GMapTool ile img Dosyalarını Birleştirmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saliharit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,038

saliharit

Yeni Üye
İnternette bol miktarda el yapımı GPS haritaları var. Ben Kuzey Afrika ulkeklerine yapacagım ziyaret için 40 civarinda .img dosyası buldum.. ama her birini tek tek kullanabiliyordum. sonunda GMapTool programını buldum.

Bu programın içine istediginiz kadar .img dosyasını atıyorsunuz. ve tek harkette saniyeler içinde elinzde tek parçalık bir gmapsupp.img dosyanız oluyor bunuda GARMIN cihazınıza kopyala/yapıştır yapıyorsunuz.. ve sonuç inanılmaz..

programı bir Polonya sitesinden buldum onun yukleme linkini veriyorum

http://**.com/files/153617519/wgmaptool038.zip

programı kurun ve sırasıyla:
* programı açın, dosyalarınızı açılan pencereye sürükleyin
* "join" e basın
* "output file" kısmına gmapsupp.img yazın
* alt köşedeki "join" e basın, BUKADAR :smiley:

eger hata verirse yuklediğiniz dosyalarda sorun olabilir, araya .img olmayan birşey girmiş olabilir , kontrol edip tekrar sürükleyin ..bu program GARMIN haritalarını da birleştiriyor, ama denemedim.

Etiketler
Ynt: GMapTool ile img Dosyalarını Birleştirmek

Harita ayırma programı varmı acaba?

Topografik harita ile yol haritaları yüklenmiş bir harita var elimde 660 MB.

Bu iki haritayı nasıl ayırabilirim birbirinden?

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Harita ayırma programı varmı acaba?

Topografik harita ile yol haritaları yüklenmiş bir harita var elimde 660 MB.

Bu iki haritayı nasıl ayırabilirim birbirinden?

sevgili karadeniz yolu bende haritaları ayırma programı var diyelimki haritalar birleştirilmiş tek bir harita yapılmış diyelimki 10 harita bu haritaları parçalayıp ayıran program var bende nasıl yapılacağı yönteminide biliyorum.Ha birde sana bir müjdem var artık garmin gps lere harita yükleyebiliyorum.

cedrus48' Alıntı:
sevgili karadeniz yolu bende haritaları ayırma programı var diyelimki haritalar birleştirilmiş tek bir harita yapılmış diyelimki 10 harita bu haritaları parçalayıp ayıran program var bende nasıl yapılacağı yönteminide biliyorum.Ha birde sana bir müjdem var artık garmin gps lere harita yükleyebiliyorum.

Böyle müjdeli bir haber burayamı yazılır, cebime mesaj atsaydın keşke : ))
Hocam bende TOPOGRAFİK Türkiye ve Navcity 2009.06 birleştirilmiş halde tek parça 660 MB. Bunları nasıl ayırabilirim, bir anlat, tarif et hele, hangi program, programı neren bulabilirim?

sn karadeniz otoyolu forumda takip ettiğim kadarıyla uzun süreden beri bu program ile ilgileniyorsunuz 660 mb lik haritanın katmanlarını ayırabiliyormusunuz? ben ayıramadım. ayrıce kanaatimce 660 mb lik haritanın tarzı önceki haritalardan farklı diye biliyorum eğer ayırırsanız , mutlaka ben de öğrenmek isterim. başarılar diliyorum selamlar

Böyle müjdeli bir haber burayamı yazılır, cebime mesaj atsaydın keşke : ))
Hocam bende TOPOGRAFİK Türkiye ve Navcity 2009.06 birleştirilmiş halde tek parça 660 MB. Bunları nasıl ayırabilirim, bir anlat, tarif et hele, hangi program, programı neren bulabilirim?

Cebine mesaj atamazdım çünkü telefonun bende yok çünkü telefonumu kaybettim bütün numaralar getti anlayacağın sen beni ara ben sana gerekli açıklamayı yapayım.Sana bu konularda çok şey borçluyum şuan garmin gps lere harita yükleyebiliyorsam senin sayende yüklüyorum.sana her konuda yardımcı olurum seni bırak herkse yardımcı olurum sen önce bu vereceğim programı dene olursa burada paylaşaırız.

cedrus arkadaşım bunu nasıl ,hangi program ile yaptın anlatmayacakmısın? .............. selamlar

kağancık' Alıntı:
cedrus arkadaşım bunu nasıl ,hangi program ile yaptın anlatmayacakmısın? .............. selamlar

sevgili arkadaşım öncelikle daha denemedim ama bende gmapsupp uzantılı dosyaları .img çevirdim yani parçaladım.Ama acaba doğrumu yaptım bilmiyorum.Karadeniz otoyolunun bana veriyi göndermesini bekliyorum bana gönderirse deneyeceğim eğer yaparsam buraya yapılış video linkini koymayı düşünüyorum.Ama dediğim gibi olup olmadığını henüz bilmiyorum.Karadeniz otoyolu bugün gmail den bana yazmış ama ne yazıkki pc başında değildim.geldiğimde de o çıkmıştı.Bende denemeden buraya yazmak istemedim.

ben nette bulunan 125 mb cıvarındaki türkiyenin batı kısmanı içeren haritayı parçaladım ama 660 mb haritada farklı format var. merakla bekliyorum selamlar

the venturer' Alıntı:
Hangi ülkenin haritasını istiyorsunuz acaba?
bülbülü altın kafese koymuşlar "ahh vatanım demiş memleket haritası istiyoruz ancak yolları güncellenmiş şekliyle belki de hiç yolu olmayan topografik eş yükselti eğrilerinin ve coğrafi noktaların bulunduğu harita istiyoruz arkadaşım ydda böyle birşeyler yapmaya çalışıyoruz........selamlar

Selam arkadaşlar,
Karadeniz Otoyolu verdiğin linteki program silinmiş. Mümkünse bir servera programı yükleyip link verebilirmisiniz? Aynı dertten artık bende muzdaribim.

Nasıl bir mantıktır anlamıyorum. Cihazı aldığımda içinde tek dosyalı fakat çift haritalı kart geliyor. (Topo ve şehir haritası) İnternetten güncellemeyi yüklediğimde sadece şehir haritası iniyor. aynı dosya adıyla karta yüklesem topo harita gidecek. Güncelleştirilmiş dosyanın son sonuna 1 eklesem bu sefer gpste fazladan bir şehir haritası fazladan yer işgal edecek ve tüm poiler çifter çifter görünecek... Baytekin'e mesaj attım bakalım çözüm üretebileceklermi?

Cerdus48 arkadaşın dediği program http://www.xudisa.com/forum/index.php?topic=64.0 bu. İndirme linkide orada.

Belirtilen program sanırım siteden kaldırılmış , program elinde olan arkadaşlar bana aktarabilir mi acaba? Bende garmin etrex vista H var , dahili hafıza 24 MB , SD kart yok. Dolayısıyla 110 MB lık bir Türkiye haritadasından, <24 MB olacak şekilde sadece ilgilendiğim gideceğim bölgeyi parçalayıp yüklemek istiyorum. Katman detay ayıklamak değil de örneğin sadece Trakya bölgesini tam detay yüklemek istiyorum , eğer olursa tabii ki.

Navcity büyük Türkiye haritasını Gmaptool ile alt bölgelere böldüm ve sonra herbiri 8-10 MB civarı olan bölünmüş haritaların aynı anda sadece birini mapsettoolkit ile işleyip mapsource içine attım , bu şekilde mapsource da açılabiliyor işlenebiliyor.
Buna karşılık bölünmüş bu alt haritalardan birkaçını, mesela 3 adedini gmaptool ile bu sefer birleştirip 24 MB civarı bir harita yaptım , daha sonra yine mapsettoolkit ile işledim map source içine atıldı. fakat bu sefer mapsource da açılırken hata verdi. Sanırım gmaptool ile birleştirme esnasında oluşan dosyada sorun oluyor , emin değilim ,birleştirme seçeneklerinde farklı bir seçim yapmak da gerekiyor olabilir. Bu konuda deneme yapan var mı , başka bir harita birleştirme programı kullanan var mı , Cedrus un dediği program hangisi acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri