Geocaching İlk kutu :(

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jargondeath Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,888

jargondeath

Kamp II
Mesajlar
473
Tepkime Puanı
0
Yer
ANKARA
Öncelikle Ulaş Ütsad ‘a ( Xtrmprgrmmr ) teşekkür etmek istiyorum. Geocaching macerasına beni de bir şekilde dahil ettiği için .

Konunu başlığını atalım: Geçici olumsuz sonuç.

Bu Hafta sonu 03.08.2008 tarihinde evden 17:25 itibariyle çok da spor olmayan elbiselerimle ayrıldım. Yanımda; aldığım hediyenin yerine bırakılmak üzere hediye, not defterine yazmak için bir kalem. Otobüsle 17:59 sularında Kızılay ‘a ulaştım. 18:12 sularında 2 adet 500 ml su alarak yola Atatürk Bulvarı üzerinden devam ettim. Yolculuğum 18:50 sularında seğmenler parkında son buldu. Fotoğraflara çok dikkatli bakmama ve incelememe rağmen yanımda birer kopyalarını bulundurmamam beni baya zorladı. Parktaki insanlara bu adam ne yapıyor dedirtmiştir. Çokta dikkat çekmeden sadece resimden aklımda kalan kısımda gezmeye başladım. Bir şeyler tersti aklımdaki fotoğrafla çoğu nokta uymasına karşın tezata düştüm. Tabi durumu eve gelip resim ‘e tekrar baktığımda anlayacaktım ama o an için durumu çözemedim. Dinlemek ve birazda analiz için tahminlerimin toplandığı noktaya yakın bi bankoya oturdum. Bir yandan tamam burası diyorum bir yandan da aklıma yatmıyor. Neyse biraz daha dolaşmaya ikinci bir havuz olup olmadığını araştırmak için yürümeye başladım. Güvenlik görevlisi arkadaşlarla da konuşma fırsatı buldum böyle bir kutudan haberi olup olmadıklarını sordum bilmediklerini daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirttiler. Yolun ortalarında ikinci havuzun olmadığını öğrenmiş oldum. Alternatif yolları düşünmeye başladım. Farklı girişleri vardı ve ben bu çözümler sırasında gecocaching ‘in 1 metre yakınında geçtim. Bunu da eve gelip fotoğrafa bakınca anladım. Ama şüphelendiğin yerlerden biri değildi. Bütün parkı gezip tamamladıktan sonra. Bu arada diğer ekibin ( Gezenadam.com ) hazırladığı cachingi yanlış yeri incelediğim ve fotoğraftaki büyük ipucunu atladığım için bulamadım onunda gene 1 metre önünden geçmişim farkında değilim. En azından haftaya gelip bulacağım için ( çok mu iddalı oldu. ) iyice bir araştırıp keşif yapmaya karar verdim. Sanıyorum haftaya bu sayfada hem resimli güzel haberlerimle gene buluşuruz . Bu yazıyı hem kendi eksiklerimi tespit etmek hem de bundan sonraki geocahing macerasına gönül vermek isteyen yada merakına düşen arkadaşlara bir nebze olsun karşılaşacakları konusunda fikir beyanında bulunmak amacı ile kaleme aldım. 19:56 sularında geri dönüşe geçmiştim. 20:30 sularında Kızılay ‘daydım. 21:10 sularındada evde olmuştum.

Tahmini süre : 4 saat  

Kendimce Eksikler :

1. Gps cihazı olsaydı daha farklı olurdu. Ama yaptığım keşif beni olmadan da bulunabileceği sonucuna ulaştırdı. En azından bu parkur için.
2. Geocaching in Ne kadar detaylı baksanız da map.google.com fotoğrafına ezberleseniz de bir adet çıktısı.
3. Kazmak için bir adet  ufak kürek ve taşıyacağınız çanta. İnsanlar farklı hareketler yaptığınız için ( Gps fotoğrafına baktığınız için izdüşümü yukardan. Havaya sizin için anlamlı çevredekiler için anlamsız bakışlar atıyorsunuz dikkat çekiyor tabiki :smiley: ) yeterince ilgi odağısınız.
4. Fotoğraf makinesi çep telefonu 640 X 480 den aşağı çözünürlükte çekiyorsa kesinlikle şart hem paylaşılması hem de netlik anlamında önemli bir konu.
5. Spor kıyafetler, ince beyaz pamuklu giysiler, spor ayakkabı ( ayağımdaki ayakkabılar rahattı ama genede spor yada treking ayakkabısı )

Sonuç: Güzel,  keyifli ve yem yeşil bir ortamda insanlarla iç içe sessizliğin ( Köpek havlamaları hariç çok fazla köpek gezdirmeye çıkan ferd ve aile vardı. ) hakim olduğu bir yer. Ağaç gölgelerinin serinlik sağladığı bir ortamda kısa soluklu bir macera ve heycan ( bumu diyeceksiniz heyecan bence ilk olması ve çevremdeki bakışlar nedeniyle ) için ailenizle de tamamlaya bileceğiniz.  Çocuklar parkta oynarken yada beraber bulunması keyifli bir geocaching parkuru.

Şimdilik bu kadar haftaya fotoğraflı ve güzel sonuçlarla görüşmek üzere .         
 

Etiketler
Ynt: Geocaching İlk kutu :(

Evet, çok eğlenceli geçmiş sanırım :smiley: :smiley:

Bulunamamasının kötü olması beklenirken, insanları böyle heveslendirme durumu da var tabi... Çok zevkli geçmiş, güzel bir anlatım olmuş. Sanki birlikte dolaşmışız gibi olmuş... Ayrıca bu hafta bulamasam da önümüzdeki hafta için bilgi toplayayım düşüncesi de sizin heveslendirilmenizin ne kadar doğru bir seçim olduğunu gösteriyor :smiley: Sonuçta doğa aktiviteleri ile ilgili hep aynı şeyleri söylüyorum; insanlar bu aktiviteleri arıyorlar, ama ismini bilmedikleri için bulamıyorlar. Birisini ismini söyleyince bağlantı kuruluyor sadece...

Ama dediğiniz gibi fotoğrafları bekliyoruz :smiley: Ne bilelim gittiğinizi, ya kafadan sallıyorsanız, güvenlik görevlileri, çocuklar falan ;D ;D ;D ;D (Saatler falan yazarak inandırıcı olmuyor öyle. Ben kanmam ;D ;D ;D ;D )

Birkaç not düşsem yanlış anlamazsınız umarım...
1. Nacizane tavsiyem, çevreye pek sormamanız. Gerçi ben de ilk kutu çabamda sormuştum ama zorunlu kalmadıkça insanlara açıklamak istemiyorum, zira kutunun riskini arttırır gibi geliyor bana. Gerçi tecrübeli büyüklerimiz yakında gelip bir yorumlarlar bu durumu...

2. Hiç düşünmemiştim ama hakikaten de sırtta bir spor çanta, "Naapıyo bu adam?" sorularını ve bakışlarını biraz azaltabilir ;D

3. Çıktı; mantıklı, evet...

4. Spor kıyafet daha iyi olabilirdi. Özellikle de kendinizi daha sportif ve herşeyi yapabilir hissetmeniz açısından anlamlı olacaktır :smiley: :smiley:

Bu arada güvenlikçi arkadaşlara olayı nasıl anlattığınızı çok merak ettim. Hem şüphe çekmemek, hem uzun uzun anlatmamak (Çünkü dinleyenin, internet, trekking, gps, hatta geocaching terimlerini bilmeme ihtilmali de pek yüksek. (İnternet, msnde kız ayarlamak dışında işe yarar mı ki? ;D ;D ;D ;D )), hem olayın güvenlik sorunu olmadığını anlatmak, hem sizden sonrakileri rahatlatmak, hem de güvenlikçinin sizden sonra gelip onu bulup çöpe atmasını engellemeniz gerekiyor... Ben şöyle anlatmıştım: Birisi çıkıyor, bir kutu bırakıyor, bana içinde birşey bırakmış durumda. Şimdi bana mail attı, ben gidip bulacağım, başkasına mail ile yerini söyleyeceğim, o gelecek. Bu arada birbirimizden önce gelip, içindekini almaya çalıştığımız bir grup insanız ;D ;D ;D (Yalan yok, hata yok, sadece biraz daha kısa ve basit ;D )

Siz nasıl anlattınız? Hepsini anlattınız mı? Ne kadarını anladıklarını düşünüyorsunuz? :smiley:

Neyse geçmiş olsun. Bakalım önümüzdeki haftaya kadar nasıl bekleyeceksiniz ;)

Selamlar...
 

Ynt: Geocaching İlk kutu :(

Yine de tebrik ederim, uğraşmış olmak bu işin yarısından biraz fazlası oluyor zaten :smiley: Umarım haftaya herşey yolunda gider...

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Bu arada güvenlikçi arkadaşlara olayı nasıl anlattığınızı çok merak ettim. Hem şüphe çekmemek, hem uzun uzun anlatmamak (Çünkü dinleyenin, internet, trekking, gps, hatta geocaching terimlerini bilmeme ihtilmali de pek yüksek. (İnternet, msnde kız ayarlamak dışında işe yarar mı ki? ;D ;D ;D ;D )), hem olayın güvenlik sorunu olmadığını anlatmak, hem sizden sonrakileri rahatlatmak, hem de güvenlikçinin sizden sonra gelip onu bulup çöpe atmasını engellemeniz gerekiyor... Ben şöyle anlatmıştım: Birisi çıkıyor, bir kutu bırakıyor, bana içinde birşey bırakmış durumda. Şimdi bana mail attı, ben gidip bulacağım, başkasına mail ile yerini söyleyeceğim, o gelecek. Bu arada birbirimizden önce gelip, içindekini almaya çalıştığımız bir grup insanız ;D ;D ;D (Yalan yok, hata yok, sadece biraz daha kısa ve basit ;D )

2004 senesinde Samsun Havza'da confluence (kesişme noktası) ararken köylülere aynen şöyle izah etmiştim "kardeşim haritacılık okuyor, onun projesini yapıyoruz" tabi bu projeyi neden onların köyünde yaptığımı bir türlü anlamamışlardı ama köy kahvesinde uzun soluklu bir muhabbetin ardından çok da sorun etmediler :smiley: Bu arada gömücü (hazine kazıcısı) zannedilerek jandarmaya şikayet edilebilirsiniz, aman dikkat :D
 

Ynt: Geocaching İlk kutu :(

Ulaş üstad parktaki güvenliklere danışman bir ipucu içindi. Bir an gerçekten çaresiz hissettim. bulmak istiyorum ama üstteki yazıyo çok yansıtmadımda biraz hırsta vardı. Olması gerektiğinide sanıyorum fazlası değil tabiki.

Ama internet bilgisi olan bilinçli kişilere benziyolardı sayfalardan (geocaching.com ve gezenadam.com ) bahsettim. Fakat ben bile hala o sayfada üye olmama rağmen seğmenler parkı haritasına senin vermiş olduğun linkten ulaşıyorum. ileri derecede ingilizce bildikerini sanmıyorum. sorumluluk bölgeleri olduğu için kesin karşılaşmışlardır birileriyle dedim ama karşılaşmadıklarını belirttiler. Ellerinden gelen yardımı verebileceklerini söylediler kazı yapabilirsin dedi yani . Şöyle bir hata oldu yukardada belirtmiştim tahminimden onlarada bahsettim şükürler olsunki tahminim yanlıştıda ulaşma şaşları zor. Bir heycandı onlar içinde ama sonradan bende kızdım kendime ama o an içi neden böyle bir şey yaptığımı bende bilmiyorum açıkcası.

Esas biriyle konuştum diğer görevli arkadaş geldi. bende merabalaştım. Diğerine şöyle aktardı durumu.

Abi burda gömülü 2000 YTL varmış. Arkadaş onu aramaya gelmiş dedi.

Diğeride hemen nereyi kazıyoruz dedi. :smiley:

Sonra durumu onada anlattım. Durumu anladılar gibi geldi bana. Şakaya vurdular zaten gülüştük. Birde geçim telaşı içinde sıcakta ünuformlar içinde zor. Aktif bir yer kalabalıkta vakit bulupda uğraşamazlar sanıyorum . Onlar için sadece pazar günü gelen bir ziyaretciydim. Başına güneş geçmiş. :smiley:

Fotoğraf makinam yok cep telefonundaki sadece var demek için konmuş teminde edemedim. Bu hafta sonu içinde emanet olarak temin edicem.
En azından akrabam olmıyan tanıklarım var. Güvenlik görevlileri :smiley:

Yazım konusunda baya özendim. Umarım okunaklı ve anlamlı olmuştur.
 

Ynt: Geocaching İlk kutu :(

İşte ben de bu hikayeyi bekliyordum. Zamanın oldukça tüm hikayeyi bekliyoruz :smiley: Laf, ağzından cımbızla alınıyor ;D ;D ;D

Danışma konusunda ben de sana katılıyorum. İlk kutu için Evka6'ya çıktığımda ben de senin yaptıklarının aynısını yaptım, aynısını düşündüm. Sadece bizden sonrakiler için bilenlerimiz tartışsın diye de yazdım, güvenlikçiye sorma meselesini...

Fotoğraf makinesi çok sorun değil, cep telefonu da olur, çok kaliteli olmaz ama sonuçta niyet önemli. Bir daha ki sefere cep telefonu falan resim de olsun. Ben beğeneceğimize eminim...

Yazı çok güzel olmuş. İlk yazın olduğu için doğal olarak biraz kısa. Ama kutuyu buldum yazının daha uzun, bulacağın 5.kutudaki yazının çok uzun olacağına eminim ;) ;) Lafı uzatacağız, başka yolu yok...

Neyse, ben derse çıkıyorum, sonra yine forumda burada veya biryerlerde konuşuruz ;)
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,501
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst