Garmin Topo Türkiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cunkurd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,933

Etiketler
Ynt: Garmin Topo Türkiye

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
maps.google.com 'un arazi sekmesindeki topografik harita çok güzel ama bu datayı jpeg olarak kaydedemiyoruz herhalde araç tipi navigasyonlarımıza. (Umarım yanılıyorumdur..)

Selamlar,
maalesef yanilmiyorsunuz.. Zira, haritalar "resim/goruntu" olarak hazirlanmadigi icin (bilgisayar verisi halinde) ancak ozel programlar ile okunabiliyor..
iyi gunler dilerim, reha

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Topografik Türkiye Haritası .img olarak kaç MB büyüklüğünde?
Birde bu haritada Türkiyenin doğusu varmı? (Trabzon-Rize-Artvin v.s.)

Selamlar,
haritati GPS'ime yuklemedigimde bakmamisim buyuklugune.. Ama sizin icin onemli ise yukleyip bakarim.. Bu arada Topo haritasin da tum turkiye mevcut.. iyi gunler dilerim, reha

Reha bey,
Şimdi bizim kullandığımız bu .img uzantılı haritaları kendi bilgisayarımızda açıpta işleyebilsek, yani örneğin Navcity Türkiye haritasında bizim köyün yolunu böyle eğip büküp virajı virajına gerçek haline getirebilmek için, ya da diğer köylerin ve yaylaların yollarını da aynı şekilde gerçek şeklinde çizebilmek için bir program var mı?
Yani bizim bu .img uzantılı haritaların üzerinde işlem yapabileceğimiz bir program var mı? Kendi haritamızı kendimiz yapsak?

Selamlar,
evet, bunun yapılabildigini biliyorum ama bu is icin sanirim ciddi harita bilgisi ve bu uygulamaları iyi bilmek gerekiyor.. maalesef bu konu beni aştı.. Ama belki grupta bilen arkadaşımız vardır.. iyi günler dilerim, reha

IMG2MS denilen bu program, .img uzantılı ne varsa; mapsource programının açabileceği şekle getiriyor.
Link: http://www-user.tu-chemnitz.de/~moth/redirectenglish.html
Buradan da Free Version olanı yüklerseniz daha iyi olur bence.

the venturer' Alıntı:
IMG2MS denilen bu program, .img uzantılı ne varsa; mapsource programının açabileceği şekle getiriyor.
Link: http://www-user.tu-chemnitz.de/~moth/redirectenglish.html
Buradan da Free Version olanı yüklerseniz daha iyi olur bence.

ne yaptıysam navcity türkiyeyi açamadım ... programın kullanımını biraz açabilirmisiniz acaba...

sinekahve' Alıntı:
navcity haritasini mapsourcede kullanamadim :.. ustteki programla navcity haritasini kiramadim
Üstteki program Navcity haritasını kırmak için değil. Sanırım biraz acemilik var.Ben kırmayı denemedim. Gittim para verdim satın aldım.Size burada kim yardımcı olur bilemem doğrusu ama para verip alın bence.Güncelleme yapabiliyorsunuz.Harita sürekli değişiyor.

Venturer selamlar,
Tuncay beyin kast ettigi şey (Tuncay bey yanılıyor ise düzeltin lütfen) navcity haritasındaki "hataları" düzeltmek idi.. Dolayısı ile "maalesef" haritayı satınalsak da, almasak da düzeltmek gerekiyor..

Aslında, benim de benzer derdim var.. Benim ihtiyacım "düzeltme" değil de, gezdiğim "orman yollarını" navcity haritasına ekleyebilmek...

Tuncay bey,
bahsedilen program genelde haritalara edit etmenize izin veriyordur sanırım.. Ornegin Garmin Topo haritası edit edilebiliyor.. Ama Navcity haritası "şifreli" olduğu için "edit edilemiyor"..

iyi gunler dilerim, reha

reha' Alıntı:
Venturer selamlar,
Tuncay beyin kast ettigi şey (Tuncay bey yanılıyor ise düzeltin lütfen) navcity haritasındaki "hataları" düzeltmek idi.. Dolayısı ile "maalesef" haritayı satınalsak da, almasak da düzeltmek gerekiyor..

Aslında, benim de benzer derdim var.. Benim ihtiyacım "düzeltme" değil de, gezdiğim "orman yollarını" navcity haritasına ekleyebilmek...

Tuncay bey,
bahsedilen program genelde haritalara edit etmenize izin veriyordur sanırım.. Ornegin Garmin Topo haritası edit edilebiliyor.. Ama Navcity haritası "şifreli" olduğu için "edit edilemiyor"..

iyi gunler dilerim, reha
Günaydın Reha Bey.Olay şimdi anlaşıldı.Haritayı düzeltmenin tek yolu, ilgilerle irtibata geçmek. Ben birkaç kere mail attım. Hemen ilgilendiler.
Buraya bir bakın isterseniz.Navcity yetkilileri ile direkt irtibata geçebiliyorsunuz.
http://forum.donanimhaber.com/m_28927513/tm.htm

Selamlar,
bilmiyordum boyle bir yerde tartisildigin/degerlendirildigini.. Oncelikle sevindigimi belirtmem gerek.. Zira, "Garmin/Baytekin/Basarsoft" firmalarından hiçbiri bu foruma ilgi göstermediklerinden dolayı hayal kırıklığı içinde idim.. en azından yerini öğrenmiş olduk.. Tabii, "ilgilenip/düzeltiyor" olmalarıda ayrıca güzel... Zira hepimiz "doğrunun" peşindeyiz..

Ayrıca, sana da çok teşekkür ederim, bizlere yol gösterdiğin için, reha

Çorbada tuzum olduysa; ne mutlu bana.Kullanıcı adımı ve şifremi özel mesajdan atayım.Sıkıntılı yerleri yaz istersen Reha Bey.??

Selamlar,
cok sagolasin.. ben zaten donanımhaber'e uye idim ama bu forum gözümden kaçmış ;-) teknik konular için hakikaten faydalı bir site.. ama hatırlatma gerekiyor muş ;-(( reha

ilginiz için teşekkürler... ben zaten haritayı satın aldım...(navcity 2008-7)

google earth de hazırladığım rotaları RouteConverter programıyla garmin datasına çevirip mapsource aracılığıyla gps e atıyorum...

benim istediğim aynı haritaya ikinci kez para vermemek..

satın aldığım haritayı mapsource üzerine atabilirsem rota oluşturmak daha kolay olacak...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,632
Kaydolan Son Üyemiz
Seiko5

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR