Ynt: Gezenbilir Ankara; Dorukkaya Ormanları Yürüyüşü (03 Nisan 2011)
ömer bey merhaba,
ben bu sene snowboard malzemesi almak için nerdeyse ankarada bütün spxleri ve intersportları dolastım,
kabaca bilgi verebilirim belki size yardımcı olabilir;
oncelikle sunu soyleyim ben bugune kadar trekking icin yapılmıs bir mont gormedim yurtdısında kesin vardır ama
intersportlarda ve spxlerde gormedim hatta ,decathlonda bile gormedim,
zaten size onerim kesinlikle snowboard montu almanız veya kayak,
bu arada ikisi arasında sadece soyle bir fark vardır kayak giysileri genelde daha fittir ama board giysileri
daha genisdir cunku dogası geregi daha fazla hareket edilir ondan dolayı daha genis giysiler oluyor ha dar giyen yokmu snowboard yapan tabiki var saolsun daglarımızda bile rayban gozlukleriyle kayan sarısın türk kadınlarını gordugunuzde (ki cok tehlikeli bu durum aslında) sasırırsınız bile,
bu arada sanırım gereksiz yere uzatıyorum farklı bir konuya gectim tamam konumuza donuyorum,
kesimi size kalmıs olmakla birlikte,
genel olarak kayakgiysilerinde 2000 den baslıyayım 20000 bine kadar cıkan(en azından türkiyede daha üstünü gormedim)
su gecirmeme ve hava alabilirlik dereceleri vardır montlarda,
bu iki degerde ne kadar yüksekse o kadar kaliteli ve o kadar pahalıdır giysiler,
ama cidden iyi markaların urunleri fazlasıyla deger,
hem hafif hem terletmez hemde üşütmezler ,su gecirmezler ,
nerdeyse evinizde bulamıcagınız konforu bulursunuz montunuz iyiyse,
ha bunun dısında kayak montlarında degisik aksesuarlar olur onlarda
skipass,goggle,goggle gozlugu, gibidir ve zerrin hanımın dedigi gibi koltuk altlarında ekstra havalandırmaları vardır,
kar ve soguk girmemesi icin icinde ayrı bir genelde cıtcıtlı ve lastikli bolme vardır,
dayse , ve iguana markaları cok profosyonel olmamakla birlikte bazen cok uygun fiyatat güzel urunler bulubilirsiniz
iki markada profosyonel anlamda dusunuldugunde baslangıc seviyleridir,
birde onemli birsey ilerde egerr dagcılık yapmayı dusunuorsanız tam bilgim olmamakla birlikte bildigim sey
profosyonel dagvılarında cok ust duzey kayak giysileri giydikleri,
hafif ve konforlular cunku,
ürünlerden satıs konusuna gelince,
spx magazalarında urunleri bulabilirsiniz ankarada hemen hemen butun avmlerde intersportla ikisi var ama
genelde spx ben kazıkcı bulurum

intersport galiba bir yurtdısı markası oldugu ve ayrıca kjendi urunlerinide sattıgı icin genelde daha iyidir fiyatları,
eger bir urun begenirseniz ortak sistemden bakıp eger beden kalmadıysa diger magazalardan getirebilirler,
bunun dısında yaklasımı benim en begendigim hemde cok urun oldugu icin bilketteki hemde calısanlar diger magazalara gore daha ilgili,
aklıma simdilik bunlar gelior ,
sizler sabırla sorularımı ceaplayıp bana yardımcı oldugunuz icin nacizane benimde corbada tuzum olsun istedim,
bilgilerimi paylasarak(hem belki kışa sizlerde boardcu olur o apayrı dunyaya adım atarsınız

)
konusur gibi yazdıgım icin kusura bakmayın ama benim uslubum biraz boyle, umarım bu konudada kızmassınız,
(ilkokul terk olmasamda hala hangi de ayrı yazılır bilemiyen biriyim gerisini siz dusunun

)