mersinden.ersin
Ana Kamp
Yıllardır okurum forumu bilgi edinmek için, ilk defa üye oldum, selamlar Ankara'dan.
Ankaradan merhabalar!
İsmim Berk, 37 yaşındayım. Bir kadın kocası iki çocuk babasıyım. Özellikle eşimin isteğiyle (!) çekme karavan aldım dün itibariyle. Hiçbir kamping tecrübemiz yok Her türlü b
Merhaba LİFE po4 için ne gibi bir uygulamanız olacak. Deneyimlerimi paylaşabilirim.Merhabalar, adım Recep, karavancı değilim, çok da merakım yok açıkçası. Fakat arama motorları ikidir beni LiFePO4 (Lityum Demir Fosfat) akü aramasında buraya yönlendirdi. Akü için ortak noktamız; karavancı değilim ama konteynerciyim.
Aracınız hayırlı olsun.Keyfli doğa sporları yaparsınız inşallahHerkese merhabalar
İsmim Ufuk Motorlu Trafik Polisiyim, Ümraniye'de ikamet ediyorum,
Uzun zamandır aklımda olan Grand Cherokee almak için internette araştırmalar yaparken sitenizle karşılaştım ve artık çıkamamaya başladım
Sonuç olarak 96 model zj kasa 5.2 Grand Cherokee sahibi oldum, mutluyum.
Aynı zamanda forumda o kadar güzel ve yararlı bilgiler var ki aracı almaya gittiğimde elimde bi kılavuz varmışcasına inceleyip için rahat bi şekilde aldım konuları açan arkadaşlara buradan teşekkürü borç bilirim sevgiler saygılar herkese iyi forumlar
Daha önceden eşimle birlikte motorla kamp yapmaya giderdik hep baya da uzun rotalara çıkmıştık umarım bu araçlada daha keyifli daha konforlu olacaktır teşekkürlerAracınız hayırlı olsun.Keyfli doğa sporları yaparsınız inşallah
Merhabalar, yaşam konteynerimde bir takım elektrik ihtiyaçları için güneş enerji sistemi kullanmaktayım. Öncelikle kamera kayıt cihazı ve kameraları beslemekteyim. Anlık ihtiyaçlar haricinde invertör kullanmamaktayım. Tüm ihtiyaçlar DC12V'a göre tasarlandı. Orbus 12V 60Ah LiFePO4 akü için yüzde doksan deşarj/kullanım enerjisi verimi olacağı belirtilmiş. Bir kaç gün önce gece saatlerinde DC akımı ölçtüğümde her iki cihazdan da anlık yaklaşık (1 adet 1TB 3.5" sabit diskli kayıt cihazı ve gece görüşlü 7 kamera) 2.3Ah tüketim değeri okudum. Dolaysıyla yılın bu günlerinde güneş panellerinden ancak 6 saat gibi şarj elde edilebileceği düşünülürse ve güneş radyasyonunun/ışınlarının eğik gelmesinden dolayı yeterli şarjın sağlanamadığını düşünüyorum. Sorun, 18 saat boyunca enerjinin yetmemesi. 18 saatlik enerji ihtiyacı sabah ve akşam vakitlerindeki bir kaç saat gece görüşlerin devrede olmayacağı düşünülürse 40Ah civarı. Bu (12,8x40=512watt) gücü akünün normal şartlar altında sağlaması beklenir. Fakat sabahtan bir kaç saat önce akım kesilip cihaz kapanıyor. Bu iki sebeple olabilir, ya akü belirtilen kapasitede değil, ya da yeterince şarj olamıyordur. Ben şimdilik ikinci olasılığa göre DC12V 190Wh panelime eş bir panel daha sipariş ederek, verimin düşük olduğu günleri kurtarmayı düşünüyorum. En kesin sonucu öğrenmek için yeterli şarj gücü ile akünün şarj edilmesi ve şarjdan ayırıp araya eklenecek bir güç metre/ampermetre ile üzerindeki BMS (Battery Management System) devresinin gücü kesinceye kadar geçen zamanda ne kadar güç depolayabildiği ölçülmelidir. Bir sonraki denememde işlemi yapmayı düşünüyorum.Merhaba LİFE po4 için ne gibi bir uygulamanız olacak. Deneyimlerimi paylaşabilirim.