G.Vitara 1.9 DDIS (Dizel) 5K İçin Chip-tuning/Box-tuning ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,780
Ynt: G.Vitara 1.9 DDIS (Dizel) 5K İçin Chip-tuning/Box-tuning ?..

7 binde bence çok az; servislerde 2 çeşit genelde castrol marka yağlar mevcut! Ustaların bana aktardıklarını size bende birebir aktarayım:
-Abi bunun fiyatı biraz daha ucuz bununla önerilen süre 6 ayda bir ya da km 15 000; diğerinin fiyatı pahalı önerilen değişim 6 ayda bir ya da 25 000 km ye kadar koruyabilir
servis önerisi zaten rutin olan 10 000 periyodik bakımı!
Bende bu süreç içerisinde ucuz olan yağı yıllardır kullanırım. (ucuz derken gene castrol marka kodları değişik sadece)
Geçenlerde Bor koydum belirgin bir etkisinin olmadığını da gözlemledim

Etiketler

Ne bileyim bende biraz titizim herhalde ounun için içim rahar etmiyor,zamanı biraz geçince değiştiriyorum.Bu arada bende bor katkısı kullandım hiç bir fark hissetmedim.Motorun sesi de performasıda değişmedi.

Box tuning /Chip tuning konusu dışına çıkmayıp, yağ konusunu farklı bir yerde konuşsak ...

"Pahalı her zaman iyidir"diye bir kaide YOK elbette AMA "Ucuz etin yahnisi ekşi olur" diye bir ATA sözü VAR...
Motora standart dışı yapılacak bu tip modifikasyonlarda TUV onaylı sistemler tercih edilmeli BENCE.

TUV onayı var.
Yurtdışı fiyatları bu şekilde. Ancak Türkiyede Fiyatları Geparda vs gibi ürünlere göre yüksek. DTE sistem sizin taktırdığınız dönem gibi değil. Barel Otomativ Hala bu işi yapıyor mu pek bilmiyorum.
Birçok sitede (İtalya Almanya ve Fransız sitelerinde) araç modifikasyonudan Racechip kullanılyor. Türkiyede de kaliteli sınıfta yer alıyor. Benim aklıma takılan Türkiye distirbütörü G.Vitara 1.9da çalışmadı dedi. Ancak Almanyaya yazdım. Uygundur. Çalışır dedi.
http://www.suzuki-forums.com/2g-2006-grand-vitara/42364-racechip.html
Burda pro modeli kullanılmış. Ben normal modelini düşündüm.
Ama Türkiye distribütörü bizim araçlar için satmıyor. Bu aklıma takıldı.

ben bir kaç ay önce 2003 HDİ diesel JLX vitarama direkt beyin yazlımı üzerine tuning işlemine girdim. Arabayı standart alıp 3,5 " modifiye ettim, 30" lastiklerden sonra çekiş zayıflamıştı ve 2000 d/d üzerinde turbo açana kadar çok ağırlaşmıştı. Ara parçasız, eklemesiz direk beyine performans yazılımı yükledik. Şu an 1500 devirden itibaren çok canlı , hele 2200 lerde turbo açınca çok daha güzel uzuyor ve rahatlıkla söyleyebilirim ki, ayna mahruti değişimi yapılmış 30" lastikli bir 1,6 JLX den çok daha canlı . Araştırıp konuştuğum hemen her tuningçi de (box satanlarda dahil) beyin üzerine yeni yazılımın daha verimli olduğunu söylediler. Ama geri dönüş imkanı sanki boxda daha uygun gibi geliyor. Gerçi benim orjinal beyinin yazılımının bir kopyasını flashdiske yükleyip bana verdiler, geri dönüş mümkün. İki aydır kullanıyorum ve çok memnunum

BOX-tuning / Chip Tuning cephesinde bir yenilik veya gelişme var mı?

Herkeze Merhaba,

Yurt disinda calisiyorum ve muhtemelen bugun babam benim adima gidip bir 2009 Grand Vitara Diesel alacak. Benin izin sureme daha 2 ay var :( Arac konusunda detayli bilgi sahibi olmak istiyorum. Sizlerden ricam, eger varsa kullanim kitabini gonderebilir misiniz ya da nereden temin edebilecegimi yazabilir misiniz? Simdiden cok tesekkur ederim.

Merhaba Bahadır70,
Şimdiden "hayırlı olsun" diyelim.

http://www.autodealertools.com/quickQuote/manuals/2007/Gr%20Vitara.pdf
Sayfanın açılması biraz zaman alıyor ve 2007 modele ait AMA çok fazla değişmiş olacağını pek sanMIyorum.
Umarım işinizi görür başlangıç olarak...

herkeze merhabalar yazılar dıkkatımı cektıgı ıcın yardımcı olmak ısterım antalyada chıp tunıng uygulaması yapıyoruz.program atıyoruz drek olarak (chıp box )pek onermıyoruz.(chıp box sadece enjektor basıncını yukselterek max.+10hp kadar guc alabılırsız.orj duzgun bır programla benzınlı vıtaralarda 12 ıla 15 arası dızel turbo arclarda ıse 25 ıla 35 hp guc elde edılır.program enjeksıyon akısmetre oksıjen sensoru turbo basıncı paremetrelerını degıstırıyoruz.arac sorunsuz guclenır ve sorun cıkarmadan devam eder sızde memnun kalırsınız. bu arada %5 ila %8 oranında yakıt gerıler. %38 tork artar.

Gokhan Arkadasim,

Bi telefon numariasi ya da mail adresi alabilir miyim? Boylece detayli bilg edinebilirim.

Tesekkurler...

gokhan antoff' Alıntı:
chıp box sadece enjektor basıncını yukselterek max.+10hp kadar guc alabılırsız. orj duzgun bır programla benzınlı vıtaralarda 12 ıla 15 arası dızel turbo arclarda ıse 25 ıla 35 hp guc elde edılır...

Valla TUV onaylı DTE-Systems Box-Modülleri, G.V. 1.9 DDiS'ler için
+27 HP (~%21) güç ve +65Nm (% 21) tork artışı
vaad ediyor.

Dinamometre ile ölçüm yapma olanağım olmadığından kendi aracımda test edemedim ama daha düşük devirlerde daha fazla tork sağladığı kesin.

http://www.chiptuning.com/car-config-view-product-en0.html?manufacturer=Suzuki&model=Vitara%20/%20Grand%20Vitara&motor=Grand%20Vitara%201.9%20DDiS%20129%20PS%20&no_cache=1
[attachment=2]

http://www.chiptuning.com/fileadmin/php-scripts/new-configurator/diagram.php?did=52815
[attachment=1]

GV_1.9_DDiS_Diagram.gif

GV_1.9_DDiS_DTE_Systems.jpg

bahadir70' Alıntı:
Gokhan Arkadasim,

Bi telefon numariasi ya da mail adresi alabilir miyim? Boylece detayli bilg edinebilirim.

Tesekkurler...
0532 670 88 84 ıstedıgınız bılgılerı verebılırım.bu arda dınomometrem var ıstegınız gıbı olcum yaparız chıp box ıle chıp tunıngın arasındakı farkları gorebılırız.yardımcı olmak adına saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR