Gezen Ev Iveco M23

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BindikBiElamete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,872

Ekli dosyayı görüntüle 642302
 

Etiketler


 



Hocam ellerinize sağlık çizim ve fikir mükemmel, sadece ön tarafta bir sıkıntımız var iveco m23lerde motorun bir kısmı içerde öndeki sürücü ve yolcu koltuğu arasında büyük bir alan kaplıyor. Sürücü koltuğunun sol yanında motor su deposu bulunuyor dolayısıyla döner koltuk yapılamayabilir ama motor kısmı masa olarak kullanılabilir. Çizimi neyle nasıl yaptınız acaba bilgi verebilir misiniz ?
 

Ekli dosyayı görüntüle 642364

Sizin yaptığınız çizimin üzerinden bilgisayarda Paint kullanarak yaptım.. Bence en iyisi basit bir maket yapmak üç boyutlu görmek açısından en iyisi.. Ben de kendime küçük bir karavan yapmak için bu şekilde çalışmaya başladım..

 





Hocam maşallah emeğinize sağlık. Buram buram emek kokuyor maketiniz Çok etkileyici gerçekten. Eliniz baya yatkın sanırım bu işlere Allah bir an önce hayalinize kavuşmayı nasip eder inşallah Bu arada tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
 

Herkese hayırlı günler karavan aşıkları. Mağlumunuz sıcaklar çok yüksek ve otobüs içinde çalışmak neredeyse mümkün değil. Sıcakların bu denli yüksek olması çalışmamı baya sekteye uğrattı. Sıcaklarda çalışamadığımdan en azından dışarda yaptırabileceğim işlere odaklandım. Kablo sistemini sonradan dışarıdan erişilebilecek şekilde döşeyeceğim için tavan kaplama işlerine odaklanmayı düşündüm fakat güneş panelleri için iskelet sistemine ihtiyacım olacak. Ve bunun içinde kaplama öncesi aracın kendi iskeletine bağlantılı bir dikme sistemi yapmam gerek. Bunları hesapladıktan sonra demirci bir arkadaş uzundan kısaya olacak şekilde dikmeler hazırlattım. Uzundan kısaya olmasının sebebi ise önden arkaya azalan tatlı bir açı vermek. Bu açı hem yolda giderken güneş panellerinin spoiler gibi davranmasını sağlayıp aracı yola bastıracak hem de durduğum anlarda güneş panellerinin altının hava almasını sağlayarak ısı ve ısı kaynaklı problemlerin önüne geçecek. Yaptırdığım dikmeleri güzelce antipas ile boyadım. Hazır elim değmişken boya da kalmışken jantlarıda boyadım geçtim.




 

Herkese tekrar merhaba özgürlüğüne düşkün kardeşlerim, abilerim, ablalarım. Sıcaklar ve gelen zamlar karavanın ilerleyişini bir miktar sekteye uğratsa da hedefimizden vaz geçmeyerek ufak adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Şu sıralar baza ile ilgili bir çalışma yürütüyorum. İlerleyen günlerde sizlerle detayları paylaşacağım. O zamana kadar sağlıcakla kalın efenim.
 


Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. Yoğunluktan dolayı uzun süre foruma gelemedim ama tabii bu süreçte boş durmadım. Tavizsiz şekilde çalışmaya devam

Yatak iskeletini hazırladım, üzerine baza gelecek. Açılır baza sistemiyle çok kullanışlı bir saklama alanı bizim olacak.






 




Herkese hayırlı haftalar. Bu hafta sonu iskeletini yaptığım yatak için koşturmaca yaşadım ve dikmeleri hallettim. Yatağı daha önce belirttiğim gibi baza olarak kullanacağım ama şöyle bir problem vardı, bazalar dikine açılıyor bana ise yatay açılır bir sistem lazımdı. Böylelikle ilk durağım şehir dışına yakın bir yerde yer alan hurdacılar oldu. Uzun bir gezinmeden sonra bir hurdacıda 200x80 ölçülerinde bir yatak buldum, fakat şöyle bir problem vardı benim yatak iskeletim 200x140. Baza iskeletini sırtlandığım gibi (evet sırtlayıp götürdüm araç uzaktaydı. ) yakınlarda bir demirci buldum ve selamımı vererek kan ter içinde daldım içeriye. Demirci arkadaşa bazayı nerede nasıl ve ne amaçla kullanacağımı tane tane açıkladım, yandan açılır olması gerektiği gibi teknik detaylardan bahsettim. Hallederiz abi dedi, dediği gibi de halletti de ellerine sağlık. Yatağı bozdan ikiye böldü aralara uygun profiller kaynattı ve yatağı 200x140 hale getirdi. Sonrasında hidrolik sistemi yandan açılır olacak şekilde yeniden düzenleyip monte etti.



Bunlar olurken tabii bende boş durmadım, daha önce boyadığım ve hazırladığım dikmeleri otobüsün ana iskelet sistemine denk gelecek şekilde güzelce monte ettim. Montaj esnasında önce delikleri açtım ve deliklerin etrafına güzelce dyson sıktım. Sonrasında civataya içerde ve dışarıda kalacak kısımlarına conta taktım sonra contaların üstüne dyson sıktım sonrasında 2 adet titreşimde somunların gevşemesini engelleyen titreşim sönümleyici pul taktım. Sonrasında tekrar dyson sıktım. Sonrasında citaya iki adet somun geçirdim ve tekrar dyson sıktım. En sonra somunların üstüne ve dikmelerin etrafına tekrar dyson sıktım. (önümüzdeki hafta sonu su kaçak testini de yapacağım.) Kısaca tüm parçaların arasında ve montaj sonrasında parçaların etrafına dyson sıkıldı.




Ben bunlarla uğraşırken yatağımız tamamlandı, gittim yatağı aldım ve iskeletin üstüne güzelce yerleştirdim. (Yorgunluktan kaslarım titremeye başladı, fotoğraf o yüzden bulanık çıktı)
Bu hafta sonunu da böyle geçirdik. Umarım beklediğinize değmiştir. Herkese iyi haftalar dilerim.

 
Son düzenleme:

Baza çözümlemesi iyi olmuş

Aklınızda bulunsun, ben mobilya işi ile uğraşıyorum. Bu tarz ürünlere ihtiyacınız olduğunda bana da danışabilirsiniz. Aradığınız malzemeyi nasıl ve nerden temin edebileceğiniz konusunda elimden geldikçe yardımcı olabilirim.

Takipteyiz.
 

Takipleriniz ve destekleriniz için çok sağolun. Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez derler vallahi doğruymuş Açıkçası dolaplar ile ilgili birkaç kafama takılan şey var. Şimdi ben boydan boya kapağı üste açılır dolap yapmayı düşünüyorum arkasından kablo kanalıyla elektrik sistemi geçecek böylelikle istenilen zaman yeni hat çekmede veya olan hatta müdahale etmede problem olmayacak. Fakat hocam şöyle bir sıkıntı içerisindeyim. Camlardaki manzaramı kaybetmek istemediğimden dolapları olabildiğinde küçük yapmak istiyorum(Derin fakat dar olacak şekilde). Kapakların açık kalması için pistonlar mevcut ama o pistonların yerleştirilebilmesi için minimum dolap ölçüsü ne olmalı bir türlü bulamadım hiçbir yerde. Acaba bu konu hakkında bilginiz var mıdır ? Yada öyle yapmak yerine şunu şunu kullan şöyle yap diyebileceğiniz bir şey ?
Örnek dolap fotoğrafını ekledim, şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

 

Kapağı açacağınız alan dar olacağı için pistondan ziyade makaslı bir sistem kullanabilirsiniz.

Siz bana tavan ile pencere arasındaki boşluğun ölçüsünü verebilirseniz sizin için uygun olacak piston yada makasın hangisi olması konusunda yardımcı olabilirim.
 



Dar kapaklarda kullanabileceğiniz ve rahatlıkla temin edebileceğiniz bir kaç ürün var.

Dolap iç ölçüleriniz 7-10 cm aralığında olursa bu mekanizmayı kullanabilirsiniz.

Tamamen manueldir. Kapağı kaldırdığınızda tırnak yuvaya oturur ve kapak havada kalır.

İndirmek için kapağı biraz yukarı kaldırıp yine manuel olarak kapatabilirsiniz.



İkinci seçenek makaslı bir sistem.

Bu mekanizmayı iç yüksekliği 22cm olan dolaplarda kullanabilirsiniz.




3. olarakta 23 cm genişliğindeki dolaplarda bu pistonlu sistemi kullanabilirsiniz.
Ölçüleriniz buna yakınsa pistonlu sistem en sağlıklısı olacaktır.



Tadarik konusunda sıkıntı yaşarsanız ben tedarik eder size kargolayabilirim.

Bunun içinde her hangi bir ücret talebim olmaz.

Forumdaşımıza hediyemiz olur