Zeki Ağaçgözgü
Yeni Üye
Merhabalar.
Suzuki Jimny aksesuarları konulu internet alışveriş sitelerinde gezinirken resimdeki gergedan rozeti dikkatimi çekti.Yabancı kaynaklı sitelerdede karşıma çıktı.
Gergedan günümüzde neyi simgeliyor diye araştırma yaptığımda aşağıdaki bilgilere ulaştım.Sizlerle paylaşmak istedim.
Suzukinin orjinal tasarımı olan bir rozetmidir?
Suzuki Jimnye yakıştırılarak ticari amaçla yapılan bir rozetmidir?
Aksesuar piyasasına yeni girmiş bir rozetmidir?Jimnynin piyasaya çıktığı 1970 li yıllardan beri mevcutmudur?
Gergedan rozeti Suzuki Jimny sevenler arasında moda olarak kabul görerek araçlarda aksesuar olarak kullanılmaktamıdır?
Sizlerin bu konudaki değerli bilgilerinizi öğrenmek istiyorum.
Hepimize iyi seyirler.
25.01.2025
Suzuki Jimny aksesuarları konulu internet alışveriş sitelerinde gezinirken resimdeki gergedan rozeti dikkatimi çekti.Yabancı kaynaklı sitelerdede karşıma çıktı.
Gergedan günümüzde neyi simgeliyor diye araştırma yaptığımda aşağıdaki bilgilere ulaştım.Sizlerle paylaşmak istedim.
- "Modern dünyada gergedanın sembolizmi çok çeşitlidir.Modern toplumdaki gergedanlarla ilişkilendirilen ortak özellikler arasında güç, dayanıklılık, kararlılık ve hatta belirli bir antik çağ ve bilgelik yer alır."
- "Gergedan, modern kültür ve sanatta sıklıkla güç ve kararlılığın sembolü olarak kullanılır. Görüntüleri edebiyatta, sinemada, sanatta ve hatta video oyunlarında bulunabilir. Örneğin gergedan, imajının güç ve erişilemezlikle ilişkilendirildiği filmlerde ve çizgi filmlerde sıklıkla bir karakter olarak karşımıza çıkar."
- "Gergedan reklamcılıkta aynı zamanda güç ve güvenilirliğin sembolü olarak da kullanılır. İmajı, bu niteliklerle ilişkilendirilen mal ve hizmetleri tanıtmak için kullanılabilir. Örneğin otomobil, motosiklet, spor giyim ve güç ile güvenilirliğin önemli olduğu diğer ürünleri üreten firmaların amblem ve logolarında gergedan sıklıkla görülebilmektedir."
- "Böylece, modern dünyadaki gergedanın sembolizmi, onun güç, dayanıklılık ve kararlılık niteliklerini yansıtmakta ve bu da onu kültür ve reklamcılığın çeşitli alanlarında popüler ve tanınabilir bir sembol haline getirmektedir."
- "Eflatun renkli gergedan da 1970'lerde ABD'de eşcinsel sembollerden biri olarak ortaya çıkmıştır. Figürde, eylemci bir simge olarak kızdırılana dek sakin olan ancak, kızdırıldığında son derece vahşileşen bir gergedan kullanılmıştır. Renginin eflatun olması ise eşcinsel kimliği gösterir."
Suzukinin orjinal tasarımı olan bir rozetmidir?
Suzuki Jimnye yakıştırılarak ticari amaçla yapılan bir rozetmidir?
Aksesuar piyasasına yeni girmiş bir rozetmidir?Jimnynin piyasaya çıktığı 1970 li yıllardan beri mevcutmudur?
Gergedan rozeti Suzuki Jimny sevenler arasında moda olarak kabul görerek araçlarda aksesuar olarak kullanılmaktamıdır?
Sizlerin bu konudaki değerli bilgilerinizi öğrenmek istiyorum.
Hepimize iyi seyirler.
25.01.2025