Gezenbilir; Maşukiye - Sapanca Gölü Doğa Yürüyüşü Etkinliği Duyurusu (06 Haziran 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,449
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Merhaba Arkadaşlar;

Güzel bir manzara eşliğinde muhteşem bir kahvaltı ardından biraz yürüyüş yapma zamanı geldi :smiley: Hepinizi etkinliğimize bekliyoruz.

Etkinlik Programı:

Sabah belirlenen noktalardan hareket. 09:30 - 10:00 civarı Kocaeli üzerinden Maşukiye'ye varıyoruz. Maşukiye’den itibaren kıvrımlı yollardan aracımız tırmanırken, Sapanca Gölü bir sağımızda bir solumuzda kalırken, birde bakmışız ki eşsiz manzarası olan Şelale Restaurant'a gelmişiz. Burada kahvaltımızı göl manzarası eşliğinde alıyoruz. Sonrasında Kuzuyayla'ya doğru haraket ediyoruz. Buradan başlayacağımız orman içinde devam edecek zorlu olmayan doğa yürüyüşümüzün birinci kısmını Geyik Alanı Zirvesi'nde bitiriyoruz. Kayakçıların kayak yapmak için çıktıkları ve bir kafenin de bulunduğu bu zirvenin manzarası müthiş. Özellikle hava açık olduğu günlerde Sapanca Gölü’nü ve İzmit Körfezi'ni bir arada görme ayrıcalığını yaşıyoruz. Burada vereceğimiz serbest zaman içinde dileyenler kafede çay kahve içebilir, dileyenler manzarayı fotoğraflayabilirler. Mola sonrası yürüyüşümüzün ikinci kısmını tamamlayıp, tur programımızda yer alan bir diğer nokta olan Maşukiye’ye dönüyoruz ve temiz dağ havasında iyice acıkan karnımızı doyurmak üzere öğle yemeği için Maşukiye’de dere kenarında bulunan Alabalık Restaurantı'na geçiyoruz. Yemek sonrası dileyenler rehberimizle dere boyu şelaleye kadar yürüyüş yapıp fotograf çekebilirler, dileyenler restaurantta oturup dinlenebilirler. Bir sonraki ve gezimizin son durağı Sapanca Gölü kenarına iniyoruz. Sapanca Göl'ü kenarında vereceğimz serbest zamanda dileyenler göl kenarındaki kafelerde oturabilir veya yürüyüş yapabilir, dileyenler fotoğraf çekimi için etrafı gezebilirler. Burada vereceğimiz süre bitiminde Adapazarı'nın meşhur ıslama köftesini yiyiyoruz ve Istabul’a doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 20:00 - 20:30 gibi Istanbul’a ulaşıyoruz ve bir başka turumuzda buluşmak üzere dostlarımızla vedalaşıyoruz :smiley:

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

ETKİNLİK SORUMLUSU: MUSTAFA COŞKUN (05549001061)

Hareket Noktaları ve Saatleri:
07.00 : İncirli Boyner Mağazası Önü
07.15 : Mecidiyeköy Yapı Kredi Bankası Önü
07.30 : Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü (Vakıflar Bankası karşısı)

Etkinlik Ücreti: 75 TL

Hesap Bilgileri:
Muhammet Mustafa COŞKUN
Garanti Bankası TL Hesabı
RUMELİ CADDESİ ŞUBESİ / 406-6695383
IBAN: TR32 0006 2000 4060 0006 6953 83

Ücrete Dahil Olanlar:
*Sabah Kahvaltısı (Açık büfe köy kahvaltısı)
*Öğle Yemeği (Menümüz seçmeli kiremitte alabalık veya köfte, kiremitte kaşarlı mantar, salata, tatlı)
*Lüks Araçlarla Ulaşım
*Otobüs İkramları
*Rehberlik Hizmetleri

Ücrete Dahil Olmayanlar:
*Akşam Yemeği
*Özel Harcamalar

Yanınızda Bulunması Gerekenler:
* Rahat bir eşofman veya beli sıkmayan rahat pantolonlar tercih edilmeli.
* Öncelikle rahat bir yürüyüş yapabilmeniz için mevsime uygun bot veya spor ayakkabı.
* Ani hava değişimine uyabilecek kıyafetler (Hırka, yelek)
* Hava koşulları ne olursa olsun mutlaka kapşonlu bir yağmurluk.
* Su ihtiyacınız için matara veya pet şişe.
* Fotoğraf Makinesi.

Maşukiye Hakkında Bilgi:
Maşukiye Kocaeli'nin doğusu, Samanlı Dağları'nın zirvesi olan, Kartepe etekleri ile, Sapanca Gölü'nün güney batı kıyısı arasında; doğası, yeşili, pınarları, vadisi, şelaleleri, dereleri, meyve bahçeleri ile ünlü şirin bir tatil beldesidir. Maşukiye halkının buraya gelen aşık olur dediği ve ismini maşuktan (aşık) alan Maşukiye, Kocaeli'ne bağlı, Türkiyenin en şirin beldelerinden biridir. Maşukiye demek doğa demek, yeşillik demek, kısacası huzur demektir. Burası Karadeniz'in tüm yeşilliğini içinde barındıran ve de Türkiye'nin en geniş ağaç ve bitki çeşitlerine ev sahipliği yapan ender beldelerden biridir. Maşukiye dört mevsim gezilecek, görülecek, gezerken memnun kalınacak bir beldedir. 1860'larda Rus ihtilalini engellemek için Osmanlı Sarayı ile ilişkiler kurmak amacıyla Maşukiye'ye Çerkez Abaza asıllı bir grup gelmiştir. Çerkezlerin arasında gelen Murat Bey, 1862-1863 tarihinde Maşukiye'nin kurucusu olarak bilinmektedir. 93 Harbi sırasında Batum'dan Sapanca üzerinden kendilerine Mahde (Mohti) adı verilen grubun geldiği izlenmiştir. Bu ilk kuruluş yıllarında Maşukiye 105 hane olarak bilinmektedir. Daha sonra 1950'de Romanya'dan bir grup muhadil mahacirin geldiği, ancak büyük bölümünün Maşukiye'de kalmayıp Bursa ve çevre illere gittikleri bilinmektedir.

selale1.jpg

selale2.jpg

selale3.jpg

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; Maşukiye - Sapanca Gölü Doğa Yürüyüşü Etkinliği Duyurusu (06 Haziran 2010)

Listemize başlayalım ;)

01- Hanife CANKAT
02- Ufuk SARNIK

Ynt: Gezenbilir; Maşukiye - Sapanca Gölü Doğa Yürüyüşü Etkinliği Duyurusu (06 Haziran 2010)

Çok güzel bir etkinlik olacak, kendimi ayarlayabilirsem bende katılacağım ancak katılamayacak olma olasılığım nedeniyle listeye adımı şimdilik eklemiyorum.

01- Hanife CANKAT
02- Ufuk SARNIK
03- Sedat AÇIL
04- Mustafa Coşkun
05- Sevgi Coşkun

6-Nilüfer Şahinler
7-Belma Kılıç (+ 1 kişi olabilir)

01- Hanife CANKAT
02- Ufuk SARNIK
03- Sedat AÇIL
04- Mustafa COŞKUN
05- Sevgi COŞKUN
06- Nilüfer ŞAHİNLER
07- Belma KILIÇ (+ 1 kişi olabilir)
08- Necla SUNA

ceranus' Alıntı:
Çok güzel bir etkinlik olacak, kendimi ayarlayabilirsem bende katılacağım ancak katılamayacak olma olasılığım nedeniyle listeye adımı şimdilik eklemiyorum.

Zerrin kendinide ayarla, bizide ayarla ;)
O tarihte ben Ankarada olacağım, çok ekstra bir durum olmazsa gelirim.

01- Hanife CANKAT
02- Ufuk SARNIK
03- Sedat AÇIL
04- Mustafa COŞKUN
05- Sevgi COŞKUN
06- Nilüfer ŞAHİNLER
07- Belma KILIÇ (+ 1 kişi olabilir)
08- Necla SUNA
09- Mehmet Ali Yücesan

Gene mi İstanbul grubu?Neyse ki Allah'tan daha önce Sapanca'yı görmüştüm ;D O kadar kıskandıramıyacaksınız beni bu sefer :smiley: :smiley:

Sedat, ben ayarlamaya çalışıyorum hatta Ankara'yı hareketlendirmek için etkinliklerden birinde dile getireyim diyorum, hep birlikte gitsek çok güzel olur..

hsbasar' Alıntı:
Zerrin kendinide ayarla, bizide ayarla ;)
O tarihte ben Ankarada olacağım, çok ekstra bir durum olmazsa gelirim.

ceranus' Alıntı:
Sedat, ben ayarlamaya çalışıyorum hatta Ankara'yı hareketlendirmek için etkinliklerden birinde dile getireyim diyorum, hep birlikte gitsek çok güzel olur..

Eğer Ankara'dan katılma durumu sözkonusu olursa ben de düşünebilirim,büyük ihtimalle katılırım bu geziye :smiley:

Evet lizz, katılmayı düşünüyoruz, katılmana seviniriz, yeterli sayıda olabilirsek belki bir araç tutarakda gidebiliriz, ya da kendi araçlarımız ile gideriz, gitme zamanı biraz yaklaşsın nasıl yapacağımız netleşecektir, bilgilendirmeyi buradan da yaparız..

ceranus' Alıntı:
Evet lizz, katılmayı düşünüyoruz, katılmana seviniriz, yeterli sayıda olabilirsek belki bir araç tutarakda gidebiliriz, ya da kendi araçlarımız ile gideriz, gitme zamanı biraz yaklaşsın nasıl yapacağımız netleşecektir, bilgilendirmeyi buradan da yaparız..
Takip edeceğim :smiley:

01- Hanife CANKAT
02- Ufuk SARNIK
03- Sedat AÇIL
04- Mustafa COŞKUN
05- Sevgi COŞKUN
06- Nilüfer ŞAHİNLER
07- Belma KILIÇ (+1 kişi olabilir)
08- Necla SUNA
09- Mehmet Ali Yücesan (+3 Kisi olabilir)
10- Efe, Selma ve Behiç :D (Bebiş bir sorun çıkarmazsa ve hava şartları uygun olursa biz de ordayız)

01- Hanife CANKAT
02- Ufuk SARNIK
03- Sedat AÇIL
04- Mustafa COŞKUN
05- Sevgi COŞKUN
06- Nilüfer ŞAHİNLER
07- Belma KILIÇ (+1 kişi olabilir)
08- Necla SUNA
09- Mehmet Ali Yücesan (+3 Kisi olabilir)
10- Efe, Selma ve Behiç :D (Bebiş bir sorun çıkarmazsa ve hava şartları uygun olursa biz de ordayız)
11- Serpil KOLİK

Heyyy, bende geliyorum. :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri