Gaz Dağıtım Vanası Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,426
Ynt: Gaz Dağıtım Vanası Seçimi

Aslında daha çok biliyormuş havasına girip de malzemenin onemini öne çıkartıp , işi zorlaştırmak gibi bir amaç güdmemiştıi. Bahsetmiş oldugum çok eskilere dayanan yaşamış oldugum bir tecrubenın kalıntılarıydı. sistem de oldukca basit . Bu malzeme de fren sistemlerı ıle ugraşan yardımcı esnaflar tarafından karsılanıyor . maden olarak celık galvaniz kaplama , ucuz da sayılabilir . İsterseniz ekleme uçlarını paftalatıp kendiniz silindırık bir tahyanın uzerıne boru kalınlıgında açtıgınız yiv (oluk) içerisinde istediginiz yere yonlendırebilirsiniz . (5 cm yarı çapa kadar başarili oldum. ) Dış tabana da küçük bir lastık arasında köprüleyerek vidalayabilirsiniz. (daha sıra gelmedi ama ben öyle yapacağım. Tabi ki isterseniz sanayi sitelerinde bu işleri yaptırabiliyorsunuz. Bunun yanında otogaz sistemleri ıle ilgili firmaların daha güvenlı olabilecegine inanıyorum . En azından gaz kaçak kontrolunu de yaptırmış olunur.
Selamlar.

Etiketler

Bu işinizi gorur mu?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-karavan-karavnalara-teknelere-3-lu-gaz-dagicisi-60710755/detay/

mehmet_mtrs' Alıntı:
Aslında daha çok biliyormuş havasına girip de malzemenin onemini öne çıkartıp , işi zorlaştırmak gibi bir amaç güdmemiştıi. Bahsetmiş oldugum çok eskilere dayanan yaşamış oldugum bir tecrubenın kalıntılarıydı. sistem de oldukca basit . Bu malzeme de fren sistemlerı ıle ugraşan yardımcı esnaflar tarafından karsılanıyor . maden olarak celık galvaniz kaplama , ucuz da sayılabilir . İsterseniz ekleme uçlarını paftalatıp kendiniz silindırık bir tahyanın uzerıne boru kalınlıgında açtıgınız yiv (oluk) içerisinde istediginiz yere yonlendırebilirsiniz . (5 cm yarı çapa kadar başarili oldum. ) Dış tabana da küçük bir lastık arasında köprüleyerek vidalayabilirsiniz. (daha sıra gelmedi ama ben öyle yapacağım. Tabi ki isterseniz sanayi sitelerinde bu işleri yaptırabiliyorsunuz. Bunun yanında otogaz sistemleri ıle ilgili firmaların daha güvenlı olabilecegine inanıyorum . En azından gaz kaçak kontrolunu de yaptırmış olunur.
Selamlar.

insel' Alıntı:
Bu işinizi gorur mu?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-karavan-karavnalara-teknelere-3-lu-gaz-dagicisi-60710755/detay/

Mehmet Bey ve İnsel Hocam, ilginiz için sağolun; her deneyim ve bilgi, bizler için değerlidir. İnsel hocam, benim ısmarladığım da bu türden birşey zaten; benzer/yakın ederde, bu durumda yenisi daha uygun.

Bugün, sanayide (Akhisar) LPG dönüşümü yapan genç bir ustaya yönlendirdiler beni; "bakır boruları (8-10 mm) kullanıyoruz" dedi. Ne yapacağımı sordu; söyleyince ilgisini çekti ve "öyle ya da böyle senin sorununu çözeriz, meraklanma abi" dedi. "Benim esas konum değil ama deneyimini aktaran ve bilgi verip yönlendirecek olanı da dinlerim" diye ekledi. ;D

Cavid Sezen

berkcantp' Alıntı:
Hocam, öyle diyen ustayla iş yaparsın

Yoksa burnundan kıl aldırmayan, ben bilirim havasında olanlarla yapılmaz.

İşini iyi bilse de burnundan kıl aldırmasa can kurban ama çoğu, "hem kel, hem fodul"!... ???

gezmen' Alıntı:
"Benim esas konum değil ama deneyimini aktaran ve bilgi verip yönlendirecek olanı da dinlerim" diye ekledi. ;D

Benzeri bir yaklaşımı, aynı zamanda Eberspacher'in Akhisar yetkili satıcısı da olan bir elektrikçi de göstermişti. Oğuz Bey (teos) yeni motorkaravanıyla uğradığında, kendisiyle önce bu elektrikçide buluşmuştuk. "Nereden buldunuz bu elektrikçiyi, rastlantı mı yoksa tanıyor musunuz?" diye sorduğumda, "Susurluk'ta (Balıkesir) salık verdiler" diye yanıtlamıştı. İşte böyle; işini düzgün yapanları, başka illerde de tanıyor ve salık veriyorlar... ;) :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
İşini iyi bilse de burnundan kıl aldırmasa can kurban ama çoğu, "hem kel, hem fodul"!... ???

Benzeri bir yaklaşımı, aynı zamanda Eberspacher'in Akhisar yetkili satıcısı da olan bir elektrikçi de göstermişti. Oğuz Bey (teos) yeni motorkaravanıyla uğradığında, kendisiyle önce bu elektrikçide buluşmuştuk. "Nereden buldunuz bu elektrikçiyi, rastlantı mı yoksa tanıyor musunuz?" diye sorduğumda, "Susurluk'ta (Balıkesir) salık verdiler" diye yanıtlamıştı. İşte böyle; işini düzgün yapanları, başka illerde de tanıyor ve salık veriyorlar... ;) :smiley:

Cavid Sezen

Cavid hocam o sebeple kendi işimizi kendimiz çözmeye çalışıyoruz daha dün terziye küçük bir parça diktirmeye gittim kameranın objektifine ışık sızmaması için extra bir parasoley tasarladım,terzi cizdiğim kumaşı dikti ama bir kenarında çaplık vardı,hocam şu uçtan diğer uca 1cm fark var bu uçtan 1cm den gir diğer uca doğru sıfırda sonlandır dedim adam 1cm den başladı diğer uçta yine 1cm den çıktı :mad: bende yeter usta kafi deyip dönüşte 1 iyne ve bir iplik alıp iş yerine döndüm ;)

anibal_anibal' Alıntı:
Cavid bey,gaz dağıtım vananız deldimi son durum nedir? ???

Geldi gelmesine de korumasının içinde duruyor!.. :-[

Cavid Sezen

Vana 001.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR