Gezenbilir Ankara; Emre Yatar (Emeklidede Tepe) Yürüyüş Etkinliği (29 Mayıs 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,621

ceranus

Tabanvay-Offroad Grubu
Yer
ANKARA
Emre Yatar zirvesi (2079 m.) yürüyüşümüzü muhteşem bir doğa eşliğinde harika bir ekiple birlikte 18.5 km. yürüyerek sorunsuz olarak tamamladık ve Ankara'ya döndük, tüm arkadaşlarımı bu başarıları ve gösterdikleri yüksek performansları için kutluyorum ve Gezenbilir olarak daima doğada hepbirlikte olmayı diliyorum...

Sevgilerimle, selamlarımla...
Zerrin Yiğiter

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Ankara; Emre Yatar (Emeklidede Tepe) Yürüyüş Etkinliği (29 Mayıs 2011)

her şey tamam.gurupta tamam.eh şimdi dağ-bayır dolaşmak var..dolu bir sırt çantası,bir bidon su,yok yedek elbise falan filan...ne işim var..cadde-sokak & alış-veriş merkezleri varken ,ne işim olur ki dağ & bayırda...tozun toprağın içinde yarı çiğ ,yarı pişmiş sucuk yemektense , şöyleeee güzel bir yerde güzel bir yemek daha iyidir...( şu resimleri yükleyinde görelim...çabuk çabuk..)

Ynt: Gezenbilir Ankara; Emre Yatar (Emeklidede Tepe) Yürüyüş Etkinliği (29 Mayıs 2011)

çok mutluyum bennnnnn,
çünküü benim prensesler 20 yıl bile yasıyabilior mus hatta ve hatta,
dogal ortamından daha uzun yasıyorlarmıs ve hatta direk evcil bir hayvanmıs :smiley:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ye%C5%9Fil_a%C4%9Fa%C3%A7_kurba%C4%9Fas%C4%B1

ustteki linkte kanıtı az sonra gecenin bu saatinde prenseslerim icin yaptıgım gecici evilerininde fotosunu goruceksiniz:smiley:, yarın bi akvaryum almayı dusunuyorum bakalım,
bu konuda bilgisi gorgusu tecrübesi olan varsa lutfen paylassın nette fazla bilgi bulamıyorum

isteee prenseslerim:smiley:
daha güzel fotolarıda gelecek yarın akvaryum sini halledebilirsem

Resim 671.jpg

Resim 670.jpg

Can, senin prenseslere iyi bak, doğayı özlemesinler, ayrıca onlara fanus tipi bir cam ev alabilirsin..

aa buraya gelmis msjlarım zerrin :smiley:,
yaww alcam oglen gitcemde bu uslanmaz arlanmazlardan cok tuhaf bi koku gelior,
sanki zehirli filan gibi yok mu kurbagadan anlayan??

Gezenbilir ve trekking ailesine merhabalar.Öncelikle bu hafta sizlere katılıp yürümeyi düşünüyordum fakat bazı halletmem gereken işler çıkıncı yürüyemedim.Güzel bir etkinlik gerçekleştirmişsiniz.Mesajlardan anlayabildiiğim kadarı ile CAN bey doğadan iki adet kaplumbağa almış olduğunuzu farkettim.Bu konuda sizi kırmadan söylemek istediğim bir kaç düşüncem var, İyi bir doğa yürüyüşçüsü hiç bir zaman doğaya ait olanı oradan kopartmaz, Bizler bu nedenledirki hafta sonları onların evlerine misafir olmak, yaşam izlerini görmek ve onların misafir perverliklerine saygı duyup, doğaya ve onların yaşam alanlarına zarar vermeden yürüyüşlerimizi bitiririz k bu her doğa yürüyüşçüsünün temel amacı olmalıdır.Bizler doğada belki çiçekleri ezer, üzerne basar geçeriz ama onları asla yaşam alanlarından kopartmayız.Bitki ve hayvan dokusu yaşam döngüzü için çok önemlidir.
Umarım sizi/sizleri kırmamışımdır.

Ağaç Kurbağası/Hyla arborea
Genel Özellikler: Renkleriyle çevresel uyumu çok iyi ve bundan dolayı fark edilmeleri zordur. Sırt bölgesi genel olarak parlak yeşil. Üzerinde koyu renkli küçük benekleri var. Karnın yan tarafında, burun deliklerinden başlayıp, arka bacaklarının olduğu yere kadar uzanan, koyu renkli (grimsi, kahverengi ya da siyah) bir çift bant bulunur. Korkutuldukları zaman gri, sarımsı ya da siyahımsı renge dönüşebilirler. Çenelerin birleştiği yerin arkasında, ince, beyaz kenarla çevrili yeşil bir bölge bulunur.Yavruların üst tarafı yeşilimsi, alt tarafı altın renginde olur. Üreme zamanında (Şubat-Nisan), bitkisi çok olan temiz sulara girerler. Bir defada 800-1000 kadar yumurta bırakabilirler. Erkeklerde şiştiği zaman baştan daha büyük olabilen, başın alt kısmında bir ses kesesi bulunur. Bu sayede çok uzaktan (1 km) duyulabilecek kadar yüksek ses çıkartırlar. Derilerinden oldukça zehirli bir sıvı salgılarlar. Bu sıvı insan derisinin hassas bölgelerinde acıya neden olur. Bir tanesi otlayan bir inek tarafından yenirse, ineği zehirleyerek öldürebilir (Demirsoy, 1996). Alacakaranlıkta aktiflik gösterirler. Gündüzleriyse yaprakların altında bulunurlar. Ana besinlerini böcek, örümcek gibi eklembacaklılar oluşturur. 22 yıl kadar yaşarlar. Boyları 5 cm kadar olabilir. Habitat: Yalnız üreme zamanında suda, diğer zamanlarda ağaçlarda, ağaçsı bitkilerde (otlar), bazen de küçük bitkilerin üzerinde bulunurlar. 1500 metreye kadar olan yüksekliklerde bulunabilirler.Türkiye’deki Dağılım: Batı ve Kuzey Anadolu’da habitatın uygun olduğu yerlerde dağılım gösterirler.
Tübitak: Bilim ve Teknik 2002

lovfro--hyla-arborea-1.jpg

ömer abi (sizle tanısmıstık zaten birde ben pek sevmiyorum bey sıfatını:smiley:),

tamamen haklısınız kendimi savunmayacagım zaten,
bu konuda biraz üzgünüm baska nedenlerden dolayı cok ama cok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için.

ayrıca lütfen rica ederim istediginiz gibi elestirilerinizi belirtebilirsiniz, düşüncelerinize katıldıgım noktalar kadar katılmadıgım noktalarda olabilir, gercekten cok ama cok tesekkur ederim.

cumburlop' Alıntı:
ömer abi (sizle tanısmıstık zaten birde ben pek sevmiyorum bey sıfatını:smiley:),

tamamen haklısınız kendimi savunmayacagım zaten,
bu konuda biraz üzgünüm baska nedenlerden dolayı cok ama cok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için.

ayrıca lütfen rica ederim istediginiz gibi elestirilerinizi belirtebilirsiniz, düşüncelerinize katıldıgım noktalar kadar katılmadıgım noktalarda olabilir, gercekten cok ama cok tesekkur ederim.

Merhaba,
Öncelikle "bey" kelimesinden hoşlanmadığımı belirtmek isterim.
İşin ucunda doğa söz konusu olunca bazen kendimi tutamıyorum, kırıcı olabiliyorum, yukarıdaki satırları yazarken de doğrusunu söylemek gerekirse çok seçici olmaya çalıştım, kötü niyetli olmadığınızı biliyorum, kimseyi de kırmak istemem ki haddime de değil.Aslında konuyu derinleştirmek istemiyorum ama doğada olma adına yapılan bazı doğa spor dallarınında doğayı tahrip ettiğine inanıyorum.
Sevgiyle kalın

(bu arada yukarıda ki mesajımda kurbağa, yerine kamlumbağa yazmışım, pek alışık olmadığımızdan sanırım kurbağların evde bakılmasına :smiley:

Yine harika bi etkinliği tamamladık gördüğüm en güzel doğal güzelliklere sahip yerlerden biriydi;doğal güzellikler,coğrafya çok güzeldi;değerli doğasever dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum öbür etkinlikte herkesi tekrar görmek isterim.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

PICT0677_resize.JPG

PICT0682_resize.JPG

PICT0688_resize.JPG

PICT0696_resize.JPG

PICT0697_resize.JPG

[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

PICT0699_resize.JPG

PICT0697_resize.JPG

PICT0705_resize.JPG

PICT0706_resize.JPG

[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

PICT0714_resize.JPG

PICT0715_resize.JPG

PICT0720_resize.JPG

PICT0718_resize.JPG

PICT0724_resize.JPG

Serdar güzel fotolar, son anda bir iki şey çıktı gelemedim.

Serdar resimler cok guzel , ama niye bazilarindan 2 tane?!! ;)

hepinize günaydınnnn

öncelikle emretepeden7saniesusesi ;

http://vimeo.com/24435299

ardından 2 parca halinde yolluyacagım fotoların ilk kısmı

http://hotfile.com/dl/119391297/1c1c52a/emretepemay11.rar.html

gorusuruzzz yarın ikinci kısmıda burda olur sanırım:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.