Ynt: Gezenbilir'in Dört Ayaklı Üyeleri !..
Hepinizin çocukları çok tatlı! Çok mutlu oldum burada bu kadar çok hayvansever olmasına! Hepimizin çocuklarının bizimle beraber sağlıklıi mutlu bir yaşamları olsun inşallah!
Bu arada, hayvan hakları konusunda çok değerli çalışmaları olan bir grubun linkini vermemde sakınca yoktur sanırım:
www.haytap.org
beatrix' Alıntı:
Anlayacağınız bizde bir hayli tüylü dostlar var....
Tabiii bu arada hiçbiri marka değil sadece sokak köpekleri, bir şekilde karşılaşıp sahiplendiğimiz hayvanlar....!
(veya sahiplendirdiğimiz....)
Ne güzel.. Tebrik ederim. Evcil hayvanlarımız başlığına ben de benzer şeyleri yazmıştım
mrstar' Alıntı:
akıllı ve inatçıdır ilaçlarını almamak için elinden geleni yapar
etin arasına konulmuş hapı ilk gün yutturabilirsiniz 2 gun eti çiğner hapı çıkarır
binlerce hazır mama tanesinin içinden hapı ayırır
veterinerin yanına ilk gün gider ikinci gün adam arabasından inince tanır, kaçar
Ahhhh bilmez miyim! Bu sıpalara istemediği hiçbir şeyi yaptıramazsınız! Ama bir bakarsınız ki siz onlar yüzünden istemediğiniz her şeyi yapar hale gelmişsiniz! ;D
ferdane gül' Alıntı:
Hayvanları çok seven ancak yakınıma geldiğinde korkan biri olarak bu sayfayı yakından takip edeceğim...en çok kedilerden korkuyorum,omuzuma kadar çıktıkları için...kedikadar olmasa da yaklaşmaya çalısan köpeklerden de ürküyorum.Ama çok sevimli dostlar,resimlere bayıldım.
Size mini mini şirin mi şirin bir kedi yavrusu verelim, korkunuz çabucak bağımlılığa dönüşsün
erenatac' Alıntı:
Sokak köpeklerine,ırkı belli olmayan köpeklere büyük saygım ve sevgim var. Bende kendi köpeğimi 1 yıla yakın bir zamandır sokak köpeği diye besledim,eğitime gittiğinde cins olduğu ortaya çıktı.Açıkcası cins olup olmamasıda umrumda değil,onu hiç birşeye değişmem..
+1000
Tempus' Alıntı:
ama birkac kere barinaga gidip oralardaki kopekleri gorunce , beykoz ormanlarindaki toplanip ormana salinmis okak kopeklerini gorunce bu ulkede bu sokak kopekleri sorunu bitene kadar cins kopek almamaya karar verdim. gerci en son yedikule hayvan barinagina gittigimde danua-boxer-pitbull-3x alman kurdu- onlarca teriyer, golden, husky ve aklima gelmeyen daha bir suru kopek gordum. su an evimde sokakdan yavruyken alinmis arka bacagi ameliyat ettirilmis bir sokak kurdu var
8 yasina geldi, Adi bariton fotografini yukliycem en kisa zamanda. Simdi yine sokakdan veya barinakdan bir yavru daha almayi planliyorum, bahceli bir ev aldigimda muhtemelen en az 5 tane olucaklar. hayvansever herkesi seviyorum, ama sokak hayvanini evine alip besleyenleri iki kat daha fazla seviyorum
Ağlayacağım şimdi, çok mutlu oldum ben buraya geldiğime ya!
mogzilla' Alıntı:
Yedikuleden ben de3 köpek aldım.Cesur ve Sultan ordan gelme.
Yönetici Meral Hanım ve ekibinin yaptıkları ve gayretleri kanımca her türlü övgünün üzerindedir.
Yaptıkları kolay bir iş değil.
Ne güzel!
Hepinizi kucaklamak istedim!
Bizim 7 çocuğumuz var. Birini ne yazık ki 2 ay önce kaybettik :'( İlk onu anlatayım...
ŞİRAZ: Buluntu bir sokak itiydi tabii ki... 6,5 yaşında ölene kadar dünyanın en haşarı, en söz dinlemezi en candan itlerinden biriydi! Hep özleyeceğiz...
KANKA: İlk köpeğimiz. Erkek. Bir tanıdık vermişti. Terrier taklidi yapan bir tip ama bence kırma
11,5 yaşında. Tam bir histerik, bağımlı, huysuz çocuk.
HERA: 4-5 yıl önce bir kış günü işe giderken sokakta rastladığım, arabanın kapısını açıp davet ettiğimde koşulsuz içeri atlayan ve o günden beri bizimle olan dünyalar güzeli kızım. Dünyanın en munis, en hanımefendi, en obur iti
Yavru zannederek almış ancak 1 ay sonra 8 yavru doğurduğunda fane halde yanıldığımı anlamıştım ;D
NAZ: 1,5 yaşında olan ve doğduğundan beri bizimle olan huysuz hatun! biraz cool takılır, anneannesinden başka kimseyi yanına yanaştırmaz.
YOLDAŞ: Canım oğlum! 2 sene önce sokakta bulunup bir veterinere bırakılan, bir süre pansiyoner kalsın diye yanıma aldığım, kalp ve epilepsi hastası olduğunu fark edince kimsenin sahiplenmeyeceğini, sahiplense de benim gibi bakamayacağını düşünerek sahiplendiğim çocuğum. Onun için ömrümü evde geçiriyorum... Değer...
ARES: Naz'ın erkek kardeşi. Sokit tabii ki
Uslu, tatlı yetinmeyi bilen bir ağırabi
MİNŞİ: Şirazımızın kaybının tam 1.aydönümünde kuyruğunu sallaya sallaya kapımıza gelen, hem huyları hem görünüşüyle Şiraz'ın birebir kopyası olan !!! ve bizi onun yeniden doğmuş hali olduğuna falan inandırıp kafayı yedirten hatun kişi! 2 aylık...
FURBY: Bir salağın sevgililer günü hediyesi olarak başka bir salağa hediye ettiği, ikisinin elinde perişan olup neredeyse ölmek üzereyken ellerinden alıp 4 aylık mücadele sonunda kurtardığımız İran kedisi oğlumuz. Aslında kedi taklidi yapan bir bibloya daha çok benziyor
Uzun bir mesaj oldu umarım sıkmamışımdır :