Gezenbilir, 1. Jeep CJ Tanışma ve Off-Road Gezisi (25 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 346
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,195
Ynt: Gezenbilir, 1. Jeep CJ Tanışma ve Off-Road Gezisi (25 Ocak 2009)

uğur bey haklısınız da .. çamurda 4x4 olunca direksiyon beni dinlemiyor , rampa aşağı bile kanal değiştiremedim.. sanırım bu arada rotu eğdim. evet aracı günlük kullanıyorum hatta zevkle.. önde kilit sorun olacaksa sizinde yaptığınız gibi elektrikli takarız... üste biraz daha bozuk para veririz ama değer sanırım :smiley:

Etiketler

Ahmet abi ogün rotu eymen birazda lastiklerinden,o ince kola ağar geliyor o lastikler,kolu ve rot başlarını kuvvetlendir,çivi gibi olur maşallah.

mukemmel bir gezi olmuş tebrikler.tuncay abi senin kırmızı cj7 yi çok iyi tanıyorum :D tr deki sayılı orj.cj7 den biridir.bi ara sapancada kuyumculuk yapan bi abimdeydi.gercekten cok guzel motoru var.35 lastiklerle bile 2.viteste patinaj cekebiliyor :D

tugsan75' Alıntı:
Ahmet abi ogün rotu eymen birazda lastiklerinden,o ince kola ağar geliyor o lastikler,kolu ve rot başlarını kuvvetlendir,çivi gibi olur maşallah.

güçlendirdim hepsini.. ama daha fazlası inan lazım.. o yollarda kilitli olanları gördün.. gerçe bende kalmadım ama zorlandım ..

gerçekten güzel bir gezi olmuş dronder'in dediği gibi araçların sesleri harika.herkesin ellerine sağlık.

Ahmet Bey,

Lastiklerin ağırlığından çok ( benim lastiklerim daha ağır) araç oturmasın diye biraz gaza fazla bastınız :smiley: V8'de malum gürlüyordu. Kilit takarsanız aracınızın offroad performansının nasıl arttığını göreceksiniz. Ama unutmayın aracınızın en alçak noktası diferansiyeller, ve onları yükseltmenin tek yolu daha yüksek lastik takmak :smiley: CJ-10'nun da arkasında %100 kilit vardı. Tabii ki 33 lastikler size bir çok gezide yeterli olacaktır.

Bende V8'i attığımda sağı solu kırmaktan korkuyorum, o yüzden daha ağır ayna maruti takmayı planlıyorum....

ahmetozduman' Alıntı:
güçlendirdim hepsini.. ama daha fazlası inan lazım.. o yollarda kilitli olanları gördün.. gerçe bende kalmadım ama zorlandım ..

orkun bey doğru söylüyorsunuz ama diğer kilitli olan araçların lastikleri benimkilerden büyük değildi. sanırım en büyük lastik sizin yaratıktaydı :smiley: dediğiniz gibi güç artırımı yapınca zincirleme olarak bütün parçalarıda güçlendirmek gerekiyor... hem zaman hem para konusunda fedakar olmalı..tabiki en önemlisi bu işi çok sevmeli....sizinde sevidiğiniz belli... bu jeep benim 3. araç konumunda ve hiçbiri bana onun verdiği zevki vermiyor.. headers ve komple krom eksoz siparişi verdim sanırım 10-15 gün içerisinde gelir ayrıca 4 barel karbüratör aldım + 360 lık manifold... sanırım süspansyon sisteminide komple değiştireceğim bu aşamaya gelince sizin fikirlerinize ihtiyacımız olabilir ..ehh lastiklerde yavaş yavaş bitmek üzere...

Ergun bende zj de var cj de
zj günlük layt geziler için
malum( beter böcek) cj yide biliyorsun azmak için

;D hayırlısı ne zaman isterseniz buluşup konuşabiliriz.

ahmetozduman' Alıntı:
orkun bey doğru söylüyorsunuz ama diğer kilitli olan araçların lastikleri benimkilerden büyük değildi. sanırım en büyük lastik sizin yaratıktaydı :smiley: dediğiniz gibi güç artırımı yapınca zincirleme olarak bütün parçalarıda güçlendirmek gerekiyor... hem zaman hem para konusunda fedakar olmalı..tabiki en önemlisi bu işi çok sevmeli....sizinde sevidiğiniz belli... bu jeep benim 3. araç konumunda ve hiçbiri bana onun verdiği zevki vermiyor.. headers ve komple krom eksoz siparişi verdim sanırım 10-15 gün içerisinde gelir ayrıca 4 barel karbüratör aldım + 360 lık manifold... sanırım süspansyon sisteminide komple değiştireceğim bu aşamaya gelince sizin fikirlerinize ihtiyacımız olabilir ..ehh lastiklerde yavaş yavaş bitmek üzere...

Arkadaşlar bizlere izlettiğiniz bu resim ve video ziyafeti için hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliriz elinize emeğinize sağlık. Ekrem Şahin (Çamurcu)

abi siz varya siz harbi harbi çılgınsınız elinize emeğinize lastiklerinize sağlık

Jeep34' Alıntı:
Arka diferansiyelinize mutlaka taktırın. Ama ön için tekrar gözden geçirin derim. Aracınızı günlükte kullanıyormusunuz ? Her ne kadar hubları 4x2 yapsanızda ön kilitin günlük %100 kilit kullanımda alışkanlık kazanılması gerektiği muhakkak. Orkun kullanıcı olarak bunu daha iyi dile getirir. Bendeki elektrikli olduğu için sıkıntı yok.
uğur abi elektirikli kilit nasıl temin edebilirim

Fatih'cim ayma maruti oranınız 3.73 veya 4.10 ...üstü ise olabilir. 3.30 veya 3.54 olursa pek bulunamayabiliyor.

Diferansiyelinizin yağ değişiminde dişleri sayıp bakabilirsiniz. Hem öğrenmiş olursun ki bu bilgi size sonradan da lazım olur ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri