Gençlik yıllarımda okul gezisi ile Kapadokya gezisi düzenlemişti okulumuz. Hemen atladım bende gideceğim diye.
Ihlara vadisi ile başlayan gezi serüvenimiz merdiven inmekten geberip gidiyordum az daha aşağıya indik iki mağara var girdik çobanlar maf etmişlerdi.
Bir de yukarı çıkışımız vardı hiç sormayın kıçımızdan nefes alarak çıktık ki it durmaz yaylası gibi soğuktu. O günlük gezimiz bitti geçtik dedeman otele.
İkinci günü elmalı ve yılanlı kilisesi sonrasında ise peri bacaları bir kaç çinli yakaladım fotoğraf çekildim zorla sonra yeniden dedeman otel.
üçüncü günümüz canak çömlek yaparak geçti çarşı pazar dolandık birde Turasan şarap fabrikasına gittik tadımlık şarapları içreken ben bokunu çıkarttım hocalarınkini de içerek. Sonrası dedeman otel.
Dördüncü günü kızılırmak boylarını gezdik sonra geri dönüşe geçtik ha unuttum bu arada bir dizinin çekildiği bir konak vardı adı aklıma gelmedi şimdi orayı da gezdik sizinkine gelirse yorumlarda belirtirseniz sevinirim
Gezi ile alakalı dip notum: Çok güzel başlamıştı Ihlaraya gittiğimiz gün acayip hastalanmıştım yani soğuk beni maf etti çok iyi geçti diyemem Keyifli forumar.
Anlatım güzel beğendim.Tebrik ederim sizi.
Dedeman otelinde konaklama ve tursan şarabı içme den bu bölgenin pek tadı çıkmayacağınıda bilgi notu olarak aldık.
.
Ramiz bey forum kendi kurallarına kendisi bile sandığınız kadar uymuyor.
Üstelik @cemile k argoyu sadece biçimiyle kullandığından sevimli olarak bile algılanmakta.
Benim tuhaf bulduğumu bilmem siz de tuhaf buluyor musunuz ?
Forumda mürekkep yaladığı belli olan kişilerin bile dil bilgisi kurallarına uymamaları için ne düşünüyorsunuz ?
İnanın bence bu masum bir yanlış olmaması yanında dilimize yapılmış bir saygısızlık da.
Almanya’da üç senelik meslek okullarında bile Almanca okutulmakta. Dil bilgisi kurallarına uymayan bir kişi nasıl yapacağı işi anlar ve dökümana dökebilir ki. İletişim bir insan için temel gereksinim. Kurallarıyla yapılması hem işin kalitesi hem de kişiler arası saygı anlamına gelmekte.
Bakın yapay zeka dilbilgisi kurallarının mesleki uygulamadaki önemi için ne diyor.
Dilbilgisi kuralları mesleki uygulamalarda çeşitli nedenlerle önemlidir:
1. **Açık iletişim:** Doğru dilbilgisi, fikirlerin açık ve net bir şekilde iletilmesine yardımcı olur. Profesyonel bağlamlarda, yanlış anlamaları önlemek için açık iletişim çok önemlidir.
2. **Profesyonellik:** Dilbilgisi kurallarının kullanımı profesyonelliği ve yetkinliği gösterir. E-posta, rapor veya sunum gibi hatasız yazılı iletişim araçları profesyonel bir izlenim bırakmaya yardımcı olur.
3. **İtibar:** Dilbilgisi hataları yazarın veya kuruluşun itibarını etkileyebilir. Dilbilgisinin dikkatli kullanımı, kalite ve doğruluğa önem verdiğiniz izlenimini verir.
4. **Verimlilik:** İş dünyasında, insanlar hatalı veya net olmayan mesajların anlamını çözmeye çalışırken sıklıkla zaman kaybedilir. Doğru dilbilgisi, bilgiyi daha verimli bir şekilde ileterek zaman kazandırır.
5 **Uluslararası iletişim:** Küresel şirketlerde İngilizce genellikle ortak iş dilidir. Farklı ülkelerden insanların sorunsuz iletişim kurabilmesi için doğru dilbilgisi çok önemlidir.
6 **Sözleşmeler ve Hukuk:** Yasal belgelerde, sözleşmelerde ve anlaşmalarda kesin ifadeler çok önemlidir. Dilbilgisi hataları bu belgelerin yorumlanmasını etkileyebilir.
“Kullandığınız dil karşınızdakine olan saygıyı gösterir. Lütfen olabildiğince düzgün bir dil kullanınız ve Türkçe imla kurallarına uyunuz. Daha fazla bilgi için lütfen Türk Dil Kurumu'nun yayınladığı Türkçe Sözlük ve Yazım Kılavuzu’ nu okuyunuz” diye kurallarını yazan forum bu konuda ne yapıyor dersiniz ?
.
Kant'a göre bir şeyin iyi ya da etik olmasının en önemli şartı, iyi niyettir.
Eh, kağıtta Almam olman nedeniyle Kant’ı tutmamı anlarsınız umarım.
Zaten lise bitirme imtahanlarında bizim zamanımızdaki felsefe dersi için Kant’dan tam beş sayfa doldurmuştum..
Umarım şimdi kalkıp da iyi niyetle yapılan imla hatalarının da hükmü yoktur demezsiniz ?