Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu
siteyi okuyodum bikaç saattir, okuduğum kadarı güzel, bilgilerini paylaşmaya çalışan iyiniyetli insanlar, seviyeli insanlar gördüm, katılırsam onlara tecrübelerimle faydam olacak mutlaka, benimde faydalanacağım şeyler var gibi, o yüzden üye oldum şimdilik, bakalım..
yeni üye olup yorum yazan kullanıcılar uyarılmış hep 'kendinizi tanıtın' diye, hoşuma gitti, arayıp burayı buldum. site kullanıcılarının işine yarayabilecek amacıma yönelik kişisel tanıtım yazım şu:
izmirde büyüyüp ankarada üniversite bitirip sonra ülkeden ayrıldım uzun süredir ABD texas brownwood da oturuyorum çalışıyorum.. işim konusunda detay veremem. ancak off-road, drag organizasyonları ve 2000 öncesi bazı amerikan araç motorları konusunda çokça çokça tecrübeliyim, bilgiliyim. motor mekaniği konusunda çocukluğumdan beri sürmüş merakım var, haşır neşir olduğumdan beride tutkum.. burada en çok jeep forumu ilgimi çekti bayağı meraklı arkadaşlar gördüm, jeepleri sever sayarım
off-road burda 4 sene kaldıktan sonra ilgimi çeken bi durum, texas eyaletinde off-road çok çok yaygın, organizasyonlar oturmuş durumda, ince kum ve kaya off-road parkurlarının sayısına inanamazsınız.. tabi çamurla pek işimiz olamıyo iklim yapısına göre herşey elbette, bu sene austin tabanlı bir off-road organizasyon şirketi geliştiriyoruz, 2010 yazına ilk yarışlara gelebilecek olan herkesi en güzel şekilde ağırlarım, söz
işim elverdiğinden ve hayatımda çok büyük yer kapladığından dolayı burada texasta evimi, içine maximum araç alabilecek şekilde dizayn ettim, daha doğrusu eski bir uçak hangarını alıp hem ev hem atölye hem müze olarak restore ettim, üst katında ben oturuyorum alt katımda amerikanlarım..
grand cherokee zj 5.9, dodge ram srt, cj-5, ford f-350 gibi yükselttiğim arazilerimle artık evladım haline gelmiş 1970 plymouth hemicuda, 67 eleanor mustang, drag yarışları için restore ettiğim 69 charger, 69 camaro ss ve c.eldorado dan oluşan koleksiyonum hep birlikte iç içe yaşıyoruz. merak ve hayranlığım dolayısıyla klasik koleksiyonumdaki tüm eski araçlarımın motor restorasyonunu hangarda kendim yaptım, kendi anavatanları olması dolayısıyla burada bu araçları orjinal olarak restore etmek türkiyede olduğu gibi imkansız değil, ne mutlu değil. ayrıca harley davidson ve austin choppers custom motorlarıyla da yakından ilgiliyim harley davidson night rod motorum var gözüm gibi bakıyorum kendisine (route 66 için tabii). texastada bu araçlar için istemediğiniz kadar düz yol var
bunların dışında 355 ve 400 serisi v8 v10 montana motorları sıfırdan toplayarak farklı şaselere monte etmeye çalışıyorum üstünde oynamalar yapıyorum pick-up lara hurdalara monte etmeye falan uğraşıyorum. günlük hayatta da genellikle 2010 saleen mustang kullanıyorum (fiyatı burda ordaki gibi düşünmeyin) bu araçlar kanıma işlemiş durumdalar, bende onlara.
Türkiye'ye iki sene için dönme planım var bu aralar, uzun bi tatil için.. ankarada garajda 98 zj 5.9 um duruyo ama ne alemde bilemiyorum. en çok onu merak ediyorum aslında
planlarım suya düşmez, gezenbiliri de kabullenir benimsersem zj yi kendi getireceğim parçalarla off-road için hazırlayıp anadolu gezilerine katılmak keyifli olur benim için. hem bilgi paylaşımı, hem tecrübe aktarımı.. burda ülke dışına ihracat yapmayan, off-road parçaları üreten firmalar var, ürünlerini görmeniz, karşılaştırma açısından vs vs..
özetle en büyük hobim muscle car, sitede böyle ilgileri olan arkadaşlarla sohbet etmek isterim, ABD ye gelip giden forum üyeleri varsa evime de beklerim, zamanım bol.