Gezenbilir İzmir; Evka-4 Yamanlar Zirve Doğançay Köyü Doğa Yürüyüşü (27 Kasım 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,229

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Bu etkinliğimize ait görsellere ve anekdotlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

İyi Seyirler.

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Murat ÖZ

TezzMertek' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar ,

Gezenbilir İzmir olarak her hafta sonu düzenlediğimiz " Kentkart ile 3 - 30 Paraya Doğa Yürüyüşü " etkinliklerine devam ediyoruz.
Mayıs 2012 tarihine kadar sürekli olarak yapacağımız Doğa Yürüyüş etkinliklerimizin 27 Kasım 2011 Pazar gününe ait programın detaylarını ilginize sunuyorum.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ ;

GEZENBİLİR İZMİR GRUBU

PARKUR;
İzmir Bornova Evka – 4 (Son Durak) – Yamanlar Dağı Zirvesi ( Karatepe 1.071 m) - Doğançay Köyü

[attachment=1]

Yamanlar Zirve Yürüyüşü (

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir; Evka-4 Yamanlar Zirve Doğançay Köyü Doğa Yürüyüşü (27 Kasım 2011)

Bu etkinliğimizde katılımcı arkadaşları iki farkıl gruba böldük.

Yamanlar Dağı Zirvesi olan Karatepe (1.071 metre)'ye gelecek arkadaşlar (B)asıp Gaza Gidenler grubu olarak benim rehberliğimde yürüdüler.
(A)heste grubumuz ise arkadaşımız Ömer Adil KUTLU'nun rehberliğinde sessiz - sakin ve güneşli bir hava da güzel bir yürüyüş yapmışlardır.

Buyrun görsellerimize;

Bornova Eğridere köyünden çıkıyoruz. Yamacı aşarak bir üst yola daha sonra 2. bir yamaç çıkışı bizi bekliyor.
Çamiçi Köyünü kuş bakışı seyrederek Karatepe'ye doğru yol alacağız az sonra.
[attachment=1]

2. yamacı traversler ile yükselerek aşarken koyunlar aşağıda otluyordu.
Meee meee
[attachment=2]

Çamiçi Köyü Kayası
[attachment=3]

Kaya altından poz veren Ersin.
[attachment=4]

Şimdi de tepesine çıkayım diyen yine Ersin. ;D
[attachment=5]

Ynt: Gezenbilir İzmir; Evka-4 Yamanlar Zirve Doğançay Köyü Doğa Yürüyüşü (27 Kasım 2011)

Yamaç çıkışında ileride görünen kayayı gözüme kestirdim taş baba için.
[attachment=1]

Hızlıca yanına ulaştım. Arkadaşlar bana yetişinceye kadar güzel bir şahaser meydana çıkardım ve arkadaşların toplu fotoğrafını çekiverdim hemen.
[attachment=2]

Hedefimiz yüksek gerilim hattı direğinin altından görünmekte. Buradan kürdan kadar görünüyor TV Verici kulesi.
[attachment=3]

Yamanlar Dağında serbestçe gezen Yılkı Atları
[attachment=4]

Karatepeye doğru yan geçişlerle zorlanmadan yükselirken. Bu yamaç rüzgarda almıyordu. Güneşli bir havada rahatça ilerleyerek yükseldik.
[attachment=5]

Hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Verici uzakta görünüyor olsa da kısa sürede görüş alanımıza girecek.
[attachment=1]

İlginç kaya oluşumları vardı parkur üzerinde. Çok belirgin patikalar sayesinde hiç zorlanmadan (Çalı çırpıya takılmadan) ilerliyorduk.
[attachment=2]

İlginç kaya oluşumları var demiştim ama. ;D
[attachment=3]

Yan geçişler esnasında beni takip eden arkadaşlar.
[attachment=4]

Vericinin en uç noktası göz alanına girdi. Foto da berbat çıkmış. :smiley:
[attachment=5]

Vericiye ulaşmamıza az kala meyva molamızdan 1-2 kare.
[attachment=1]

[attachment=2]

Vericiyi manzara yapan Ersin poz veriyor.
[attachment=3]

Televizyo vericisi ve Radyo Link Direkleri. Zirveye az kaldı. :smiley:
[attachment=4]

Makineyi otomatik modda çekim yapması için çantanın üzerine koydum ama bu seferde vericiyi yarım kare almışız.
[attachment=5]

;D

İş başa düştü diyerek aldım makinayı elime. Zirve yapan arkadaşlar ile Vericiyi komple aynı kareye yerleştiriverdim hemen.
[attachment=1]

Vericinin kapısına kadar geldikten (12:05) sonra öğlen yemek molası için arkadaşlar ile görüş alışverişinde bulunduk. Aheste grubuna olan mesafemiz kuş uçuşu 1,5 km görünüyordu GPS kayıtlarına göre. Telsiz haberleşmesi kopuktu. 1,5 Kmlik mesafe gerçek ortamda 3-4 km'ye mukabil edeceği için alt irtifada kalan tarlalarda yemek molası vermeye karar verdik. Sık orman dokusu içinden hızlıca aşağıya inerek uygun bir noktaya ocağımızı kurduk.
Ateşimizi yaktık. Soframızı kurarken de odunlarımız kor haline geldi. :smiley:
Mini çanta ızgaramıza sucuklarımızı zar zor yerleştirdik. ;D ( Emre kulakların çınlıyor mu.? )
[attachment=2]

Üst satırlarda bahsettiğim çanta ızgaramız. Sucukları yerleştirmek ile uğraşan Emre Hanım.
[attachment=3]

Alçak irtifadan kuş bakışı soframız. :smiley:
[attachment=4]

Yemek molası sonlarında ateş başında son dakika muhabbetleri.
Az kişi öz kişi. :smiley:
[attachment=5]

Aheste grubuna ulaşmak için orman içinden geçiyorken.
[attachment=1]

Vadi tabanına inmek için yamacı yan kesiyoruz. İniş zorluğunu azaltmak için sürekli traversler (S'ler) çizerek alçalıyoruz. Zaten parkurda doğal patikalar da vardı. Patikaları kaçırmamak şart tabii.
[attachment=2]

Sonbaharın doğa da görünüşü.
[attachment=3]

Düşen kaya patikayı kapatınca bozuk bir zeminden yan geçiş yapmak zorunda kaldık.
[attachment=4]

Yürüdüğümüz patikalar.
[attachment=5]

Parkur üzerinde yürüyen grup üyelerimiz,
[attachment=1]

Manzara molası.
[attachment=2]

Devamla.
[attachment=3]

Aman dikkat Emre. Düşmesin bu kaya üzerine.
[attachment=4]

Doğal Yumurta. Doğal Yumurta.
Gıt gıt gıdak.
Yumurtam sıcak.
[attachment=5]

Güzel bi yürüyüş oldu. Biraz rüzgarlı ama havada güzeldi.

Teşekkürler Murat ve teşekkürler katıalan herkese :D

Google Earth üzerinden yürüyüş parkurumuzun görüntüleri.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Sanal Yürüyüş Dosyamız.
Bilgisayarınızda Google Earth yüklü ise çift tıklamanız kafidir.
İyi Yürüyüşler arkadaşlar.

[attachment=5]

a-GE'de Yürüyüş Parkurumuz 01.jpg

a-GE'de Yürüyüş Parkurumuz 02.jpg

a-GE'de Yürüyüş Parkurumuz 03.JPG

a-GE'de Yürüyüş Parkurumuz 04.JPG

Ekli dosyalar

• Evka4 - Zirve (27 Kasım) .kml
    135.5 KB · Görüntüleme: 448

ersin.yurddaşeer' Alıntı:
Güzel bi yürüyüş oldu. Biraz rüzgarlı ama havada güzeldi.

Teşekkürler Murat ve teşekkürler katıalan herkese :D

Rica ederim Ersin.
Tüm arkadaşların performansları çok iyi idi.
Çok rahat bir şekilde zirve yaptık.

Çay ocağından yürüyüşe sanırım 09:10'da başladık.
12:05'de Karatepe TV Vericisi önünde idik.
3 saatte 382 metre irtifadan 1071 metreye yükseldik.

12:40 - 13:40 Öğlen Yemek Molası idi.

13:40 - 16:10 arası da dönüşte harcanan zaman. 2,5 saat.

Toplam harcanan zaman 5,5 saat.
Toplam alınan mesafe ise 12,7 Km.

Çok iyi gerçekten.

Benim için zor olsa da, çok güzel bir yürüyüştü... bütün arkadaşlara tekrar teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri