Gedosk, Sülüklügöl Faaliyeti (Şubat 2007)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Toprak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,067

Toprak

Kamp I
Mesajlar
121
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul
Web
www.erkut.net
13 kişiyle yola çıktığımız Sülüklügöl faaliyeti için ilk durağımız Dokurcun kasabası oldu. Burada evlerin arasından geçen dere kenarında Venediki andıran bir ortamda köy kahvesinde kahvaltı yaptık.

100_0374-1.jpg


Yarım saatlik bu molanın ardından alabalık tesisine kadar buzlu yolda araçla ilerledik. Tesiste aracımızı ve Hasan ağabeyi bırakıp saat 10,00 da orman yolundan yürümeye başladık. O da fotoğraf çekmek için kısa parkurlarda dolaşacaktı. Ortam çok karlı olmasına rağmen yol daha önceden geçen traktörlerin izleriyle yürümeye elverişliydi. Fazla batmadan epey bir yol aldık. Yaklaşık 1,5 saat sonra traktör izleri sona erdi. Bu andan itibaren iz açarak yürüyüşe devam ettik. Artık doğa tamamen kara ve buza bürünmüş masalımsı bir hal almıştı.

1 saatte iz açarak yürüdükten sonra kar iyice derinleşmeye başladı. Parkurun son etabını neredeyse diz seviyesine gelen karda yoğun bir eforla iz açmak gerekiyordu. Bu noktada sağ dizimdeki zaman zaman ortaya cıkan sevimsiz ağrı kendini yavaş yavaş göstermeye başladı. 30 dakika kadar bu şekilde ilerleyerek saat 13,10 da tam kadro olarak Sülüklügöle vardık. Göl tamamen donmuş ve karlar altındaydı.

100_0391-1.jpg


Üst kesimdeki kulübede bir şeyler yiyerek ve fotoğraf çekerek 14,00 da dönüşe geçtik. Daha doğrusu arkadaşlar geçti. Dinlenmenin ve soğumanın etkisiyle sağ bacağım tahta gibi olmuştu. Bu nedenle batık kar kısmını ekibin en gerisinden yavaş yavaş geçmem gerekiyordu. Ben de öyle yaptım. Arkadaşlar gözden kaybolmuşlardı . Ormanın içinde kum gibi kaynayan hayvan ayak izlerinin arasında derin karda önceden açtığımız izlerde tek başıma ilerliyordum. Bir süre sonra 3 avcıya rastladım. Etrafta ayılar ve domuzlar dolaşıyor, nasıl böyle tek başına yürüyorsun, dikkatli ol şeklindeki tavsiyelerini alarak yoluma devam ettik. Bu yalnız yürüme yaklaşık 1 saat sürdü. Tuhaftır ki eksiden gurup halinde yürürken bile köşeyi döndüğümüzde ya karşımıza bir hayvan çıkarsa diye tedirgin olurken bu kez hem de tek başıma olmama rağmen böyle bir hisse kapılmıyordum. Sanırım kendimi masalımsı ortama kaptırmış ve Süpermenin Kripton gezegeninde zannediyordum. Yaklaşık 1 saat bu şekilde yürüdükten sonra arkadaşlar benim yokluğumu fark etmişlerdi ki Ali yol üzerinde beni bekliyordu. Derin kar da artık bitmişti ve Ali ile beraber iyi bir tempoda inişimize devam ettik. Yol üzerinde mangal yapan 15 kişilik bir yürüyüşçü gurubuna selam verdikten sonra önde giden arkadaşlarımızı yakalayıp hep birlikte saat 16,20 de aracımıza ulaştık.

Bu faaliyette göze çarpan en önemli unsurlar bence şunlardı;

Faaliyet öncesinde katılımcı arkadaşları parkurun yapısı konusunda daha fazla bilgilendirip maksimum önlem almalarını sağlamamız gerekir. Aslında sürekli kullandığımız bir metin var ama bunu her parkura ve iklim şartına göre güncellemeliyiz. Birçok arkadaşımız kar nedeniyle neredeyse beline kadar su çekti. Oysa tozluk olmasa bile naylon poşet veya çabuk kuruyan bir pantolonla fazla sıkıntı çekmeden yürünebilinirdi.

Gidiş ve dönüş saatlerimiz plana tam uydu. Kış şartlarında bu önemli bir husus.

Sülüklügöle giriş kısmında hiç ayak izi yoktu. Bu demektir ki bizden başka göle kadar giden olmamış. Bu nedenle katılımcı arkadaşlarımı kutlarım.

Alıntı; Özgür KONYA


photo_1.jpg


photo_2.jpg


photo_7.jpg


photo_16.jpg
 

Ynt: Gedosk, Sülüklügöl Faaliyeti (Şubat 2007)

Kışın ayrı bir güzel Sülüklügöl...Fotoğraflarda çok hoş...Teşekkürler hocam paylaşımınız için...
 

Ynt: Gedosk, Sülüklügöl Faaliyeti (Şubat 2007)

Merhaba ,
Tozlukları olmayan arkadaşlar için arabada bir rulo streç film bulundurun. Bu streç film ile botlarını diz altına kadar bir güzel mumyalayın.!
Ayağı çok sıkmadan ve ayak bileği esnekliğini örselemeden-engellemeden.!
Alın size günü birlik tozluk. Streçç filmi ayakkabı altından da geçirebilirsiniz rahat rahat. Eh artık 8 ay sonra denersiniz.
Tabii Temmuzda Ağrı ya da Kaçkar yapmayacaksanız :D

Selamlar,

Öz Murat,
 

Ynt: Gedosk, Sülüklügöl Faaliyeti (Şubat 2007)

tebrikler güzel faaliyet olmuş... mümkünse biraz daha fotoğraf isteriz :smiley:
 

Ynt: Gedosk, Sülüklügöl Faaliyeti (Şubat 2007)


Formun estetiğini bozmamak için fazla fotoğraf eklemedim ama isteyen olursa mail adresine onlarcasını gönderebilirim.


Sevgiler,
 



Ynt: Gedosk, Sülüklügöl Faaliyeti (Şubat 2007)

Tüm üyeler forumda daha çok fotoğraftan yanayız...Bunu her konuda, arkadaşlar sürekli dile getiriyorlar...Hocam size zahmet olmazsa isteyenlere maille göndermek yerine burada yayınlarsanız seviniriz...Tüm arkadaşlar görmüş olurlar böylece...
 



Ynt: Gedosk, Sülüklügöl Faaliyeti (Şubat 2007)

suluklu gol parkuru nerden baslıoo ve nasıl gideriz?bigi verebilirmisiniz?ozel arabam yok oraya nası giderim?
 




Ynt: Gedosk, Sülüklügöl Faaliyeti (Şubat 2007)

özel aracınız yok ise tur şirketlerinin düzenlediği turlardan birine katılmanız gerekiyor
özel aracı olanlar ise Akyazı üzerinden Dokurcun'a varsınlar, orada kime sorsalar gölün yolunu gösterirler, kuru sezonda binek araç ta çıkabiliyor, o sebeble şu anda çöplük haline gelmiş duyduğuma göre :( ıslak sezonda sadece arazi aracı çıkar, bol karda ise unimog :smiley:
Dokurcun'dan tepedeki köye kadar araçla çıkıp sonrasını yoldan yürümek te güzel bir seçenek
 

Ynt: Gedosk, Sülüklügöl Faaliyeti (Şubat 2007)

Deep' Alıntı:
özel aracınız yok ise tur şirketlerinin düzenlediği turlardan birine katılmanız gerekiyor
özel aracı olanlar ise Akyazı üzerinden Dokurcun'a varsınlar, orada kime sorsalar gölün yolunu gösterirler, kuru sezonda binek araç ta çıkabiliyor, o sebeble şu anda çöplük haline gelmiş duyduğuma göre :( ıslak sezonda sadece arazi aracı çıkar, bol karda ise unimog :smiley:
Dokurcun'dan tepedeki köye kadar araçla çıkıp sonrasını yoldan yürümek te güzel bir seçenek

Son olarak ben Eylül'de gittim. Göl ufacık kalmıştı. 300 senelik ağaçların gövdeleri görünmeye başlamıştı. Milli park görevlilerin kulübesi ise harabeye dönmüştü. Normalde oturur orada çay içerdik. Ama öyle çöp olacak kirlilik görmedim. Ama her yerde olduğu gibi maalesef daha önceden gelenler çöplerini bırakmışlar. O kadar güzelliğe geliyorsun ama çöpünü geri taşımıyorsun anlaşılır değil..
 

Ynt: Gedosk, Sülüklügöl Faaliyeti (Şubat 2007)

En son geçen yaz gittiğimde mangalcılar silahlarıyla havaya ateş ediyor arada alem yapıyorlardı.ormancılara söylediğimde sadece biz ilgileniriz deyip hiç bir şey yapmadılar.
magandaların sayılası az olsa belki mücadele edebilirdim ama karşılıklı gölün üç tarafından karşılıklı ateş ettiklerini düşününün ve o anda gölün kuzeyine çıkan arkadaşları geri çağırıp oradan ayrıldık .yaz sezonu avcılara dikkat yada magandalara .sadece şehir magandası yok ve ormanlık arazilerdeki bence en büyük tehlikelerden biri.
 

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Mesajlar
1,525,373
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst