Gezenbilir İran Demavend Tırmanışı (5671 m)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,840
Ynt: Gezenbilir İran Demavend Tırmanışı (5671 m)

Selamlar Arkadaşlar

Sonunda Türkiyedeyim :D İnanılmaz Bir Deneyim İnanılmaz Bir Dağ Tırmanışı İnanılmaz Bir Rüzgar İnanılmaz Bir Soğuk Ve Nihayetinde Karşınızdayım. Birbirinden Güzel Fotoğraflar Çektik En Kısa Zamanda Sizlerle Paylaşacağım,

Ama Once Fotoğrafları Yüklemem Lazım,

Maalesef Türkiyeye Geldiğimde Evimizi ailem Yeni Bİr Eve Taşımız Ve Daha İnternet Bağlantısı Yok Ama Hemen Eklemeye Çalışacağım

Öpüyorum Hepinizi

Etiketler

Erdem hooooşşşşşşşşgeeeeeeldiiiiiinnnnn :D :D :D

bütün ekip döndünüz değil mi?

Hoşbulduk :D

Evet Bütün Ekip Sağ Sağlim Döndük. Bende Ufak Bir Göz Problemi Var O Olmasaydı Direk İstanbula Gelecektim, Doktora Gittimn Bugün Neyseki Ciddi Birşey Yokmuş . Fotoğrafları Eklemeye Başlıyorum Umarım Anı Sizlere Yaşatır Çektiğim Fotoğraflar.

Hoş geldin Leopar ;)

REİNA DAĞ EVİ ZİRVE DEFTERİNE DÜŞÜLEN SON NOT

24 Ocak 2008 tarihinde Eskişehir'den Trans Asya Treniyle beş kişi ( İsmail Çetin, Kazım Öztürk, İsmet Bozkurt, Kaan Eröz Ve Erdem Souksu) İran'a doğru yola cıktık. Tren yolculuğu 75 saat sürdü, Yaseminin İngiltere Uçak İle Bir Sonra 27 Ocak 2008 Tarihinde Ekibimize Katılmıştır. Tahran Baharistan Otelde 1 Gece Geçirilmiş 28 Ocak Tarihinde 12:45 İtibariyle REİNe Dağ Evine Ulaşılmıştır. Son Hazırlıklar Yapılıp 14:00 da Yola Çıkılmıştır. 2400 m. de Araçlardan İnilip Tırmanışa Geçilmiştir. 11:50 de Gusvedsaraya Varıldı. İlk Gün Hava Oldukça İyiydi, 2 Odalı Barakanın Küçük Odasına Yerleşilmiştir. Ertesi Gün Saat 09:00 da 4200 e Doğru Tırmanışa Başlanmıştır. 3600 m. Civarında İranlı Dağcılarla (4 Kişi) Karşılaşıldı, 17:30 Civarlarında 3. Sheltera Ulaşıldı. İranlı Dağcılar İle Yapılan Fikir Alışverişinden Sonra Sat 05:00 gibi Zirve Tırmanışına Başlanmasına Karar Verildi. Havanın Bozaçağını Söyleyen İranlı Dağcılar Kendi Tırmanışlarını İptal Ettiler. Son Hazırlıklar İle Sabah 06:00 Civarında 4200 den Zirveye Doğru Tırmanışa Geçildi 4200 de Hava Oldukça Rüzgarlı Ve Soğuktu. Bütün Ekip Olarak 4900 m. Ye Tırmandıktan Sonra Hava Şartlarının Bozmaya Başlamasıyla Yasemin, İsmet, Erdem Dönme Kararı Almıştır. 4950 m. de Kazım Dönme Kararı Alırken İsmail ve Kağan Devam Etmiştir. 3. Şhelter e Dönen Ekip Zirve Ekibini Beklemeye Başlamıştır. Bu Arada Hava Oldukça Bozmuştur ve Görüş Mesafesi 5 metreye Düşmüştür. Zirve Ekibiyle Kurulan Telsiz Bağlantısı Sonucu 5200 m. den -60 dereceyi Bulan Soğuk Hava Şartları Sebebiyle İsmail ve Kağanda Geri Dönüş Kararı Almak Zorunda Kalmıştır. Çok Zor Şartlarda Gerçekleştirilen 3. Sheltere Dönüş Sonrası Burada 1 gece Daha Geçirilmiştir. 31 Ocak Tarihinde Öğlen Saat 13:00 Civarında Başlanılan Dönüş 20:00 gibi 2400 m. ekibi Karşılamaya Gelen Araçlara Ulaşılmasıyla Son Bulmuştur.

Arkadaşlar Maalasef photobuckette Bakım Varmış, Site Normale Döner Dönmez Fotoğrafları Ekliyorum.

Öncelikle sağsalim geri dönülmesi ve dağda olmak önemli.
Zirve zaten orada duruyor.
Yine gidersiniz.
Ekibin dönüş tarihi esnetilemediği için bekleyemediniz herhalde sağlık olsun.

erdem hoşgeldin
sağsalim geri dönmenize sevindim
heyecanla, güzel fotoğraflarınızı bekliyoruz

Hosgeldin Erdem

Gözümüz yollarda kaldi :smiley:
Gönül tabiki zirve yapmanizi isterdi ama sağlık olsun..Birdahaki tırmanışta yaparsin artık ;)

Erdem selam,
Sorunsuz bir şekilde geri dönmenize çok sevindim.Unutmamak lazımki "en iyi zirve yaşamdır"
Şanssızlığınız İran'ın tarihinin en soğuk kışını geçiriyor olması sanırım.
Öpüyorum seni iyi bak kendine.

Erdem çok geçmiş olsun , göz sorununun iyi olmasına sevindim ;)

Gerçekten zorlu bir tırmanış yaptınız , kötü hava koşullarında sağsalim eve dönmüş olmanız zirvelerin en güzeli ;)

Fotoğraflar için biz bekleriz sorun değil ;D

Canlarım cok teşekkür ederim. Fotoğrafları hemen yüklüyorum tabi photobucket izin verirse :p

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR