Gezenbilir Ömerli Şile Arası Orman Etapları ve Deniz Gezisi (12 Ağustos 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,748
Ynt: 12 Ağustos Ömerli Şile Arası Orman Etapları ve Deniz Gezisi...

Teşekkür ederim Mustafa abi.Destek konusuna gelince doğrusu o anda aklıma hiçbirşey gelmiyordu.Sadece aracı düz tutmaya ve eve sağ-salim varmaya odaklanmıştım...Morali bozuldu evet ama yine deneyeceğim...

Etiketler

Geçmiş olsun Sevtap Hn.
Gezi benim açımdan oldukça eğlenceli geçti. Herkese teşekkürler. Sizden ayrıldıktan sonra teke üzerinden gebze yolu virajlı ama rahattı.
LJ70 toyota'yı kullanan Ömer Bey'di sanırım ; yanlış hatırlıyorsam kusuruma bakmasın, bana parça temini için Sarıyer'deki bir Toyota servisinin telefonunu ve adını verecekti. Ona sormayı unutup kaçtık. Kendisine ulaşan olursa bu bilgileri bana gönderirse sevinirim.

Selamlar.
Eğlenceli bir geziyidi. Yine yiyenbilir kavramı ağır bastı :smiley:
Uğur abi, fotoğrafları ben de göremiyorum maalesef ( çoğunu ) .

Hakancım dünde ben bir göremiyordum bir görüyordum...Ama bügün görüyorum...Linkten olsa gerek..problem var herhalde..yoksa aynı şekilde yükledim..birde fot.makinası florasan ışığınea göre yanlışlıkla ayarlamışsın zannedersem...biraz cansız....

Abi kesinlikle fotoğraf makinasının ayarında sorun vardır, yoksa ben kötü çekmem :smiley: :smiley: :smiley: Bundan sonraki ilk gezide berbat resimler çekermişim :smiley: Şaka bir yana, her zaman diyorum, sizler güzel pozlar vermeseniz ben ne çekebilirim ki Uğur abim.

merhabalar laptop a kavuştum siteye girdim heyecanla resimlere bakayım diye ama malesef bende göremedim
hadi resimleride boşverdim korhan ne oldu ? nereye gidiyorsun ? dün konuştuğumuzda bu konudan bahsetmedin

Resim hatası benden kaynaklandığını anladım arkadaşlar...photo buckete resim yükledikten sonra ..yüklenenlerin orada kalması gerekiyormuş ki sizlerde görebilesiniz.ben yükledikten sonra yer kaplamasın diye onları siliyordum :smiley: onun için sadece ben görebiliyorum....

Programı kullanamama tecrübesizliği...Özür dilerim...

Tekrar bir kısmını koyoyorum ..ama karışık...

200708GezenbilirRivaSahilkyile223.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile220.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile203.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile194.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile193.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile183.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile181.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile180.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile176.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile175.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile173.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile150.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile145.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile14-2.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile141.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile14-1.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile13-3.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile13-2.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile13-1.jpg

200708GezenbilirRivaSahilkyile12-1.jpg

teşekkürler uğur abi sorun çözülmüş resimler gayet güzel görünüyor :smiley:

aracı hemen tespit etmişsin gözünden kaçmamış nadir abi :smiley:
bizimle ilk defa geziye katılan bir abimiz ismini hatırlayamadım özür dilerim yanlış bilgi vermeyeyim ( aklımda recep bey olarak kaldı )

SDC' Alıntı:
Arkadaşlar gezi sonu benim için kötü bitti.İstanbul'a yaklaşık 20 km. kala direksiyona birşey oldu.Yoldaki en ufak bir yükselti veya çukur direksiyonu kilitliyordu.Önce sağa kilitlendi,bariyerlere çarptım.Allahtan sadece tekerlek çarpmıştı.Serdar ve Faruk gelip baktılar,direksiyonda bir değişiklik olduğunu hissettiğimi söyledim ama...300m. kadar sonra yine bir yükseklik değişikliğinde sola kilitlendi ve yolun ortasına fırladım.Yolun genişlediği ve insanların hızlandığı bir noktada oldu ve nasıl kimseye çarpmadan orta şerite fırladım bilemiyorum.Araç kullanmaya başladığımdan beri ilk kez bu kadar korktum ve artık durumun Serdar ve Faruğun sandığı gibi benim aracı kötü kullanmamla ilgili olmadığından emin oldum.Zaten onları da göremiyordum artık.Çok sorun çıkarmış olmamak adına (herikisininde çocukları uyumuştu) onları gönderdim ve yolun kalanını 10-20 km. arası bir hızla,arkadan gelen araçların korna ve küfürlerini duymazdan gelerek tamamladım.Benim ilk deneyimim olması bakımından hiç iyi olmadı bu.Hafiften cesaretim zedelendi...
sevtap çok geçmiş olsun
her ne olursa olsun moralini bozma cesaretin kırılmasın her zaman destek için yanındayız gezenbilir ailesi olarak

Sevtap Hanım geçmiş olsun. Aracını aldığı ilk gün kaza yapan biri olarak bu tip olayların şevkinizi kırmamasını dilerim ;)

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim...Şehiriçinde annemin deyimiyle "kuduz gibi" araç kullanan ben şimdi hanım hanımcık,kenardan kenardan gidiyorum,yani o kadar korktum...Bu iş arazide olsa belki off-road artık benim için mazi olurdu.Asfaltta olması,arazi için hewesimi çok kırmadı diyebilirim...

Sevtap selamlar; ben senin aracındaki problemi az çok tahmin edebiliyorum. Hatırladığım kadarı ile senin aracın hidrolik power' ı arızalıydı. Yani hidrolik direksiyonlu aracın artık hidrolik değil. Bu durumda şu an aracının direksiyon istemi klasik kremayerli sistemden dahi kötü. Yani tamamen bilek gücüne bağlı. Bilek gücünün zayıf kaldığı durumlarda da direksiyona sahip olamadığın için lastiğinin dişlerinin tuttuğu yola göre yön değiştirmek istemesi gayet notrmal. Senin aracının lastikleri de gayet geniş diş aralıklarına sahip. Yani yoldaki bozukluklardan herhangi birini bu dişler tuttuğu zaman bir ray gibi onu takip etmeye çalışıyor. Bu anda da senin direksiyona hakim olamadığın durumlarda arabayı bu rayın yönüne atıyor. Yani sonuçta senin aracının direksiyonu kilitlenmedi. Yolda bu dişlerin tuttuğu bozuk satıhlarda oraya yöneltti, senin de o anda direksiyona zayıf hakimiyetin (kim bilir atık tek el mi kullanıyordun ya da sigara mı içiyordun ;D) aracı böyl sağa sola attı. Yapılacak işlem basit; gideceksin servise; cillop bir power, 10 dakika sonra artık "kilitlenmeyecek!!!" bir direksiyon. Geçmiş olsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR