Gece Çekimleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jargondeath Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,153

Etiketler
Ynt: Gece Çekimleri

Estergon Kalesini seviyorum,gelip geçen teleferikler farklı bir hava katıyor....Bayramhacı fotoğrafları da güzel,elinize sağlık....

Bu da benden,birbuçuk yıl olmuştur çekeli eski kompakt makinamla....

DSC04997.jpg

lizz' Alıntı:
Estergon Kalesini seviyorum,gelip geçen teleferikler farklı bir hava katıyor....Bayramhacı fotoğrafları da güzel,elinize sağlık....

Bu da benden,birbuçuk yıl olmuştur çekeli eski kompakt makinamla....
amator gozuyle baktigimda bence cok guzel fotograf paylastiginiz icin tesekkurler .. neresi bilemesemde ... ::smiley:

Off_Road' Alıntı:
amator gozuyle baktigimda bence cok guzel fotograf paylastiginiz icin tesekkurler .. neresi bilemesemde ... ::smiley:

Estergon Kalesi adında Ankara'nın Keçiören semtinde bulunan otantik tarzda yapılmış bir bina.Belki de aslının taklidi olabilir,tam bilgim yok.Giriş katında gümüşçüler gibi hediyelik eşya dükkanları var.Üstteki iki kat ise lokanta.Geniş seyirlik camları ile teleferiklerin geçiş yönüne oturulursa hoş bir ambians yakalanıyor bence.Nargile severler için nargilelerini de fokurdatabilecekleri bir ortamdı yanlış hatırlamıyorsam.Kırmızı et yemeklerini kolay beğenmem ve burasının et şişini seviyorum.Ayrıca yemek öncesi tulum peynir,teryağ sıcak bazlama gibi ikramların da damağınızda tadı kalacak :smiley: Fiatlar ise 3 aşağı beş yukarı diyelim...

parkinsonsniper' Alıntı:
Fatih Bey, fotoğraflarınızla ilgili birkaç kısa tavsiyede bulunmak isterim size, izninizle tabii...

- Güçlü ışık kaynaklarını kadraja almaktan kaçının, olmuyorsa bir şekilde perdeleme yoluna gidin (ağaç gövdesi vs gibi birşeyin arkasına denk getirin). Direkt objektife giren güçlü ışık fotoğrafın kontrastını düşürür, bazı fotoğraflarınızda çok göze çarpan bir sorun bu.
- Tripod sorununu zaten halletmişsiniz...
- Gece çekiminde mutlaka "M" modunu ve en düşük ISO değerini kullanın (belki zaten öyle yapıyorsunuz ama, bilemiyorum). Zaten uzun pozlamayla ısınan sensör, bir de yüksek ISO'yla boğuşmasın, yazık :smiley:
- Çektiğiniz fotoğraflarda, özellikle beyaza patlamalar varsa, pozlama süresini kısaltıp tekrar deneyin. Mesela son şelale fotoğrafınız güzel olabilecekken, patlamalar yüzünden heba olmuş, yazık...
- Son olarak...siyah beyazın gücünü keşfedin :smiley: fotoğrafınızda renklerin bir önemi yoksa, siyah beyaz her zaman göze daha hoş görünecektir.

:smiley: çalışmalarınızda başarılar dilerim...

Yorum ve eleştiriler için aksine çok teşekkür ederim. Çektiğim fotoğrafların seviyesini farkındayım amatörce paylaşımlar sadece halen emeklemekteyim. Tripodu yeni alınca denemeye çıktık bayada eledim aslında bunlarada kıyamadım. Sonra bakınca Kıysamda olurmuş aslında :smiley: Kompakta olsa M modu var onu kullanıyorum zaten. EXif bilgilerini göremediniz ama ISO En fazla 100 değerle çektim. Pozlamayı uzatmamım sebebi ise şelale fotoğraflarında suyun akıntısını yakalamaktı. Eleştriler ileri götürür. Değer görüp yorumladığınız için tekrar teşekkürler.

'' Fotoğrafçılık hakkında kısada olsa bir makale okumaktansa. Kötü fotoğraf çekmek daha kolaydır. '' Fotoğrafçılık konusunda üstadlardan birinin ama şimdi hatırlıyamadım. Söz bana ait değildir. Anlamlı geldi uyamasakda paylaşmak istedim. :smiley:

Görüşmek üzere. Işığınız istediğiniz gibi olsun.

EXIF bilgilerini gördüm ama sizi hiç tanımadığım için bütün doğru bildiklerimi yazdım ben. Siz zaten uyguladıklarınızı eleyin tabii ki :smiley: o üstad her kimse güzel laf etmiş. İyi fotoğraflara bakmak, bu konuda yazılar okumak insanın bilinçaltına birşeyler yerleştiriyor ve siz o zaman çektiğiniz fotoğrafa bakıp "ya bu olmamış" diyebiliyorsunuz.

Suyun hareketini yakalamak için uzun pozlama yapmışsınız, ama işte bu arada o sert ışık kaynakları devreye girip bazı yerlerde işi bozmuş. Benim size tavsiyem internetten bu tip uzun pozlama fotoğraflar bulup onları inceleyin, yani sadece baksanız da yeter...kadrajı nasıl ayarlamış, ışığı nasıl ayarlamış vs vs...bi süre sonra olaya istemeden farklı yaklaştığınızı göreceksiniz.

Tavsiyeleri olgunlukla karşıladığınız için teşekkür ederim...ben yazarken "bunları zaten biliyoruz..." gibi bir cevapla karşılaşmayı göze alarak yazmıştım :smiley:)

parkinsonsniper' Alıntı:
....
Tavsiyeleri olgunlukla karşıladığınız için teşekkür ederim...ben yazarken "bunları zaten biliyoruz..." gibi bir cevapla karşılaşmayı göze alarak yazmıştım :smiley:)

Bilmeyen birileri illaki vardır. :D

Şaçmalamaya, denemeye, öğrenmeye ve geliştirmeye devam. Arkası kötü gelicek gibi elemeler sürüyor. :smiley:

'' Parkinsonsniper '' üstadın tavsiyesiyle bir de siyah beyaz gece çekimi gelsin bakalım. İyi seyirler.

IMG_4771.jpg

Fatih Bey, öncelikle estağfurullah, benden çok daha üstadlar var. Ama fikrimi söyleyeyim, son resminizde altta biraz boşluk var. Siz kendiniz de bakın göreceksiniz. Orası fotoğrafa birşey katıyor mu? Bence katmıyor...orda yürüyen bir köpek, kedi, fil ve ayı olsaydı; o zaman o bölge önem kazanırdı :smiley:) ama şu anda gereksiz bir boşluk ve göz oraya kayıp boşa zahmet ediyor. Ayrıca bu tip bir kompozisyonda, doğrusal olması gereken çizgilerin doğrusal, yani düz olması önemli. Bir de hafif kontrast eksiği var. Resmi alt taraftaki boşluğu ikiye ayıran kaldırım taşlarının 6. 7. veya 5. gibi bi yerlerden keserseniz, bence, daha hoş olur, gözü daha az yorar. insanlar direkt olarak banklara odaklanırlar. Bir de o bölge resmin geri kalanından daha aydınlık olduğu için, iyice dikkat çekiyor şerefsiz :smiley:) :p Belki biraz daha uzun pozlanabilirdi resim. Biraz low key havası olmuş...ama bu da bir tercihtir tabii :smiley:

Bunun dışında, alt tarafı hariç tutarak, kadrajınız güzel. Siyah beyaz için seçiminiz güzel. Simetri mükemmel olmasa da başarılı. Sudaki yansımalar ne aşırı, ne çok az...yani rol çalmıyorlar, ama estetik bir katkıları var ve o karaltının "su" olduğunu anlatıyorlar. orta plandaki çitlerle bankların uyumu da benim hoşuma gitti kişisel olarak. Arkaplandaki tepelerin üstünden süzülen hafif ışık da (biraz daha fazla olabilirdi) onların siyah gökyüzünden kaybolmalarını engellemiş. O da sizin için bir şans...orada ışık olmayabilirdi.

Bence diğerlerinden sonra oldukça iyi bir adım bu :smiley: tebrik eder, sevgilerimi yollarım...

parkinsonsniper' Alıntı:
Fatih Bey, öncelikle estağfurullah, benden çok daha üstadlar var. Ama fikrimi söyleyeyim, son resminizde altta biraz boşluk var. Siz kendiniz de bakın göreceksiniz. Orası fotoğrafa birşey katıyor mu? Bence katmıyor...orda yürüyen bir köpek, kedi, fil ve ayı olsaydı; o zaman o bölge önem kazanırdı :smiley:) ama şu anda gereksiz bir boşluk ve göz oraya kayıp boşa zahmet ediyor. Ayrıca bu tip bir kompozisyonda, doğrusal olması gereken çizgilerin doğrusal, yani düz olması önemli. Bir de hafif kontrast eksiği var. Resmi alt taraftaki boşluğu ikiye ayıran kaldırım taşlarının 6. 7. veya 5. gibi bi yerlerden keserseniz, bence, daha hoş olur, gözü daha az yorar. insanlar direkt olarak banklara odaklanırlar. Bir de o bölge resmin geri kalanından daha aydınlık olduğu için, iyice dikkat çekiyor şerefsiz :smiley:) :p

IMG_4772.jpg

Aynı fotoğrafın renklisi ve gerekli düzeltmeler yapılmış hali. Üstdeki fotoğrafı sonradan değiştirirsem kötü örnek olma özelliğini kaybedicekti :smiley: bu yüzden renkli halinde gerekli düzeltmeleri yapıp fark görülsün istedim. parkinsonsniper üstad tekrar teşekkür ederim zaman ayırıp yorum eleştri ve tavsiyelerini paylaştığın için. Işığınız istediğiniz gibi olsun. Bu arada benim kompak fotoğraf makinesinin ne yazıkki en uzun pozlaması 15 Sn :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,582
Kaydolan Son Üyemiz
kmavi

SON KONULAR

Geri