G240d, G300 ve G230 YAKIT TÜKETİMİ(ÜSTAD YARDIM)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tatarmirac Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,285

tatarmirac

Bir Ümitle Yaşarım O da Gelecek Bir Gündür..
Yer
Şanlıurfa
Öncelikle ağabeylerime merhaba deyim, aranıza yeni katıldım.
Malum günümüzde artık araçların donanım, konfor, sağlamlığından daha önemlii tek şey varsa o da yakıt tüketimidir..
Uzun ve kısa kasalarının yakıt tüketimi konusunda beni kısaca bilgilendirirseniz çok sevinecem. teşekkürler ilginize :smiley:

Etiketler
Ynt: G240d, G300 ve G230 YAKIT TÜKETİMİ(ÜSTAD YARDIM)

bu soruya bende cevap ariyorum...

subaru imprazam var 1000 km de 1 litre yag yakiyor.onun icin arabayi degistirmek istiyorum...

bugun G 230 MERS BAKTIM 1991 mode kisa modell.arac gercekten cok temiz gorunuyor elden gecmis boyanmis.lastikelr jant hersey cok iyi gozukuyor ilk izlenim.arabada eksik bir sey gozukmuyor.belki el sikisacagiz.ama 100 km de 16 litre yakiyor demesi beni cok dusundurdu.biraz inceleyince motorda bazi seyleri duz baglamislar.ruscasini bildigim turkcesini bilmedigim terimlerle anlattilar.katolizeri anladigim kadariyla cikarmislar.belkide onun icin cok fazla benzin yakiyor...

sonucta araci almaktan vazgectim.belkide dersiniz ki bu aracin 16 litre yakmasi normaldir.o zamn tekrardan dusunurum...

selamlar arkadaslar.

malesef G serisinde ekonomi aramayin !!! kisa sase modeli 2 ton'a yakin, uzun sase ise 2200 uzerinde. tuglayi andiran bir kasa ruzgari cok kotu avlar. 460 seri G motorlari
genelde eski tip 102 , 110 , 617 ve 88 ps ile 150 ps arasi degisiyor . 463 seri G'ler daha modern motora sahip , biraz daha az yakiyor...

bence en ekonomik secenek 605 tipi motorlu G250 dizel. ama fazla ekonomi isterseniz honda crv alin :D

Selamlar ben 250 gd kullanıyorum 100 km de fabrika verısı 12 lıtre ama ben 13-14 lıtre yakıyorum .

240GD ankradan aldım, ankara şaşmaz'dan istanbul şişli'ye kadar kasım 2012'de (mazot ort. 4TL) 200TL yaktı 350km olması gerek.. 57krş yapıyor km'de. 14-15 lt oluyor sanırım karma 100km'de..

Şimdi 240GD'in üstündeki uydurma turboyu söküp, motor yenilenince yakıt tüketimini tekrar değerlendirip buraya yazacağım. amam o haliyle ve motor bakımsız haliyle 14-15 litre arasıydı.. Sanırım yakıt tüketimi azalacaktır.. Hedefim Alper'i yakalamak tüketimde :smiley:))

240 D kısa kasa motor yenilendiktan sonra 12-13 litre mazot, 300 D uzun kasa ilk hafta izlenimime göre 13-14 litre mazot yakıyor.. tam ölçümlerimi araçlar tamamen sanayiden çıkıp tüm iç dış değişiklikler ve motor mekanik yenilemeleri yapıldıktan sonra tekrar daha düzgün ölçüp yazarım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri