Ynt: Genç Bir Arkadaşımızı Akülü Tekerlekli Sandalyesine Kavuşturalım
Tüm mesaj sahibi arkadaşlara teşekkür ederim. Size kısaca bir açıklama yapma ihtiyacı hissediyorum.
Bu arkadaşımız emekli bir memur çocuğu. Çok da değer verdiğim, insan olarak da çok iyi, yaşam dolu bir arkadaşım. Bulunduğumuz ilçede "engelliler derneği" ile temasa geçmişler. O dernekten söylenen ise, "üye olursanız elimizden geleni yaparız" olmuş. Bu arkadaşımız ve ailesi, derneğin bu isteğini pek de samimi bulmamışlar. Zaten piyasada bu tip derneklerin büyük çoğunluğu, üyeleri değil, üyeleri göstererek bu vesile ile kazanç sağlama peşinde.
Nitekim bir kaç adet sandalye gelmiş ve bu arkadaşımıza vermemişler. Ben bunu daha yeni öğrendim.
Bu konuyu burada başlatırken arkadaşımızın haberi yoktu. Aklıma bir anda gelen bir fikirdi. Sonucundan az çok emin olsam da, tam emin olamadan kendisine haber veremedim. Bu akşam yukarıda yazılan mesajları okuyunca kendisi ile irtibata geçtim. Açıkçası acaba gururunu kırar mıyım diye düşünerek, 10 dakikada filan ancak açabildim konuyu. Gezilerimizin fotoğraflarını gördüğünden ve de üzerimde bazen gezenbilir tişörtünü gördüğünden dolayı bizden haberdar. Hatta bir gezimize getirmeyi teklif ettim, seve seve kabul etti. 4x4 gördü mü kıskanıyor
Sadece bir internet sitesi değil, bir dernek olduğumuzdan ve sosyal faaliyet projelerimizden bahsedip, kendisi ile ilgili planımızı kendisine anlattım. Çok sevindi.
Şimdi kendisine de aksettirdiğimize göre bizim elimizi çabuk tutup bu işi halletmemiz gerekiyor.
Benim planım şu ; bu sandalyeler internetten de araştırdım, 3000 liraya kadar sağlam, dayanıklı olanından alınabiliyor. İzmirde de var. İstanbulda da var. Bizim kafamızdaki hedef rakam 3500 lira olsun. Bu para bir hesapta toplanmaya başlasın. Hesaba yatıran her arkadaşımız, bilgi notu olarak bankaya "Akülü sandalye için-rumuz" şeklinde not düşsün. Ben aktif olan fakat hiç kullanmadığım bir hesabımı bu iş için açarım. İzmir'den bir arkadaşımızla birlikte hesabımdaki bu iş için biriken parayı sürekli olarak kontrol altında tutarız. Belirlediğimiz rakama ulaşınca para yatırma işlemini durdururuz. Geriye sandalyeyi almak kalır. İzmirde ben ve bu iş için gönüllü arkadaşlarla pazarlığımızı yapar, sandalyemizi alır teslim ederiz. Eğer istanbuldan da araştırma yapacak arkadaşlar olursa ve ordan daha uygun bulursak oradaki sandalyeyi alır, kargo sayesinde buraya ulaştırabilirler.
3500 liradan daha uygun bulursak, fazla parayı ne yapacağız?
Bu arkadaşımız boncuk ve benzeri eşyalardan, kolye, künye, küpe gibi malzemeler yaparak kendi masraflarını çıkaran bir arkadaşımız aynı zamanda. Yazın açtığı bir tezgahı var. artan para ile yine kendisine bu malzemelerin yapımında kullandığı malzemeleri alıp teslim edebiliriz. İzmir ekibinden arkadaşlarla hep beraber teslim etsek süper olur. Bu tamamen benim fikrim, önerisi olan varsa saygı duyar değerlendirebiliriz.
Ayrıca, her ihtimale karşı bankaya yatırılan miktarların dökümü alınıp, özel mesaj yolu ile yardımı dokunan herkese gönderilebilir. Ya da mail yolu ile hesap dökümanı tüm üyelere gönderilebilir. Zaten böyle bir durumda, o hesabın kontrolü benden başka bir ya da daha fazla arkadaşla beraber yapılır. Ya da sırf bu iş için başka bir hesap açalım geçici olsun.
Sonuçta amaca hizmet eden basit bir çözüm düşünelim derim ben.
Ne dersiniz?