turgut koç
Kamp II
Ynt: Gece Çekimleri
ellerinize gözünüze sağlık güzel kareler
ellerinize gözünüze sağlık güzel kareler
amator gozuyle baktigimda bence cok guzel fotograf paylastiginiz icin tesekkurler .. neresi bilemesemde ... :lizz' Alıntı:Estergon Kalesini seviyorum,gelip geçen teleferikler farklı bir hava katıyor....Bayramhacı fotoğrafları da güzel,elinize sağlık....
Bu da benden,birbuçuk yıl olmuştur çekeli eski kompakt makinamla....
Off_Road' Alıntı:amator gozuyle baktigimda bence cok guzel fotograf paylastiginiz icin tesekkurler .. neresi bilemesemde ... :
parkinsonsniper' Alıntı:Fatih Bey, fotoğraflarınızla ilgili birkaç kısa tavsiyede bulunmak isterim size, izninizle tabii...
- Güçlü ışık kaynaklarını kadraja almaktan kaçının, olmuyorsa bir şekilde perdeleme yoluna gidin (ağaç gövdesi vs gibi birşeyin arkasına denk getirin). Direkt objektife giren güçlü ışık fotoğrafın kontrastını düşürür, bazı fotoğraflarınızda çok göze çarpan bir sorun bu.
- Tripod sorununu zaten halletmişsiniz...
- Gece çekiminde mutlaka "M" modunu ve en düşük ISO değerini kullanın (belki zaten öyle yapıyorsunuz ama, bilemiyorum). Zaten uzun pozlamayla ısınan sensör, bir de yüksek ISO'yla boğuşmasın, yazık
- Çektiğiniz fotoğraflarda, özellikle beyaza patlamalar varsa, pozlama süresini kısaltıp tekrar deneyin. Mesela son şelale fotoğrafınız güzel olabilecekken, patlamalar yüzünden heba olmuş, yazık...
- Son olarak...siyah beyazın gücünü keşfedin fotoğrafınızda renklerin bir önemi yoksa, siyah beyaz her zaman göze daha hoş görünecektir.
çalışmalarınızda başarılar dilerim...
parkinsonsniper' Alıntı:....
Tavsiyeleri olgunlukla karşıladığınız için teşekkür ederim...ben yazarken "bunları zaten biliyoruz..." gibi bir cevapla karşılaşmayı göze alarak yazmıştım )
parkinsonsniper' Alıntı:Fatih Bey, öncelikle estağfurullah, benden çok daha üstadlar var. Ama fikrimi söyleyeyim, son resminizde altta biraz boşluk var. Siz kendiniz de bakın göreceksiniz. Orası fotoğrafa birşey katıyor mu? Bence katmıyor...orda yürüyen bir köpek, kedi, fil ve ayı olsaydı; o zaman o bölge önem kazanırdı ) ama şu anda gereksiz bir boşluk ve göz oraya kayıp boşa zahmet ediyor. Ayrıca bu tip bir kompozisyonda, doğrusal olması gereken çizgilerin doğrusal, yani düz olması önemli. Bir de hafif kontrast eksiği var. Resmi alt taraftaki boşluğu ikiye ayıran kaldırım taşlarının 6. 7. veya 5. gibi bi yerlerden keserseniz, bence, daha hoş olur, gözü daha az yorar. insanlar direkt olarak banklara odaklanırlar. Bir de o bölge resmin geri kalanından daha aydınlık olduğu için, iyice dikkat çekiyor şerefsiz )