uyuşmazlığı

Sayın Akirhan,

Gamin Etrex Legent HCX te WGS-84 ü seçmek için önce Ayarlar'a giriyorsunuz, Ayarlarda Brimler var, Birimlerin içinde Harita Modeli diye bir bölüm var, oradan WGS-84'ü seçebilirsiniz.

Saygılar

Ersan
 

Etiketler
Ynt: Google Earth İle Garmin Koordinat Uyuşmazlığı

Teknede kullanmak için garmin gpsmap 421s cihaz ile ayrıca mikro sd’ye kayıtlı veu015r agean sea and Marmara v11.50 (garmin blue chart g2 vision) deniz haritası satın aldım.
421s cihazada worldwide shaded relief map 3.00 önceden yüklenmiş olarak geldi.
Blue chart g2 vision’u ise Yunanistan’dan ebay ile yarı fiyatına aldım.
Sd kartı cihaza takıp çalıştırdığımda, cihaz programı kabul edip gayet güzel çalıştırdı, haritadaki tüm derinlikler ve objeler vs gayet iyi görülüyor fakat ciddi bir sorun: iki harita birbiri ile çakışmıyor.
Biri diğerinin gölgesi gibi görünüyor. İşaretlediğim bir nokta, google earth’dan da kontrol ettiğimde, cihaza önceden yüklenmiş relief mapın üzerinde doğru koordinatta görünüyor. Ayni nokta Veu015R deniz haritasında ise 120 m kadar güneydoğuda kalıyor, yani yanlış koordinatlara görülüyor.
Mevcut map datumlarının tümünü ve cihazın konfigürasyon ayarlarını denememe rağmen düzeltemedim. Sorunun neden kaynaklandığını bilen bir arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Saygılar,
İbrahim.
[attachment=1]

Picture0006
 

Ynt: Google Earth İle Garmin Koordinat Uyuşmazlığı


Son çare olarak, Garmin cartography ile yaptığım görüşmelerde bu soruna şu anda bir çare olmadığı cevabını aldım.
Çünkü Garminin G2 vision haritaları Türkiye lokasyonlarında çok iyi değilmiş.
Yeni harita güncellemelerinde, Türkiye icin daha kaliteli chartlar oluşturmaya çalışacaklarmış.
Tüm arkadaşların bilgilerine sunarım.
En son aldığım cevap:
''Unfortunately the chart data that we are using in this location doesn’t have very good scale or detail. In our next vision update, we should be incorporating some Turkish chart data which will have better quality in this location. Let me know if you have any further questions, and thank you for contacting Garmin Cartography. Regards,''

Saygılar,
 

Ynt: Google Earth İle Garmin Koordinat Uyuşmazlığı

benim problemimde google earth ta noktaların uyumsuzluğu. maden ruhsatları için utm50 kullanma zorunluluğu var. google earth ta farklı bunu biliyorum. derdim makine ayarlarını değiştirmeden utm50 ye göre girdiğim koordinatları google eartha göre dönüştüren bir program VARMI????
 

Ynt: Google Earth İle Garmin Koordinat Uyuşmazlığı

Google earth seçeneklerinde enlem/bolyam ayararından evrensel enlem merkatörünü seçerseniz utm koordinatlarını google earth de işaretleyebilirsiniz. Daha sonra google earth ile tekrar ayar dedğiştirip derece olarak koordinat elde edebilirsiniz.
Ayrıca OKmap de baya geniş koordinat dönştürme seçeneği var, sanırım o programla da dönüştürme işlemini yapabilirsiniz.
 



Ynt: Google Earth İle Garmin Koordinat Uyuşmazlığı

Hatasız veya en az hata ile çevirmek için size globalmapper programını tavsiye ederim. cbs ve gps ile ilgili facebook ta grup kurdum. ilgisi olan arkadaşları beklerim.
Linki aşağıdadır;

http://www.facebook.com/groups/168562079862099/
 

Ynt: Google Earth İle Garmin Koordinat Uyuşmazlığı

Merhaba arkadaşlar. bende de google earth ve garmin GPS koordinat uyuşmazlığı vardı. forumda yazanları okudum ve GPS te mevki formatı kısmında wgs 84 ü seçtim. uyuşmazlık sorunu çözüldü ancak bir sorum olacaktı.
= 1/25.000 ölçekli haritada yer bulurken GPS in mevki formatı wgs 84 olarak mı kalacak yoksa tekrar europen1950 ye mi çevirecez.
durum acil cevap veren olursa sevinirim. özellikle jeoyazılım arkadaşımdan cevap bekliyorum.
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,622
Mesajlar
1,521,219
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst