Gc4.7 Lpg Yaninda Benzin Sarfiyati

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KARTAL.081 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,153

KARTAL.081

Yeni Üye
değerli arkadaşlar gönlümde yatan aslan GC 4.7 overland bu makine LPG ile beraber ne kadar benzin harcar yorum ve tecrübelerinizi bekliyorum teşekkürler

Etiketler
eğer 35 36 derecede devreye girecek şekilde ayarlıysa, LPG sistemi, kışın iki haftada 50 tl, yazın ayda 50 tl kadar benzin harcarlar.

sayın hocam. aldanıyor olabilirim ama, bu aracı ben zamanında 4.7 bakarken incelemiştim herhalde. bu araç laredo. overland değil. zaten klima kontrol paneli de analog modelden. araç mil gösteriyor ilanlara km yazıyorlar. fotolara dikkat ederseniz MPH km sayacında. gidip baktığımda bu ne iş demiştim ben bilmem kem küm etmişlerdi. yinede gidip bakmadan aynı araçmı bilmek mümkün değil. bu dediğim 3 4 sene önceydi. 178 bm mil deki araç 288 bin km yapar dikkat. uyanık satıcı bunlar, biz salağız ya.

bu aracların makınesını hor kullanmazsan 250bın mıl gıdıyor 500bın km cıvarlarında
ve sakın tup taktırma forumu gez takanlar ne kadar pısman olduklarını nasıl gaz kestıklerını anlatıyorlar
hocam sen sunu becerebılırsen aracına tup taktırabılırsın demektır
kosuya cıkacaksın ama burnunun tek delıgı kapalı ne kadar performans alırsan bu araclarda tupludede onu alırsın bu aracların emme manıfoltları cok buyuk oldugu ıcın gaz yeterınce verım saglamıyor enjektorlerıde sorun cıkartır enjektorlerı benzını uflerken sen bunun yerıne gaz verıyorsun havayı ufluyor gıbı dusun ve duzgun atamıor bloga bırde gazlı kullanırsan ornegın km de 80krs yersın benzınde ıse 93krs yersın ve tuplude olursa aracın kas yapayım derken goz cıkartacaksın
nelermı olacak
1 tup takarsan sımıt tıpı kalmadı artık mecburen boyle bır araca 100-120lt lık taktıracaksın bagaja anca bır bavul koyarsın
2 su ve camurlu arazı gecıslerınde benzınde gecerken ısı farkının bırden dusmesınden dolayı arac ıstemeden tupe gecıs sglaycak ve stop edecek senı yolda bırakacak ozellıklede su gecıslerınde olacak bu ve suruklenırsın allah muhafaza
3 aracında bır pımı cekılmıs el bombası tası daha ıyı bagajı acık arac ıcınde oldugu ıcın bır gaz kacagında sıgara ıcersen gumlersın
4 motoru cok kısa surede elıne alırsınkı dogan sahın gıbı ucuza toplatamazsın bu aracları olu usta senden rektıfıye parası 12bın tl ıster yakıttan tasarruf edeyım derken yanarsın
5 emme manıfoltuna delıkler acılacak gaz baglantıları ıcın ıkı gun sonra vaz gectım dersen emme manıfoltunun yenısını alman lazım ederıde 4500tl cıvarlarında
6 bu araclar yuksek cc olduklarından cok cabuk ısınırlar ve standart gaz baglantı hortumları kaucuktur ısıdan genlesırler ve cabuk yırtılırlar sonra arac sıcaklıgından yanarlar koca araban yanmıs olur ancak bunun yerıne celık hortum rkoarları ve muhafazalı sıstemlerden kullanacaksın aracın 6sılındırlı oldugu ıcınde bu parcalara x 6 olarak alacaksın en dandıgının fıyatı 120 dolar x 6
hala ucuza yakıt tasarrufu yapacam dıyormusun?
o zaman gıt suzukı jımmy 1.3 al yada jeep olayını unut

walla yınede alma derım sen bılırsın ama yaglamalı sıstemler ama sadec kendısını yaglıyorlar makıneye bır faydası yok

Ben çok uzun süredir, çok çeşitli arazi araçlarında LPG kullanıyorum. Doğru yapılmış bir sistemle hiçbir problem yaşamazsınız. BRC ve Lovato sistemleri problemsiz. Tavsiye ederim.

motorda olusan mıcro catlakları saymazsak bende tavsıye ederım motor tamır ustalarıda tavsıye edıyorlar kı sureklı ıs cıksın dıye :smiley:

bu durumu şahsen yaşadınızmı? hangi araçta kaç km sonra? en önemlisi hangi tür kullanımdan sonra. ben normal kullanımda 5 farklı büyük motorlu arazi aracında senelerde ve km ler boyunca hiçbir problem yaşamadan kullandım. LPG kaynaklı yaşanabilecek en genel sorun, kalitesiz yada dayanıksız imal edilmiş valflerin erimesidir sebebi de fakir karışımdır. aşırı ısınan bir motoru en sonunda kırılması çatlaması normaldir.

walla kardesım turkıyede ısını dogru durust yapan kaldımıkı artık celık yakıt bıdonu dıye satın aldıgın urunu bursa yapımı dandık ekmek bıcagı ıle tek hamlede delebılıyorsun adamlar ınternetten ındırdıklerı butun norm cetvellerınıde urunun ustune yapıstırmıslar tse ıso 9000 vs vs ama ac tseye sor boyle bır marka yok der onun ıcın ben turkıyedekı ne ustalara guvenırım nede mal satanlara ustaya goturursun brc ta kdıye usta takar 2ncı el bırsey sonra ugras dur ben porsche sı olan usta gordum araclardan gordugu herseyı calanını bıle cakmak bıle calıyor onun ıcın senın normal dedıgın motor catlaklarını ben yasamamak adına boyle guclu bır makıneye degıl gaz taktırmak dızele bıle cevırmem adamlar neden yapmamıslar bır akıllı bızmıyız? valla boyle bır makıneye bınıyorsan ekonomı yapacam demıyeceksın dıyeceksen suzukı jımmy 1.3 al ınan ona bıle tup taktıranı gordum daha ne dyım arkadas sormus tup taktırayımmı dıye ben olsam taktırmam ama sen taktırırsın herkezın yorumu kendıne bırde soyle bırsey var ınsanlarımız hıc arastırmıyor tup taktırırsan kaca taktıracaklar su ıcınde 3bın tl ona verecegın parayı benzıne ver daha saglıklı olur sankı bedavaya takıyorlarda bız ıstemedık

katılıyorum. mesela 4.7 varken ne kadar süre binerim diye düşündüm ve gerçekten de 1.5 sene sonra satıp daha modern bir araç aldık. 20 bin km kadar kullandık LPG li değildi. Km si çok düşüktü emsallerine göre. Değerinden forumdan bir kullanıcıya satıldı. LPG takılmış olsaydı 4 bin tl lik prins tüp masrafı cepten çıkmış olacaktı.

4000 TL değil, 5000 TL çıkardı,çıktı :smiley: Şimdi işinin ehline taktırsak Prins VSI sistemi yaklaşık 6000 TL!

Bu arada Sn.KLL,konu dışı ama; akü değişimi düşünüyorum, 12V 72 Amper olarak Varta düşünüyorum, uygun mudur?

"Daima savaşacak kadar genç, ölecek kadar yaşlıyız."

4000 TL değil, 5000 TL çıkardı,çıktı :smiley: Şimdi işinin ehline taktırsak Prins VSI sistemi yaklaşık 6000 TL!

Bu arada Sn.KLL,konu dışı ama; akü değişimi düşünüyorum, 12V 72 Amper olarak Varta düşünüyorum, uygun mudur?

"Daima savaşacak kadar genç, ölecek kadar yaşlıyız."

ben WK ve KJ ye yerli malı yurdumun malı Yiğit akü aldım. Tavsiye ederim hiçbir sorun yok ve yerli olduğu için de değişim vs çok daha kolay. Tavsiye ederim. Eskiden Mutlu akü alırdım kalitesi düştüğü için artık almıyorum. Alacağınız yer de Şaşmaz da Akücü Sükrü Usta. Esnaftır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri