Garmin GVN 53

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan slmcetin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,663

slmcetin

Yeni Üye
günaydın herkese

aracımda bulunan mfd3 rns 510 navigasyon sistemine türkiye için orjinal navi dvd si olmadığı için Garmin gvn-53 monte ettim tv bağlantısı üzerinden navigasyon kullanabiliyorum. cihazı amerikadan arkadaş vasıtasıyla aldım ve usb bağlantısı kurduktan sonra sitedeki değerli arkadaşların katkıları ve Erem abinin yardımıyla cihaz üzerindeki garmin klasörünün içine 2008.04 haritasını kurdum şu an çalışıyor ama favorilerden yiyecek içecek yeri arattığımda yaklaşık 1 km yakındakileri buluyor, heceleyip aradığımda mesela ( Ankara kolejdeyim ) hoşderedeki tavacı recepi bulamıyor, cihazda poi lere bakıyorum poi yüklü değil diyor, bu cihaza poi nasıl yüklenir ve cihaz amerikadan geldiği için tükçe karakterler yok, ekran klavyesi nasıl tamamen türkçeye çevrilir (sesi türkçe yapabildik)

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılar..

Etiketler
Ynt: Garmin GVN 53

ilk öncelikle selam
Garmin nin Türkce karekter sorununu Ayarlardan Türkceyi secerek cözebilirsin Garmin Türkceyi hep desteklemistir
Daha sonra telefonumuzdan Garmin programını açıyoruz. Öncelikle çıkan ekranda I agree diyoruz, daha sonra select text language kısmı çıkıyor. Buradan da sağ okla
Türkçe dilini buluyoruz. Ve sonraki diyoruz. Bu bölümde ses dilini seç penceresi çıkıyor ve aynı şekilde sağ okla Türkçe’yi buluyoruz. Tekrar sonraki diyoruz.
Bu defa karşımıza birim seç kısmı çıkıyor, bu bölümde direk sonraki diyoruz. Yeni açılan pencerede tamam’a basıyoruz
Diger soruna gelince poi lerde eger disardan haritaya eklenmdeiyde normal olarak saglik ocagi benzincilikler yada iste önemli yerler hastane havaalani radarlar gibi yerleri gösterir yani bilmem kimin tavacisini yada kebab sarayini bulmaz

bu cihaza ya garmin sitesinden poiuploader
http://www8.garmin.com/products/poiloader/

sitesinden setup i indirip kurarsin yada elindeki poi leri SD kart Garmin/poi klasörünün icerisine koy

teşekkürler cevabın için
dediklerini zaten yaptıştım ancak adres sokak girdiğim klavye sadece ingilizce karakterler içeriyor bunları nasıl tam olarak türkçe yapabilirim ?
bir de poi dosyası hali hazırda olur mu ben de hiç yok ve nasıl temin edilir 2008.07 haritayı yükledim forumdan ama herhalde içinde poi ler tam olarak yok sanırım

Arkadaslar amerikadan bende Kenwood Kna-510 cihaz aldım.sanırım gvn53 le aynı.Torrent sitelerden bi sürü navy city tukey haritası indirdim,Sd karta da yükledim.fakat cihaza taktığımda kapanıp açılıyor kendi kendine.sonra harita falan görünmüyor.Bir türlü haritayı yükleyemiyorum.Cihaz çalışıyor uyduya da bağlanıyorum ama bir türlü sonuç alamıyorum.bu sd kartın içinde olması gereken dosyalar acaba benim çektiklerimin içinde varmı onuda bilmiyorum.Yada makinayı usb den açıkken laptop a mı bağlayıp yapmalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.Bu işin en kolayı nedir.Çok tşkler şimdiden.acil yardım edin lütfen.!!!

Selamlar
gvn53 cihazini kullanmadigim icin sadece "fikir" beyan edecegim icin simdiden kusuruma bakmayini lutfen.. Asagida anlattiklarim genelde Garmin cihaz cihazlarin hepsi icin gecerlidir..

Garmin cihazlarina harita "sd karta" kopyalayarak yapilmaz.. Daha dogrusu yapabilirsiniz ama sorun ciharabiliyor.. Garmin cihazlar icin dogru yontem, once Garmin MapSource (yada cihaz ile geldigini tahmin ettigim Garmin Trip & Waypoint manager) programini kurmak, cihazin USB driver'ini kurmak ve Harita transferini bu program araciligi ile yapmaniz "gerekiyor" diyemiyorum ama en dertsiz yontemin bu oldugunu saniyorum..

umarim size fikir verebilmisimdir, iyi gunler dilerim, reha

Reha beye ve Süleyman beye tşe ederim.usb den direk cihaza yükledim.Cihazda poi klasörü yok fakat yinede restaurant ve benzin istasyonları eczaneler çıkıyor. cihaza poi klasörü oluşturup içinede de (poi.gpi_Turkey ve SpeedCamera.gpi_Turkey) dosyalarını atsam,cihaza zarar vermiş olurmuyum yada sizce gerek varmı? tşk ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR