Gezenbilir Cherokee'lerinin Beğenilen Fotoğrafları; ZJ, WJ, WK, XJ, KJ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 550
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 124,658
Ynt: Gezenbilir Cherokee'lerinin Beğenilen Fotoğrafları; ZJ, WJ, WK, XJ, KJ

index.php

Yok artık daha neler ;D

Bu makine zaten çok güzeldi, Ercova'da görmüştüm. Şimdi muhteşem olmuş/oluyor...

Etiketler

mogzilla' Alıntı:
Cem'in XJ sağlam araçtır.Bizzat test ettim. :D

Bu arabada senin payın var abi. :smiley:

MC' Alıntı:
Yok artık daha neler ;D

Bu makine zaten çok güzeldi, Ercova'da görmüştüm. Şimdi muhteşem olmuş/oluyor...

Teşekkürler. Sonunu getirebilirsem benim için de muhteşem olacak.

masallah hakikaten, en etkileyici iksje olmus :smiley:

iksje' Alıntı:
Bu arabada senin payın var abi. :smiley:

Teşekkürler. Sonunu getirebilirsem benim için de muhteşem olacak.

Şu ana kadar yaptıklarınızı ve şu andan itibaren yapacaklarınızı, beklediklerinizi bizimle paylaşırmısınız...:smiley:

ara sıra hayal etmekten ne çıkar........ ;D ;D ;D ;D ;D

Megajeep.png

beatrix' Alıntı:
Şu ana kadar yaptıklarınızı ve şu andan itibaren yapacaklarınızı, beklediklerinizi bizimle paylaşırmısınız...:smiley:

Röportaja başlamadan önce ben bizi izleyen değerli seyircilerimize ve bana bu fırsatı veren sizlere teşekkür etmek istiyorum Ergun Bey. :smiley:

Şu ana kadar yaptıklarım çok fazla ve detaylı tabi ama son proje olan 37" lastiklerle offroad yapma projesinin ortalarındayım. Yeni yayları, makasları ve amortisörleri takıldı ve şu anda yaklaşık lift seviyesi 11"lerde. Bu projede bizimde merakla beklediğimiz bir kol safhası vardı. Onu hallettik. Biri bu arabaya diğeri 5,9 bir ZJ'ye olmak üzere iki takım kol imalatını kendimiz yaptık uyguladık. Kollar Amerika'da sıkça kullanılan, 'Y-Link' tabir edilen Y harfi formunda uzun kollar. Üst kolların iptal edilip alt kola bağlandığı ve alt kol arka bağlantılarının arazi şanzımanının hizasına çekildiği bir sistem (Avatarımın sağ alt köşesinde ZJ'ninkini görebilirsiniz. ZJ için arkada da baya uğraştık tabi). Arkada Detroit kilit takılıydı zaten. Şimdi öne Eaton E-Locker takılıyor hatta şu saatlerde. Ayna mahruti dişlileri 4,56 oranlı olanlarla değişiyor. Offroad piyasasında özellikle Amerika'da üvey evlat NP242 şanzımanım için mili kesmek suretiyle takılan bir flanş getirdim ve sırada bunu uygulayıp yeni uzun CV şaftları arabaya bağlamak var. Ha bu arada tabi bozulan kaster açısını düzeltmek için kovanlara uygulanacak ağır işlem ve tamamen düzeni değiştireceğimiz direksiyon kolları var. Değişecek trackbar alt bağlantısı, frenler, akü, ve küçük birsürü iş, vs...

Cem, aracın yapım hikayesini -yazı, teknik bilgi ve fotoğraflarla- belgeleyip saklıyorsun değilmi? ;) Lazım olacak!..

beatrix' Alıntı:
Kısacası; Türkiye'de tek olma yolunda......:smiley:

Foruma yazan Tuğsan arkadaşımızın -bu gruptakiler pek bilmez- bir özlü sözü vardır. "İlk biz yaptık!" diye. Bizim proje o hesap oldu. Valla ilk 37" lastikli Y-kollu Cherokee olduğunu sanıyorum ama tek olarak kalırmı onu bilemem. :smiley:

MK51' Alıntı:
Cem, aracın yapım hikayesini -yazı, teknik bilgi ve fotoğraflarala- belgeleyip saklıyorsun değilmi? ;) Lazım olacak!..

Tabi abi mücellit aşamasında :smiley:

MK51' Alıntı:
Cem, aracın yapım hikayesini -yazı, teknik bilgi ve fotoğraflarala- belgeleyip saklıyorsun değilmi? ;) Lazım olacak!..

Vallla Cem şöyle bir geçiştirdi....., diyorum ya tek olma yolunda....:smiley:

Estafurullah.. Haftaya geziye gelceğimiz ZJ'de önde hemen hemen aynı sistem var. İlgilenenler inceleyebilirler, üstüne konuşabiliriz. Öyle tek olma falan hırsları pek yok. Bu kollar dışında kalan diğer kısımlar zaten montaj işlemleri. He bir de tabi henüz yapmadığımız kovan açısı değiştirme ve yeni direksiyon düzeni var. Onlar henüz yapılmadı.

Bu kadar mı fotolar? Hadi arkadaşlar....

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Hadi bakalım resimlere devam...
Güzelmiş...
Sizin aracın yan camlarındaki rüzgarlıklardan almak istiyorum. ama şık mı duruyor, karar veremedim, ucuzada buldum, second hand :smiley:
Biraz daha bunları gösteren foto alabilir miyiz acaba.
Teşekkürler....

beatrix' Alıntı:
yorumsuz...............................yorumsuz................................yorumsuz..................................yorumsuz...................................yorumsuz......................
no-subject.png

bencede yorum yok bu araba nedir acaba

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR