Gideros Koyu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,288

VitaEsMorte

Zirve
Karadeniz'de maviyle yeşilin arasında yaptılan yolculukta, Kastamonu sınırları içindeki 170 km'lik kıyı bandında mola veriyor. Kastamonu'nun en güzel koylarından biri olan Gideros koyu; kestane, meşe, kayın, şimşir ve çam ağaçlarından oluşan yemyeşil bir örtüyle çevrilerek, zümrüt yeşili bir gölü andırıyor.

İsmi Cenevizliler'den kalma Gideros Koyu, iki balık lokantası ve birkaç evden oluşuyor. Her açıdan manzarası ve seyri güzel doğa cennetini önceden keşfedenler, Ankara'dan İstanbul'dan balık yemek için gelmeyi adet edinmişler. Virajlar, daralan yollar, rampalar, onların gözünde hiç büyümemiş.

Yolu beton, 200 metre meyil ve birkaç virajla kıyıya iniliyor. Araçlar için park yeri var. Küçük plajı ise kumsaldan denize girmeye imkan veriyor. İsteyen tekne tutup, koyun dışına da açılabilir. Hamamı, mağarayı görüp denize girebilir, balık da tutabilir, seyir zevki veren koyda, salata ve balık yiyebilirsiniz.

gideros3ctg5.jpg

3753784mdcs7.jpg

cide1bykfc9.jpg

Etiketler

Ynt: Gideros Koyu

O zaman bir hafta sonu pazar günü falan gidelim.
İstanbul, izmit, bursa ortak biryerde buluşup gideriz.

Konaklamalı da olabilir. Orada zaten birkaç ev var. Bir tanesi pansiyon yapmış. Telefonunu bulup paylaşacağım.

gideros neredeyse hiçkimsenin bilmediği türkiyemizin saklı kalmış cennetlerinden biridir. geçen mayıs ayında muratla birlikte karadeniz sahil şeridini gezerken oraya da uğramıştık. yol kenarında küçücük bir tabela var, eğer dikkat etmezseniz kesinlikle ne yolu ne de giderosu görebilirsiniz.
pansiyonu işleten nurcan hanımın telefonu;
03668718305

yol' Alıntı:
gideros neredeyse hiçkimsenin bilmediği türkiyemizin saklı kalmış cennetlerinden biridir.

Bir zamanlar Kerpe' de öyleydi. Şimdi ise hali vahim durumda. Umarım Gideros' un kaderi Kerpe gibi olmaz. Kerpe, sanayi merkezlerine yakın bir cennet olduğu için aşırı betonlaşmaya uğradı. Gideros büyük kentlere oldukça uzak olmasına rağmen otantikliğini koruması bakımından reklamının fazla yapılmaması taraftarıyım.

giderosa amasradan sinopa doğru karadeniz sahil yolundan devam ederek ulaşılıyor. yol hem çok bozuk hem de virajlarla dolu... o yolu mecbur olanlar veya zevkini yaşamak isteyenlerden başkası pek kullanmaz. bu nedenle giderosun kerpe gibi bir turist talebiyle karşılaşması çok zor. ayrıca yol sorun olmasa bile, dediğim gibi gideros bir koy içinde kalıyor ve yoldan geçerken farkedilmesi çok zor...

Burası benim memleketim desem inanırmısınız ben cideliyim. ama ne kadar acıdırki( türkiyenin birçok yerinde dikey mağara araştırmalarına katıldım) ılgariniye gitme fırsatım olmadı. kanyon geçişleri yaptık . valla kanyonunu görmedim ve bunların ikiside cidede . en kısa zamanda ikisinede gideceğim valla kanyonunu geçişiyle ilgili bilgisi olanlar benimle paylaşabilirmi ??? kimlerle yada hangi firmayla gitmeliyim ?????

Sukuşu' Alıntı:
Burası benim memleketim desem inanırmısınız ben cideliyim. ama ne kadar acıdırki( türkiyenin birçok yerinde dikey mağara araştırmalarına katıldım) ılgariniye gitme fırsatım olmadı. kanyon geçişleri yaptık . valla kanyonunu görmedim ve bunların ikiside cidede . en kısa zamanda ikisinede gideceğim valla kanyonunu geçişiyle ilgili bilgisi olanlar benimle paylaşabilirmi ??? kimlerle yada hangi firmayla gitmeliyim ?????

Mum dibine ışık vermezmiş :smiley:

Valla Kanyonu'na bu tip bir tur olduğunu duymadım. Varsa da katılmanızı tavsiye etmem çünkü zorluk açısından dünyanın sayılı kanyonlarından biri. Eğer İstanbul'daysanız İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı ile iletişime geçebilirsiniz.

kanyonun zorluğu hakkında bilgim var . benim iyi bir rehbere ihtiyacım var. bilgi için teşşekkürler.
kendisine ulaşmaya çalışacağım

Bir başka adıda hamsilos koyu...sinopa girmeden sola ayrılmanız gerekiyor...istanbuldan giderken cide sonrası ineboluya kadar çok sabır gerektiren tehlikeli virajları olan 60-70 km civarı ama 2 saatten fazla süren zaman zaman muhteşem manzaralar sunan bir yoldan gidiliyor.

Bende Sinop' ta diye biliyordum ama ben hep Hamsiloz Fiyordu dendiğini duydum. Sanırım isimlendirmede bir yanlış var. Gezelim Görelim' de ilgili bölümde Sinop' takine Hamsiloz Fiyordu denmişti. Ama gerçek bir fiyord olup olmadığı tartışılır herhalde. Buzul oluşumuyla oluşan bir fiyord olduğunu zannetmiyorum. Sadece yapısısı fiyordlara benzediği için öyle adlandırılmış olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR