Gezenbilir'de T-5'liler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,743
Ynt: Gezenbilir'de T-5'liler

autan' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,
Bende de 2006 model 130 bg lik T5 var. İçin aldığım zaman ertexe yaptırmıştım. Aracaımdan memnunun fakat muayene işi beni çok yoruyor. Araçta önde 2 adet tekli, arkasında dönebilen 2 adet tekli ve arkada da 3 lü yatar koltuk var toplamda 7 koltuk. Fakat ruhsatı minibüs 9+1 gözüküyor. Zamanında şehir içi trafiğine rahat gitmek için böyle yapmıştık. Fakat şimdi her sene muayene sırasında koltuk sök 9+1 yap, muayeneden sonra tekrar eski haline gel bu bana çok zor gelmeye başladı ve çok zamanımı alıyor. Yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşım aracını 9+1 olduğunu yazmışsın,ve her sene muayene oluyorsun bu işte bir yanlışlık var ;aracın 9+1 ise minibüs olarak geçmesi gerekiyor,aracınız kamyonet olarak geçiyor ise daha sonradan 9+1 proje yapılarak döndürülmüştür ve her sene muayene olur.

Etiketler

Ben de viano sahibiyim. Bu tarz arabalarin hastasiyim eskiden de voyager'im vardi. Soyle dolup dolusturup soforune kendini 303 mercedes gibi hissettiren arabalara hayranim. T5'leri de cok begeniyorum merso'ya gore daha seri ve sessiz (Bagirmiyor) ve suratli ama mercedes'in konforuna ergonomisi mukemmel , arkadan cekisli olmasi bence avantaj turu bu sebeple mukemmel ama onden cekisli olmasinin da yol tutus az bagirma karda kista avantavlari da var. Viano'nun en sevdigim yani masrafsizligi . Ozellikle 130-174'luk T5'lerde cok masraf goruyorum komsularimda. mercedes'de bakimlar 25 binde bir ve ne ekmek istiyor ne de su.
Bu tip araclar icin bir forum en azindan bir forumda baslik olmasi gerekiyor kanaatimce. Paylasacak ve konusacak cok fazla sey var.

selçukdinç' Alıntı:
Arkadaşım aracını 9+1 olduğunu yazmışsın,ve her sene muayene oluyorsun bu işte bir yanlışlık var ;aracın 9+1 ise minibüs olarak geçmesi gerekiyor,aracınız kamyonet olarak geçiyor ise daha sonradan 9+1 proje yapılarak döndürülmüştür ve her sene muayene olur.
Selçuk Bey,
Aracım 9+1 minibüs ruhsatlı. Bu haliyle her sene muayene gerekiyor.

ANKARA' Alıntı:
Benimki 5+1 geçensene muayeneyi 2 yıllık yaptılar.
Çocuklar çoğaldı bizde rahat edemrdiğimizden böyle giderse 3+3+3=9 yaptıracağız. Ortadaki koltuk önlü arkalı olcak.
Mevlam ziyade eylesin ;)Ömer kardeşim,Ayrıca 2 yıllık muayene yaptırmak için taaa Ankaralaramı geleceğiz şimdi :-\.

ANKARA' Alıntı:
Benimki 5+1 geçensene muayeneyi 2 yıllık yaptılar.
Çocuklar çoğaldı bizde rahat edemrdiğimizden böyle giderse 3+3+3=9 yaptıracağız. Ortadaki koltuk önlü arkalı olcak.

Ömer Bey,
Sizin aracınızın ruhsatında araç sınıfı ne olarak gözüküyor. Benim aracım ruhsatta 9+1 minibüs olarak geçiyor. Fakat aracın içinde 6-1 koltuk var. Eğer sizin aracınız gibi proje yaptırarak değişiklik yapma şansim var ise ben de düşünebilirim.

Yandan camlı kamyonet. Yalnız 2004 de yaptırmıştık. Sanırım bizim hakkımız var.
Bildiğim kadarıyla deyişmediyse bundan sonrakilere proje ile bile izin vermiyorlar.

İstanbul - 2006 model 105'lik 9+1 Maşallahı var.
Ama benim wolksvogenlerde sevmediğim olay turbo sorunu. Bundan önce de bir t4 ve t5 daha eskittik bir dönem de Caddy kullandık (2 yıl kadar) T4 de hiç sorun olmadı ama T5 ve Caddy de turbo sorun çıkarttı.

autan' Alıntı:
Ömer Bey,
Sizin aracınızın ruhsatında araç sınıfı ne olarak gözüküyor. Benim aracım ruhsatta 9+1 minibüs olarak geçiyor. Fakat aracın içinde 6-1 koltuk var. Eğer sizin aracınız gibi proje yaptırarak değişiklik yapma şansim var ise ben de düşünebilirim.
camlı kamyonette olsa, münübüs olarak da geçse ben muaynleri bu tarz araçlarda senelik olarak biliyorum. teknisyenin hatası söz konusu olabilir mi acaba? Yoksa ben mi yanlış biliyorum. 98 yılından bu yana hem camlı kamyonet yazan hem de hususi münübüs yazan t4 ve t5 kullanıyorum hep muayneler yıllıktı.

syncro

018__scaled_600_013.jpg

02.jpg

çok harika bir araç temizini bulsam benimkiyle takas ederim....

buda bizim kocaoğlan 2005 model 130 hp

benimde muayeneden dolayı sıkıntım bu sene oldu hersene yapan ekip geldi olmaz bunu böle muayene edemeyiz dedi dedim neiçin sebebp ne dediler aracında bir koltuk eksik nasıl dedim
benim araçta önler 1+1 ondan sonraki sıra döner koltuk 1+1 sonraki 2li koltuk en arkada 4 adet kafalık bulunan koltuk var toplam 10 kişilik ama olmazmış en arka koltuk 4 kişilik olamazmış ölçtüler biçtiler yok dediler yahu dedim her sene siz yapmıyomuydunuz bu halde.... yok yönetmelik deişti dediler neyse dedim bizim tanıdık bir arkadaşta var t5 onun önde şöför yanında 2li koltuğu söküp takacaktımki bir haber geldi muayeneciler gdiyor diye neyse yanlarına gittim baktım aracı toplamışlar dedim hayırdır nereye gidiyonuz saat 2buçuk topladık dediler dedim nolacak benim araç dediler merkeze gel merkez 130 km git gel 260 km dedim siz ya gerizekalısınız ya insan deilsiniz neyse ramazanlık günü biton küfrettim yüzlerine gık demediler deselerdi zaten okadar canım sıkılmamıştı dedim siz gidin ben sizin icabınıza bakarım...
sonra aracı ilcemize 100km uzakta olan başka biryerdeki muayene istasyonuna götürdüm:D
adamlar demezmi 1 koltuk fazla ;D ;D ;D ;D ;D ;D
dedim ya arkadaş ya bizde var ya sizde memlekette 1 eksik dediler tamamladım buraya geldim bir fazla diyonuz b ne iş????
sonra ardılar araştırdılar minübüs tarzı araçlarda 1 eksik yada fazla koltuk bişe ifade etmiormuş muayenemi yaptı gönderdiler...
benimki 1+1 camlı vandan ertex te 9+1 minübüse dönmüştü erteksi aradım adam gel ben burda herşekilde muayeneni yaptırayım dedi.... ;) ;) ;)
benim araçta hersene muayeneye giriyor....
saygılar....

29062009133.jpg

merhabalar;
öncelikle iyi akşamlar, bu araçla gezi yapılabilir mi? bozuk yollarda da gidebilir mi? birde bu vergi işi nasıl ilerliyor. minibüs olarak geçtiğinde her yıl muayenesi var fakat vergi 523tl, öbür türlü nasıl bir vergilendirme oluyor(hususi olduğunda). hususi olduğunda vergi çok olmasın. sonuçta 2.0TDI motor var.

quickcan' Alıntı:
merhabalar;
öncelikle iyi akşamlar, bu araçla gezi yapılabilir mi? bozuk yollarda da gidebilir mi? birde bu vergi işi nasıl ilerliyor. minibüs olarak geçtiğinde her yıl muayenesi var fakat vergi 523tl, öbür türlü nasıl bir vergilendirme oluyor(hususi olduğunda). hususi olduğunda vergi çok olmasın. sonuçta 2.0TDI motor var.

gezi yapılır bozuk yollarda gidilir ama yol olmayan yerlerde gidilmez....
parçası pahalıdır servisi pahalıdır....

servis parça sorun olacağınız sanmıyorum. şuanki aracımız Skoda Octavia. yaklaşık aynı maliyet çıkar. zincirle felan karda çıkamaz mı?(ılgaz dağı vb.)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR