Gezenbilir İzmir Grubu; Yamanlar Dağı - Karagöl'de Kamplı Off-Road Gezisi (14-15 Şubat 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,555
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Yamanlar Dağı - Karagöl'de Kamplı Off-Road Gezisi (14-15 Şubat 2009)

emeği geçen herkese teşekkürler.gerçekten beklediğimden çok daha zor ve çok daha keyifli bi geziydi.

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Yamanlar Dağı - Karagöl'de Kamplı Off-Road Gezisi (14-15 Şubat 2009)

Çamur beni seviyor galiba :smiley: o kanalda iki metre gitmeden nasıl batılır? mangal alanında aracım çamur banyosu yapmak istedi bende kırmadım nede olsa üstümde emeği çok :smiley:

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
bu arada sevgili vosdost, çamur seni cidden seviyor. sen batmasanda, olduğun yerdeki toprak göçüyor ve otomatik olarak batıyosun :p

ne yapsın vosdost , altındaki araç sanki bir tank öylesine ağır , yani dife kadar oturmadığına şükredin derdini siz çekersiniz sonra , malum onu orada öyle bırakmak olmaz....... :smiley:

:smiley: Evet ağırlık sorunu var. Kasa ve karavan teşkilatı tonajı çok artırıyor. Lastikleri 750 16 çamur lastiği yaptınca sorun buyüdü 245 70 16 daha iyiydi galiba :smiley: Onada bir çözüm düşünüyorum. Becerebilirsem tam süper olacak :smiley:

eeg52' Alıntı:
ne yapsın vosdost altındaki araç sanki bir tank öylesine ağır , yani dife kadar oturmadığına şükredin derdini siz çekersiniz sonra i malum onu orada öyle bırakmak olmaz....... :smiley:

diferansiyele kadar batmadı demedim ki :D zaten konu da bu :smiley: piknik alanında tam bir kargaşa yaşandı. hikayesi birazdan :smiley:

tam da yerine parmak basmışım bilmeden demekki hay Allah !.......... :smiley:

neyse konuyu bir okuyalım bakalım........... :smiley:

eveett..
fotoğraflar geliyor. gezi alanına biraz geç ulaştık. bu arada gruptaki cj-5 geceden batmıştı. gittiğimizde onu kurtarma çalışmaları vardı. o kurtarıldıktan hemen sonra karagöl'den yola çıktık. daha yola çıkar çıkmaz orman etabına girdik. bu etabı hemen hemen tüm araçlar geçti. hemen önümde seyreden Dinçer abilerin Cheroke iki ağaç arasında takılınca, arkasından bağlayıp çekme işi bana düştü. sorunsuz bir geçiş yaşandı. sonrasında yola devam ettik. ikinci bir orman etabı vardı. buraya ilk önce sevgili ahmet/vosdost girdi. fakat daha girer girmez kanala düştü ve kaldı. onu çok da fazla zorlanmadan oradan çıkardıktan hemen sonra ben dalış yaptım ve sorunsuz tek seferde geçtim. daha sonra 19 jantlı Nivamızda sorunsuz geçti. Fakat daha sonra gelen Suzuki, Defender ve diğer bir Defender burada uzun süre takılınca, diğer araçların buradan geçmemesi gerektiğine karar vererek yola devam ettik.
uzun bir orman yolu sonrası piknik alanımıza ulaştık. buraya giriş esnasında da sevgili ahmet/vosdost gömüldü. tahmin ediyorum lastiklerin kabahati büyük. o kasaya biraz daha kalınca bir lastik şart sanki.
piknik son derece harika geçti. piknik sonrası ahmet'in arabayı çekmek için kolları sıvadık. fakat onu çekeyim derken neredeyse ben gömülüyordum. görevi konvoydaki disco devir aldı. fakat bu sefer de o battı. ahmet'i konvoydaki bir land'ın vincine emanet ederken disco'yu kurtarmak için ben kolları sıvadım. fakat, ben de çakıldım. zemin çok yumuşaktı ve çekme işlemi gören hemen her araç battı. daha sonra disco da vinç yardımıyla çıkarıldı.
yola devam dedik. su geçiş etaplarımız gece gelen sel ile kapanmıştı. alternatif güzergahtan devam ettik. bir su geçişi esnasında özgür'ünn ihtiyar delikanlı lr2 si su sebebiyle stop etti. onu çalıştırırken epey zaman kaybettik. yola devam etmeye başladık fakat özgür'ün delikanlısı ikinci su geçişinde suyun tam içinde kaldı. Melih abi vinçleyerek kenara çekti ve tekrar onarıldı.
sonrasında sorunsuz bir şekilde yola devam edildi fakat hava kararmıştı. uzunca bir tırmanış etabı sonrası karagöl'e tekrar ulaştık ve ayrıldık. bu arada sevgili ahmet çoktan arkadan dolaşarak yolumuza çıkmıştı. sağolsun çay da demlemişti. o güzel çaylarımızı içtikten sonra ayrıldık. ve işte fotolar ;

cj-5ekilirken.jpg

cjninbattyer.jpg

cjkurtulurken.jpg

kampalanndanayrldktanhemensonra.jpg

karaglkampalan.jpg

ormanetabesnasnda.jpg

melihabiveben.jpg

melihabivekoisi.jpg

mangalsonrasbatanlarbeklerken.jpg

sugeiiesnasnda.jpg

birazamuroldu.jpg

kocaolannsonhali.jpg

evinnnegeldiimdebyleydi.jpg

gezidnahmetinayikramnkarmadk.jpg

:smiley: Teşekkürler

Ahmet kardeşim'e özellikle teşekkür ederim. Geç kalkınca çok fazla bir hazırlık yapamadan yola çıkmıştık. Neredeyse tüm eksiklerimizi tamamladılar. Hele de Serkan'ın damacanasındaki ateş suyunu unutmak mümkün değil. Tan kardeşimizin de ateş suyu fena değildi :D
Ama dönüş yolunda içtiğimiz o bir bardak çay gibisi yoktu. Sevgili Ahmet, ellerinize sağlık.

Furkan kardeş ateş suyu ve çayı herzaman heryerede bulabiliriz . Fakat bu eğlenceyi bu muhabbeti mumla arasak zor buluruz :smiley: Teşekkürler

cj-5'in kurtarma çalışmaları ;

th_Video-0016.jpg

th_Video-0017.jpg

önde melih abi, arkada sevgili ahmet, ben ve arkadaki ekip, orman yolunun bir kısmı ;

th_Video-0019.jpg

ikinci orman etabında suzukinin zor anları ;

th_Video-0020.jpg

aynı yerde defender'in zor anları ;

th_Video-0021.jpg

orman yolunun keyifli dakikalarından ;

th_Video-0022.jpg

yolun devamı ve 19 inç jantlarıyla Niva ;

th_Video-0023.jpg

ve bendeki son video ;

th_Video-0024.jpg

çok video çektiğimi sanıyordum ama, baya bir az çekmişim. umarım diğer arkadaşların kameralarına da ben girebilmişimdir :D

iyi seyirler..

Çok güzel bir gezi olmuş paylaşım için teşekkürler...

sayenizde İzmir'in de çamurunu görmüş olduk elinize sağlık...

Eğlenceli bir gezi olmuş. Paylaşım için teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR