Ynt: Garmin İçin Ucuz Araç Enerji Adaptörü
Adaptörün bir USB çıkışı var, yani USB ler bilgisayarlarda kaç volt çıkış veriyorsa aynısını veriyor, yanlış bilmiyorsam bütün USB lerde +5,0 ve -5 Volt çıkış var, sanırım cep telefonu ve diğer USB den enerji alabilen cihazlar USB'nin +5 voltunu kullanıyor, Garmin iki kalem pille çalışıyor toplam 3 Volt, üniversite yıllarında amatör olarak elektronikle uğraşmış biri olarak Garmin'in içinde bir regüle entegre veya benzeri bir şeyle 5 voltu 3 volta düşürdüğünü tahmin ediyorum. Aslında denemeden önce Garmin'in teknik servisini arayıp içindeki NiMH pilleri bilgisayarımdaki USB'den şarj edip edemeyeceğimi sordum, servis yetkilisi şarj edemeyeceğimi ama Garmin'i çalıştırabileceğimi, Garmin'in de dışardan enerji verildiğinde pilden enerji almayı kestiğini söyledi. Bende buna istinaden Garmin'i bilgisayarımdaki USB'den 1 saate yakın içinde pilleri olmadan çalıştırdım. Sonrada resimde görmüş olduğunuz araç çakmağından USB çıkışı veren cihazda denedim, buraya konuyu açmadan öncede 3 gün işe giderken ve dönerken sürekli denedim, henüz Garmin'i bozmayı başaramadım. Tek sorun içinde pil olmadığı zaman en ufak sarsıntıda çakmak soketindeki temassızlıktan dolayı Garmin kapanıyor, o yüzden içinde bitmişte olsa bulunan bir pil sürekli çalışmasını sağlıyor.