Ynt: Gezenbilir G Sahipleri
Nadir bey selamlar.şu bizim g sayfalarından g dışı konuları dedikodu vs silsenizde bunları görmesek .hatta isterseniz benim yazdığımı da silin gelen geçen ortam kirliliği yaratmasın.
Özgür bey geçmiş olsun ben de 300 g ye 2000km evvel motor yaptım.yag kapağından biraz ufleme vardı kışın zor çalışırmı şuna bir kompresyon ölçümü yapayım dedim kompresyon yerlerde.
Benim motorun sibop,piston,kol ana yatak,sibop gaydı,eksantrik zinciri,zincir gaydı,conta takımı ve gerekli aklıma gelmeyen ıvır zıvır motor yag kapağı gibi ufak tefek dahil 1.500tl tuttu.rektifiyeci 500,kapak testi dahil. Pompa bakım, ayarı 300 tl,elemanları ve enjektörleri yenilemiştim daha evvel,bu sefer ısıtma bujilerini hortumları filan hep yeni aldım.G başlığı altında g300 motor yapımı diye paylaştım.
İzmir mercanlarda Selahattin Dindar var arayın %15 parça indirimi yapıyor stokta olanlarda.olmayan 15 gün sürmeden geliyor onlarda indirim yok.kendisi g meraklısı benden selam söyleyin gerekirse beni arayın yardımcı olurum.tlf bir evvelki motor yazısında paylaşmıştım.
Daha evvel bizim g grubundan birisine parçada indirim yaparmısın demiştim o da yaparım demişti.
240 turbo dizel varmı bilmiyorum ama 300 turbo dizel var malum mekanik sitem dolayısı ile gerekli parçaları alırsanız kapak manifolt,pistonlar vs tabiki yapılır o motorlarda pistonları yağlama jetleri var onları unutmayıp yerlerine takmak lazım o jetler atmosferiklerde yok.bir de tabi turbo basıncını güç almak için fazla bastırtıyorlar öyle şeyler yapmayıp standarda sadık kalırsanız olabilir ben araştırmıştım yapılır gözüküyordu ama vaz geçtim.
Nadir beyin dediği gibi otomobil motoru ile aynı olduğu için parça bol ve çok ucuz.maksat işi bilen bir ustaya yaptırıp yansanayi filan uydurma parça almamak.Mercedes yan sanayi uydur kaydır parça pek kaldırmaz.
Gene burada paylaştığım usta izmir için söylüyorum çok bilgili işini çok iyi bilen birisi yani ben bile beğendim
) ama malesef esnaf değil ilk fırsatta kazıklamaya kalktı o defteri kapattım.Bu arada bunu da paylaşayım sonra kazıklandık diye beni aramayın
Mercanlar selahattin beyin numarasınıda evvelki konuda paylaşmıştım.
saygılar