Ynt: Gear Pods
daha önce incelemiştim yaratıcı bir ürün, havalı, şöyle elinde tuttumu keyif alacağın bir ürün ancak hem pahalı hem de getirtmek için emek harcamak lazım.
deneyimlerimden sonra bende söyle bir düşünce oluştu ki survival ve bushcraft aktivitelerde bu tarz hazır setleri kullanmamak gerekiyor. çünkü her aktivitenin ve herkesin ihtiyacı olan ekipman farklı olabilir. yani karda yanınızda taşınması gerekenle , deniz aktivitelerinde taşınması gereken yada yaz günü sıcakta taşınması gerekenler değişiyor.
bir diğer noktada bu tarz ürünlerde parayı ürünlerin bir arada olmasına veriyorsunuz. yani ürünlerin birebir kalitesi tatmin edici olmayabiliyor.
sözün özü ben hazır survival setlerdense ihtiyacınız olan malzemelerin en kalitelerini tek tek alarak kendi setiniz oluşturmanız.
bunları taşıma kapasitenize göre istediğiniz çeşitlilikte oluşturabilirsiniz. ihtiyacınız olan uygun büyüklükte ve tercihen su geçirmeyecek kutular bulmanız
aşağıdaki resimde setlerimden 3 farkli tip görebilirsiniz. büyük olanda ilk yardım çantasından, acil durum battaniyesine, pusulaya, bıçağa, çelik tele, olta setine kadar denizde, karda kıyamette kendimi idame ettirecek herşey mevcutken,
orta boyda bıçak, fener, temel ilaçlar ve malzemeler var.
dolayısıyla benim görüşüm zaman içinde ihtiyacınıza göre kendi setinizi oluşturmanız.
sevgiler
Murat
@bushcraftturk