Gaz tepkisi pedal altı chip bilgisi olan varmı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pacha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,578

pacha

Mitsubishi L200
Yer
İstanbul - Acıbadem

Etiketler
Ynt: Gaz tepkisi pedal altı chip bilgisi olan varmı

pacha' Alıntı:
Malum bu aracın ilk kalkışı annanemin koltuktan kalkmasıyla hemen hemen aynı :D
Yakıt artışı olmadan hem gücü hem yakıtı arttırmayan bir ürüne ihtiyacım var.Sitede farklı farklı ürünler hakkında bilgi edindim fakat hala tam tatmin olamadım...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-l200-gaz-tepkisi-sprint-booster-pedal-alti-chip-uygulamasi-59734847/detay
bu ilandaki ürün hakkında görüşleri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim...

aslında bu araclar o kadarda hantal değil ama fazla güç güzeldir bu sistemi daha önce kullanmadım ama yakıt dağıtıcısına bağlanan chip kullandım güç artışı sağlıyor ama uzun süreli kullanımlarda puroplemler oluyor (duman,gaza yüklendiğinizde kısa süreli kesinti,arıza ışığını yakma ) ben söktüm bunun yerine aracın beyin yazılımını değiştiriyorlar %20 civarında güç artışı oluyor kullanan arkadaşlar çok memnun .

Ynt: Gaz Tepkisi Pedal Altı Chip Bilgisi Olan Varmı

sprint booster denilen aygıt gaz pedalı telli değil de elektronik olan araçlar da pedal açısını bildiren sinyallerin daha hızlı motor beynine iletilmesi mantığıylaşalışan bir cihazdır. mesela birçok yeni nesil araçta ayağınızla olabildiğiniz kadar hızlı olacak şekilde gaz pedalını dibine kadar basıp çektiğinizde motor devri küçük bir dalgalanma yapacak fakat redline a yaklaşmayacaktır. fakat sprint booster bu tam gaz sinyalini orjinalden daha hızlı ileteceği için aynı ayak hızında motor daha çok devirlenecek daha hızlı gaz yiyecektir....

Bazı yeni nesil araçların (vw grubu gibi) debriyaj pedalında switch vardır. ayak debriyaja basılı iken (kalkış yapılacak olduğundan) araç daha hızlı gaz yer. fakat debriyaj basılı değil iken daha sakin gaz tepkisi verir. bu da aracı boşta iken fazla devirlenmesini önlemek için dir.
SERT MİZAÇLI-- AGRESİF TARZ DA ARAÇ KULLANANLAR İÇİN SPRİNT BOOSTER FAYDA EDER GAZA BASTIKTAN 1-2 SANİYE SONRA BİLHASSA COMMONRAİL ARAÇLAR DA GEÇ GELEN MOTOR GÜCÜ GECİKMESİNİ KISALTIR...

BU ARADA SPRİNT BOOSTER SATICISI DEĞİLİM KULLANICISIYIM SADECE.....

big_1188649279gu.jpg

Ynt: Gaz Tepkisi Pedal Altı Chip Bilgisi Olan Varmı

konuyu geç gördüm

gaz pedalı pozisyon sensörü gaz pedalına uygulanan basınca göre ecu ya enjektörlerin açık kalma ve ne kadar açık kalma gerekliliği sinyalini gönderir
bu sensörün enjektörleri açık bırakma süresini ve zamanlamayı ecu tanıtmak yani programlamak o kadar kolay bir iş değildir fabrika çıkışı gaz pedalı pozisyonuna göre enjektörlerin açık kalma zaman aralıkları hesaplanmış ecu ya tanıtılmış ve koordineli bir çalışma sağlanmıştır bu ayarlarla bilmeyen birinin oynaması yada sensör arızası varsa problemin ezbere başka yerde aranması sıkıntı çıkartır, yazılım ve ralliartla güç kaybı belirli oranda telafi edilir
araçta ralliart varsa durum değişir chip varsa durum değişir ( program ve ayar olarak ) sprint booster hakkında denemeden bilmeden deneyenlerle bilenlerle konuşmadan yorum yapamam

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR