Ynt: Gezenbilir Bursa Uludağ Zirvesi Yolunda (21 - 23 Nisan 2012)
Arkadaşlar merhaba,
Bu hafta ilk doğa yürüyüşü tecrübemi yaşadım. Gerçekten çok zordu ve diğer grup arkadaşlarımın yardımı sayesinde yürüyüşü tamamladım. Uludağ etkinliğine geleceğim ama sanırım o yokuşları çıkamayacağım. Ama kamp havasını görmek, gidebildiğim yere kadar yürümek isteğiyle orada olacağım.
İlk defa yürüyüş yapmış bir kişi olarak bazı tecrübelerimide paylaşmak istdim.
Yürüyüş yapılan yer: Eskiyayla - Kuzuyayla, erimeye yüz tutmuş ve yer yer iki metreye varan karda 11 km yürüdük.
Bu yürüşün bana öğrettikleri:
1) Malzeme değil ayaklar yürütüyor.
2) çantama çok daha az yük almak (herşeyin yedeğini almamak)
3) 1.5 lt şaşalı su torbasına koymuştum yürüyüşte bitirdim. (su fazla içtim sanırım ),
4) bandana gibi aksesuarlar çok işe yarıyor (çok terledim ve 2-3 tane almıştım yanıma hepsini kullandım),
5) güneş kremi almayı unutmuşum şuan yüzüm amele yanığı durumunda sızlıyor (geniş kenarlı şapkaya güvenme)
6) 3 kere belime kadar kara battım. kardan çıkma tekniği öğrenmeli, bir ayağı kurtamak isterken diğeride batıyor (bilen varsa yazabilir mi?)
7) ayaklarım değil ama yolculuğun son çeyreğinde kollarım inanılmaz ağrıdı. sanırım hem hamlık hemde batonların hatalı kullanımı yüzünden.
8) ayakkabı gerçekten önemliymiş. ayakkabılarımdan çok memnun kaldım. o kadar karda hiç su geçirmedi.
9) ayakkabı kadar çoraplarda önemli. bu iki malzeme için para harcanmalı bence.
10) kesinlikle moral bozukluğu yürüyüşü çok kötü etkiliyor. yürüyüşte geride kaldıkca insan olumsuz etkileniyor. Hep sonuncu olmak kötü

11) yürüyüş sırasında üşümüyorsun. büyük molada üstüme giydiğim kalın poları çantamı giydim diye çıkarmaya üşenince yolda çok terledim ve daha çok yoruldum. (Üşenmeyecen çıkaracan kardeşim.)
12) kilolu biriyim, yemeğe düşkünüm ama yürüyüş sırasında kendimi yiyebilmek için zorladım. hayatımda ilk defa iştahım kaçtı. diabetim olduğu için şeker düşmesine karşın 2-3 tane küp şeker yedim. iştahsılığın nedeni ne olabilir. ben heyecanımdandır diye düşündüm.
13) bu kadar acıya karşın çok zevk aldım. İnşallah devamı gelecek...
selamlar...