Gezenbilir İzmir Grubu; Yamanlar Dağı - Karagöl'de Kamplı Off-Road Gezisi (14-15 Şubat 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,569
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Yamanlar Dağı - Karagöl'de Kamplı Off-Road Gezisi (14-15 Şubat 2009)

"Vosvos konvoylarında yaşadığımız sıkıntılar.
Konvoy başı arkadan gelen araçların geliş durumlarını mutlaka takip etmelidir.
En arkada gelen aracın konvoy başına sürekli telsizle bilgi vermelidir.
Konvoy olarak giderken araçların değişik motor güçlerini ve özelliklerini gözönünde bulundurmak gerekir. 1200cc 65 model bir vosvos rampayı 20-30 la çıkabilirken 1600 cc 73-74 model bir vosvos aynı rampayı 50-60 la çıkabilir.
Fakat konvoyda araç sollanmaz. Bunu engelliyebilmek için araçlara numara verilerek konvoy oluşturur ve öndekini daha hızlı gidebilmek için geçene bir ceza verilirdi."

Bu vosvosum varken bulusmalarda yasadığım olaylardan örnekti. Yeri geldi 65 araçlık konvoyda araç kullandım. İstanbula 18 araçlık bir konvoyla 18-19 saatte gittik. Canı sağolsun laz yılmaz abi otoban dahil bütün yollarda 50km sabit hızla gidiyordu :smiley: Arıza yapan araçları geçmek deill çekmek için uğraşıyorduk. Şarjı kesen bir aracın her 15-20 km debir aküsünü diğer bir araçla değiştirdiğimizde oldu. Ve bu duraklamarda off diyen bile görmedim. Hata vosvosun bir gece gezi dönüşü elektriğin hepsini kesti. Ne far ne sinyal :smiley: Bobine aküden direk bir hat çektik. Önünü bir vosvos arkasına bir vosvos. Muhteşem üçlü gibi ayrılmadan bütün yolu kazasız belasız bitirdik

Off road gezilerine katılan kişiler zaten yeterinden daha iyi araç kulanıyorlar ve konvoyda ne yapılması gerektiğini biliyorlar. Fakat kurallara uymak istemeyen mutlaka oluyor. :(

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Yamanlar Dağı - Karagöl'de Kamplı Off-Road Gezisi (14-15 Şubat 2009)

ahmete bende katılıyorum araclara numar koyup numara atlayanlara ceza uygulanması tarafındayım arac ister yavaş ister hızlı konvoyu bozmaması gerekir diye düşünüyorum

bakın benzeri problemler yürüyüşlerde de karşımıza sıklıkla çıkıyor

bunun tek sebebi farklı kültür gruplarındaki bireylerin yanlarında (kentselleşmenin) getirdiği umarsızlık
rehber ve deneyimli bir üye bu tip katılımcıların gazını çoğu (argo oldu kusura bakmayın) kez alır

kısaca siz\ler nerede ne için bulunduğunuzu \ olduğunuzu bildiğiniz sürece konu sorun oluşturmaz

çok yeni bir üye olarak ve affa sığınarak vah demektense
eğitmek ve yaptırım uygulamaktan yanayım.
telsiz derken (CB halk bandı) ndanmı bahsediyoruz

evet halk bandı telsizlerden bahsediliyor.

nivacı. hoşgeldin özlettin kendini umarım iyisindir aramıza katıldıgına cok sevindim h.g

Özgürcüm adım Ugur..Birbiriyle yardımlaşabilen ekip olmak her zaman bu tür gezilere keyif katar... Konvoy halinde araç sürüşleri için bu kadar karamsar olmayın.. Gezi öncesi beş dakikalık görüşmeden sonra, bakın bundan sonraki geziler nasıl düzenli olacak... Kuşadasından sevgiler Ugur

Uğur abi memnun oldum. Eğer İzmir'de bir işin olursa, elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
Diğer gezilerde görüşmek dileğiyle
Sevgiler, selamlar

arkadaşlar gezi organizasyonlarında gezenbilirin 10 altın kuralı var şu aşagıdaki linkte tertiplediiginiz gezilerde bu maddeleri kopyalayıp eklerseniz insanlar daha bilincli olur saygılar sevgiler

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8908.0

Selamlar serdar'cım teşekkürler
arkadaşlar izmirde telsiz bakımını kime yaptırıyoruz
gurptan bu işle ilgili kimse yokmu

Telsiz konusunda kim yardımcı olabilecek ? Aslında benimde kafamda halk bandı bir telsiz almak var

Sayın reisim uzun zamandır kullanılmadı
kime bakım yada tamir ettiririz
bil vesile tanışmış oluruz

merhaba arkadaşlar , ben konvoydaki rav 4 den önder , başta bu geziden çok keyif aldığımı söylemek isterim.Konvoyla ilgili sorunlarınızı paylaşıyorum , konvoydaki araçlar arası bağlantı eksiğini yaşayanlardan biri benim , konvoyda bulunan ismini hatırlayamadığım bir arkadaş nar çiçeği land rover arazide beni geçti ilk reaksiyon olarak kızdım ama sonra düşündüm benim aracımın frenleme mesafesi ile onun ki aynı değil ayrıca adam sudan taştan hoplaya zıplaya geçmeye gelmiş ben nerdeyse hepsinden durup geçtim , haklı olarak arkadaş sıkıldı bastı geçti , kusura bakmasın bu benim düşüncesizliğimdi , sonra konvoy sonundaki aracın önüne kaldım konvoydan kopmayayım derken oda yolda kalmış farketmedim , önde kimse yok arkada kimse yok kendi başıma gidiyormuşum Allahtan kalmadım bir yerde, velhasıl kelam kişisel önerim kampa ilk geldiğimizde 5 10 dakikalık kısa bir brifing ile güzergah geçilecek en zor parkurlar tamini su derinlikleri vs. gibi bilgiler paylaşılmalı , bunu sadece üç beş kişiden beklemek de ayıp olur , hepimizin katılımcı olarak ucundan tutmamız gerekiyor , tabii ki supervisorlar ister ise,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,876
Kayıtlı Üye Sayımız
166,662
Kaydolan Son Üyemiz
staria

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR